Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Isolera sidorna? Trästomme  (läst 209 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Philip18

Isolera sidorna? Trästomme
« skrivet: april 21, 2021, 23:03:18:18 »
Hej!

Vi har en pool nersänkt i trädäck, med makadam runt om.

Jag funderar på att limma cellplast på sidorna av poolen (plyfaskivor). Tänkt att man skulle kunna handschakta bort lite makadam åt taget, isolera, sedan lägga tillbaks makadamen, så att man inte behöver tömma på vatten.

Är det bortkastat arbete?
Är det kanske en dålig ide?Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Delta2004

SV: Isolera sidorna? Trästomme
« Svar #1 skrivet: april 22, 2021, 07:38:45:45 »

Utloggad TommyC

SV: Isolera sidorna? Trästomme
« Svar #2 skrivet: april 22, 2021, 17:21:05:05 »
Hur stor nytta det är med att lägga ner ett sådant stort arbete beror på flera faktorer som det lokala klimatet, hur lång badsäsong man har samt hur varmt i vattnet det skall vara. Kanske påverkar den omkringliggande markens egenskaper också. Enklast är nog att känna runt poolväggarna vid olika tider på säsongen men speciellt om man startar tidigt och/eller kör sent på hösten. Känns väggen kylig med kanske kallras så lär det troligen vara stor nytta med att isolera.

Vi upplevde en stor förbättring när den oisolerade kortsidan fick 50mm frigolit som limmades och tätades med fogskum. Tidigare var det väldigt kyligt längs den väggen och ett minimalt trädäck ovanför väggen mot pooltakets gavel. Det var uppenbart var det dominerande energiläckaget fanns. Efter isoleringen så kunde vi bada hela september i 31-32 grader. Andra halvan av september avstår vi gärna från att bada p g a mörkret och kylan i omgivningen.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd