VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Kvalitet på pooltak  (läst 4194 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Zusgazah

  • Gäst
Zusgazah
Kvalitet på pooltak
« skrivet: oktober 08, 2014, 13:31:58:58 »
Håller på att leta efter ett pooltak till vår 8x4-m-pool men tycker det är svårt att få en överblick över vad som är "bra" och "dåligt". Finns ju en väldans massa importörer från olika tillverkare i Öst-Europa och priserna är alltifrån 60 kkr till flera 100 kkr.

Hur stor är egentligen kvalitetsskillnaden på olika tak? Bör de billigaste undvikas eller håller de tillräckligt hög kvalitet för sitt ändamål? Kollar man specarna så använder ju nästan alla samma typ av plast i taket (8-10 mm PC kanalplast eller 3-4 mm PC klarplast). Aluminiumramarna är det tyvärr inte så många som skyltar med vad det är för tjocklek på.

Vore även tacksam om någon har några bra kommentarer om klarplast vs. kanalplast. Tekniskt sätt så är ju kanalplast både starkare och har bättre u-värde men jag kan tycka att det ser väldigt "billigt" ut. Är det någon som har klarplast som har ångrat sig p.g.a. att imman förstör "looken".

Poolgiganten

Utloggad jonas h

SV: Kvalitet på pooltak
« Svar #1 skrivet: oktober 08, 2014, 22:14:00:00 »
Köpte tak från pooltakspecialisten, mycket nöjd so far.
Ja köpte med en klar gavel, helt onödigt då det alltid varit imma. :)

Zusgazah

  • Gäst
Zusgazah
SV: Kvalitet på pooltak
« Svar #2 skrivet: oktober 09, 2014, 09:13:51:51 »
Ok, så med imma tycker du att det inte det är någon större skillnad på kanalplast eller klarplast, d.v.s. det är lika snyggt/fult oavsett vilken sort man väljer?

Utloggad TommyC

SV: Kvalitet på pooltak
« Svar #3 skrivet: oktober 09, 2014, 17:13:23:23 »
Oftast får man ju vad man betalar för. Jag tycker absolut att du ska se och känna på taket före köp oavsett om du köper dyrt eller billigt. Det är stora skillnader. Vad som är kvalité är delvis subjektivt.

Vi strök de billigaste taken för att de var för klena och rassliga. Betalade lite mer men den upplevda kvalitén ökade mycket mer än priset i vårt fall.

De som säljer tak brukar varna för att repor syns väldigt väl på klar plast. Jag har ingen koll på det men det är ju som sagt nästan alltid kraftig imma på insidan av kanalplasten.

Kolla hur mycket snölast taket klarar (kg per kvadratmeter) samt hur det är stormsäkrat.

Vissa lite dyrare tak går att få i många olika färger på karmen. Det kan ju vara värt att fundera lite extra på om det skulle passa mycket bättre in i omgivningen med någon annan färg än den vanliga silvergrå.

En skjutlucka i den största sektionen behöver man när det ska badas under ett lågt tak och badar under taket gör vi alltid när det är lite kyligt eller regnar.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad Fiskarn

SV: Kvalitet på pooltak
« Svar #4 skrivet: oktober 09, 2014, 23:06:14:14 »
Håller med TommyC i alla punkter förutom avseende skjutluckan.
Vi har ett tak helt utan lucka eller uppvikbar gavel. Det är bara att skjuta undan ena sektionen lite, hoppa i, och sedan skjuta tillbaka.
Funkar utmärkt och vi har aldrig saknat en lucka. Spara pengarna som en lucka kostar. Lägg dessa på bra räls och ett tak som klarar högre snölast istället.
Vårt tak är dessutom lågt (ca 80 cm på högsta punkten), men det funkar utmärkt att bada under ändå.
6,6x4,1 Octavia Folkpool, saltvatten.
Pooltak Aluna Wariant lågt.
Minimaster för styrning/dosering av klor och pH.
UV-rening Auto UV-75 från Pahlén.

Zusgazah

  • Gäst
Zusgazah
SV: Kvalitet på pooltak
« Svar #5 skrivet: oktober 10, 2014, 09:14:06:06 »
Ok, tack för bra svar. Tycker tyvärr det är svårt att hitta pooltak "in real life". Finns massor på nätet men har inte hittat så många som har utställningsex i butik förutom de största affärerna som ibland har en miniuppställning av deras standardtak (typ folkpool, nordic pool).

Har någon tips på ett ställe i Sthlm där man kan se tak av olika typer och prisklasser?

Utloggad TommyC

SV: Kvalitet på pooltak
« Svar #6 skrivet: oktober 10, 2014, 16:19:28:28 »
Kostnaden för skjutluckan är ju ganska marginell i sammanhanget och den är smidig.

Vi tittade på många pooltak på villamässan i Ävsjö men så länge vill du nog inte vänta.

När du är intresserad av ett visst tak kanske återförsäljaren kan ordna så du kan besöka någon kund som har det taket.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag