Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Teknikern

Sidor: 1 [2] 3 ... 11
11
SpaForum / SV: Avskavd krom på lampa i spabadet?
« skrivet: maj 18, 2019, 23:17:26:26  »
"Billiga" bad benämns som under 80.000 kr i detta forum  ;)


Glöm inte bort att det måste stå "premium", eller iallafall nämnas annars kan man slänga badet.  ;)

12
SpaForum / SV: Isolering spabad
« skrivet: maj 02, 2019, 20:54:19:19  »
För att vara på den säkra sidan så, nää, var inte toksnål och chansa på vit utan ta blå Styrofoam som jag vet håller för belastningen. Övrig isolering, ja dom är dåligt isolerade, mitt fick en "ytterrock" av 20 cm frigolit men då är det ju inte preeemium längre och ser ut som vedbodmeck som en här inne på forumet så finkänsligt kallade mitt spa för. Här räcker cirkulationspumpens värme för att hålla badet varmt ner till -10 och då får det gärna se ut som "vedbodmeck", jag ska bada i det och inte ha det som ststuspryl.  ;)

13
SPA-projekt / SV: Mitt första spa, ett renoveringsobjekt.
« skrivet: maj 02, 2019, 17:03:58:58  »
Nu har jag badat ytterligare en vinter och efter en tätningsrunda i somras med tätning av det som upptäcktes förra vintern så är badet tätt. Det fick ju en liten uppgradering i somras i form av en saltvattenklorinator och det blev hellyckat, vattnet ständigt kristallklart och inga kemikalier går det åt heller.

Enda "problemet" som jag anser vara ett icke-problem är att teststickorna är helt opålitliga när det gäller klor i saltvatten så jag struntade i att mäta alls tidigt i höstas och kör klorinatorn 1 timma 2 ggr i veckan eller när det slutar lukta lite klor när jag lyfter på locket och vattnet är fortfarande kristallklart.

Elvärmen har inte körts sen badet fylldes och nu när det är varmare ute stänger jag av pumpen dagtid annars blir badet för varmt, rekordet ligger på 44+ när jag glömde pumpen på när det var som varmast ute nu.  ::) Hinner jag bara så ska pumpen få en termostat så den sköter sig själv.

Ett spa-bad ska ju vara enkelt och lättskött så jag tror detta slår rekordet i minimalt underhåll.  :)

14
SpaForum / SV: Byta pump
« skrivet: april 24, 2019, 10:29:08:08  »
Nej det är bara att dra ur kontakten till pumpen, skruva loss rullmuttrarna, lossa pumpens fästskruvar och lyfta bort den. Innan du återmonterar ny pump så smörg gärna o-ringen med lite vaselin, det mår den bara bra av och håller sig mjuk och fin. Vaselin och gummi hör ihop, du har väl hört "med guds hjälp och vaselin",,,,  8)

15
SpaForum / SV: Byta pump
« skrivet: april 23, 2019, 22:30:57:57  »
Nix, det är o-ringstätade plantätningar.

16
SpaForum / SV: Hjälp! Spapump
« skrivet: april 23, 2019, 22:29:01:01  »
Billigast kommer du undan om du kontaktar en firma som pysslar med reparation och omlindning av elmotorer, dom reparerar även pumpar och det är mycket troligt att dom har mekaniska tätningar på lager i rätt storlek.

 Vill du pyssla lite själv och kol eller keramikringen inte är spräckta eller kolringen allt för ful kan du slipa till den igen genom att ta loss kolringsdelen, fästa lite slippapper på en slät yta och först grovslipa och sen finslipa bort skadorna och sen avsluta med att stryka lite fin polerpasta på en tjock glasskiva och glanspolera kolringen. Kolla också så gummit i bälgen är helt och o-ringen hel. Jag har räddat många mekaniska tätningar på det sättet och alla har hållit tätt efter det.

17
SpaForum / SV: Elförbrukning?
« skrivet: april 22, 2019, 10:49:04:04  »
Ja när man börjar svamla om frekvensstyrning för 3000:- till en liten skitpump till ett spa då är det inte riktigt friskt nånstans.

En annan firma som är skitkul att gå in på och som ljudnördarna älskar är denna. https://www.svalander.se/
Gå speciellt in på stycket "Ljudförbättringar", läs och roas av det ljudnördarna går på stenhårt. F*n vet om han inte säljer orm-olja också.  >rulla<

18
SpaForum / SV: Elförbrukning?
« skrivet: april 22, 2019, 00:04:58:58  »
Du vill alltså kränga en frekvensstyrning för tre tusen spänn  ::) när det räcker med en kinatermostat för en femtilapp och ett relä från bra-å-halådan? Nä du, den gubben gick inte.  >rulla<

19
SpaForum / SV: Elförbrukning?
« skrivet: april 21, 2019, 18:04:09:09  »
Den pump som sitter i mitt bad är av det fabrikatet som "expertisen" dömer ut som den sämsta kinensiska skitpump som finns" men trots det så tuffar den och går utan problem och har inte ramlat ihop än trots att jag kör saltvatten i mitt spa. Nu när det blivit varmare så måste jag stänga av pumpen dagtid annars kommer tempen lätt upp i 42 grader så jag måste vädra bort värme innan det är badbart.

Nämnde jag att jag inte kört värmaren alls sen jag fyllde badet i höstas utan pumpen håller det varmt ändå?  ;)

20
SpaForum / SV: Pumpen har gett upp,hjälp!
« skrivet: april 16, 2019, 10:59:26:26  »
Provade det där på ett hjullager på mitt släpvagn, nog blev det tystare, och hade säkert hållit i 20 år, men det blev inte TYST, så den klarade inte ombesiktningen.
Tror det där har mycket att göra med vilken smärttröskel man har för olika "Oljud", skulle förvåna mig om ett lager som börjat låta illa blir lika tyst som ett nytt.
Nej lika tyst som nytt blir det aldrig, du skulle höra min spånsug, den låter som om det är gårdsgrus istället för kulor i lagren. >rulla<  Den ska få nya lager när jag hinner med men nu har den fett iallafall och inte bara regnvatten i lagren.  :)

När jag får nya lager som ska monteras på tex. en pump eller fläkt som ska gå dygnet runt så petar jag av ena dammtätningen, fyller lagret med kullagerfett och återmonterar dammtätningen, det är lite pill men det har man igen sen när lagret håller tyst år efter år efter år trots kass miljö där motorn ev. sitter. På stora lager och nu menar jag jättedyra och stora så kan man ta isär hela lagret, polera bort rost eller skador och montera ihop lagret igen, är man född fattig så löser man problemet, när man fått det bättre ställt blir det en sport att klara det "omöjliga".  ;)

Sidor: 1 [2] 3 ... 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag