CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Clint

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Markpooler. / SV: Hjälp med angrepp på liner
« skrivet: juli 28, 2018, 14:20:59:59  »
Nej jag har inte chockat sedan i början på maj. Klorhalteb då låg på ca 9 och sjönk som vanligt snart ner till runt 3. Där har det legat hela säsongen med undantag med en och annan dag då det varit mindre klor. Klart fint och luktfritt vatten hela säsongen. pH mm har legat hyfsat rätt. Jag mäter inte väldigt regelbundet längre men jag ser på vattnet, känner på poolbotten osv att det ligger hyfsat hela tiden. När jag misstänker att något inte är riktigt som det ska så mäter jag då och åtgärdar. Jag har nu noterat att PH ligger lite lågt, ca 6,5 så jag behöver höja det lite. Min misstanke är att jag fått något som fastnat på den väggen i samband med att jag backspolade ur en hel del vatten. Något organiskt som sedan reagerat med liner och solljus och skapat någon frätning av nått slag. Om det var vattenkemin som orsakat detta borde väl dessa skador uppkommit på någon av långsidorna också tycker jag.

2
Markpooler. / SV: Hjälp med angrepp på liner
« skrivet: juli 27, 2018, 18:17:05:05  »
Det är bara på skimmersidan så det verkar inte vara kemin va? De andra sidorna är jättefina utan ett märke. Linern är 5år. För en dryg månad sedan regnade det jättemycket och jag fick upp vattennivån i överkant på skimmern. Jah backspolsde när jag upptäckte det en hel del för att få ner till normal nivå. Kan jag då haft nått vid vattennivån som blev kvar på väggen och sedan reagerat med tex solen? Skadan är ju strax över där jag normalt har vattennivån.
Jag har har pumpen går konstant men jag har haft filterpåsar i skimmern och när det varit mycket pollen i luften kan det varit dåligt drag på cirkulationen tills jag upptäkt att det varit täpt. Jag kör klorpuckar från folkpool, har alltid haft samma. Ibland har jag lagt i en ”kudde” med flockbingdmedel.

3
Markpooler. / Hjälp med angrepp på liner
« skrivet: juli 26, 2018, 14:52:09:09  »


Jag har fått något skit på liner (se bild) som verkar förstöra den. Svaga grå prickar som sedan verkar ta bort färgen på Linern. Om jag försiktigt försöker gnugga bort blir det istället vitt och jag tror det tar bort färg permanent. Någon som vet vad detta är och ifall jag kan göra något åt detta? (Åtminstone för att begränsa skadan till detta).
Ska även tillägga att jag bara fått skadan på en av kortsidorna, den vid skimmern och alltså den sida där skit kanske kan bli stående MIT linern mest ioma det strömmar ditåt.

Tacksam för snabb hjälp

4
Markpooler. / SV: Stopp i ena inloppet?
« skrivet: juli 05, 2016, 14:30:17:17  »
Min fru kom just med förklaring om vad biten kommer ifrån. Den hör till någon sorts badleksak (dykstavar)  ;D

Det är omöjligt för biten att bara hamna där, nu börjar därför utredningen om vilken listig unge i kvarteret som fick den lysande idén att pressa in en plastbit i utloppet. Men det är en annan utredning.  O0


5
Markpooler. / SV: Stopp i ena inloppet?
« skrivet: juli 05, 2016, 14:06:30:30  »
Stängde just av pumpen och började rota runt med fingret. Kände en lös plastdetalj och misstänkte så klart att den hade med problemet att göra. Skruvade lös kåpan till inloppet (pahlens rostfria) och fick ut något som liknar ett litet plastlock med 2 små hål i botten. Vet inte vad det kommer ifrån, lägger in en bild här, vet någon vad det är? (Den kan omöjligt tagit sig dit från poolsidan) den är ca 20-25mm i diameter.

Petade lite på andra inloppet med kan inte känna att det fanns sådant på andra sidan. Kan inte häller på naturligt och självklart sätt få fast plastdetaljen på tex baksidan på metallkulan, den fäster inte bra där  :)

6
Markpooler. / Stopp i ena inloppet?
« skrivet: juli 05, 2016, 08:46:24:24  »
Hej
Jag har just noterat att det var ett otroligt högt tryck från mitt ena inlopp i poolen, blir krusningar på vattenytan på den sidan. Tänkte att så där kraftigt har inte vattnet inte cirkulerat in i poolen tidigare. Jämförde med andra inloppet på andra sidan på samma kortsida i poolen (jag har 2 inlopp totalt) och kunde då konstatera att det var ett superfjösigt tryck där, nästan obefintligt med tryck. Jag drar då slutsatsen att något hindrar vattnet på ena sidan vilket gör att jag får ett väldigt stort tryck på andra sidan. Kan det rimligtvis finnas andra förklaringar? Jag kommer inte på någon.
Min första tanke var ifall jag hade en läcka på den sidan med lågt tryck. Jag har dock inte upplevt att jag tappar något vatten, och jag bedömer att trycket på andra inloppet inte skulle bli så kraftigt om jag hade läcka.
Nästa fundering jag hade var då att något täpper till vid svaga inloppet (efter förgrening till de två inloppen). Vet dock inte vad tusan som skulle kunna fasta där? Och jag vet ännu mindre hur jag ska gå till väga för att lösa detta? Jag hoppas nu på lite hjälp från er med att konstatera orsaken till problemet och att få tips och idéer på lösningar (som i första hand inte innebär att skruva bort altan och gräva fram rör  :))


7
SpaForum / SV: Behöver lite hjälp tolka mitt vatten
« skrivet: juli 24, 2015, 18:45:57:57  »
Tack för era svar!  O0
Jag på andra vägar fått förstå att dessa peakar uppåt cl 10 direkt efter klorering är normala och att värdet sedan snabbt sjunker till mer riktig nivå. Har också fått lära mig hur fort kloret förbrukas vid bad och då känner jag att det hela inte är så konstigt som jag först trodde.

8
SpaForum / SV: Behöver lite hjälp tolka mitt vatten
« skrivet: juli 24, 2015, 09:08:40:40  »
När 53 pers läst min frågeställning och ingen kommenterat eller ställt frågor om kompletterande fakta så är det förmodligen så att min beskrivning är väldigt dålig och frågeställningen otydlig. :)

Om man bryter ut det som egentligen ger mig störst huvudbry, nämligen hur kloret åker upp och ner så snabbt som jag beskriver. Jag läste nedanstående på nätet och hoppas nu att jag har lösningen.



"Fråga:            Vad är cyanuricsyra?

Svar:    Cyanuricsyra gör att kloret blir mer stabilt mot solens uv-strålar, den fungerar som ett skydd så att kloret inte bryts ner. Klor nivåer kan minska från en idealisk nivå till noll på mindre än två timmar utan cyanuricsyra. Om cyanuricsyrans nivå är för hög så kan det minska klorets effektivitet."

Jag har mätt Cyanuricsyra nu och det värdet ligger väldigt lågt. Blir till att åka till folkpool i dag och köpa Cyanuricsyra så får vi se vad som händer....


9
SpaForum / Behöver lite hjälp tolka mitt vatten
« skrivet: juli 23, 2015, 11:34:54:54  »
Fixade mitt nya spabad (D1 Nautilus, 1400l) igår med kemi och uppvärmning. Igår kväll fick jag ett härligt premiärdopp! Sweet as candy! O0

Nu till min fråga om kemi: när jag först hade i klor (1,5msk) igår (efter inställt pH till 7,7, alk 130) så fick jag ca 30 min efter ett värde på cl 7,1. Blev förvånad då jag var inställd på att jag skulle ha runt 2.0 då behöva ha i lite mer klorpulver. Hur som helst mätte jag upp vattnet igen lite senare samma eftermiddag och hade då cl 0, pH 7,8 & alk 140. Tillsatte då ca 1 msk klorpulver och mätte efter dryga halvtimmen med värde cl 9,2, pH 8,0 & alk 120. Eftersom kloret dök tidigare och jag upplevde vattnet som schysst utifrån utseende och lukt så var jag inte rädd att premiärbada (tänkte att det höga klorvärdet säkert sjunkit rejält snabbt efter sista mätning som gången innan. Efter skönt bad (4pers ca 45 min) hade jag efter det i 2 msk klorchock och lät alla pumpar gå ca 20 min innan jag stängde för locket och gick och la mig. Imorse var jag så klart nyfiken på hur kemin i badet var efter gårdagens bad. Mätte nyss upp cl 0, pH 6,5, alk 120. Slog in värdena i Folkpools kemikalkulator och fick som resultat att jag skulle hälla i 28g klor och 126g pH höj. Jag tänkte då att jag skulle börja med klor och inte tillsätta pH höj samtidigt, litade inte på att pH skulle ligga kvar så lågt efter att jag haft i klor. Mycket riktigtt blev det så. Efter 28g klor och 30 min så mäter jag upp cl 9,9, pH 7,3 & alk 120. igår
Blir väldigt osäker på vad dessa snabba och kraftiga förändringar beror på och skulle vilja ha några reaktioner eller förklaringar kring det som jag beskriver ovan. Är det tex så för övriga att det är vanligt att kloret drar tillfälligt upp till uppåt 10 stax efter "rätt" dosering och att det sedan faller kraftigt? Är det naturligt att jag utifrån min beskrivning satt med 0 i cl imorse? (Mätte med sticka också för att försöka tyda bundet klor, såg ut att ligga ok, minns bara färgen på Stickan nu och kan inte säga nått värde.)

10
SpaForum / SV: Gul rand i vattenlinjen på nytt spa
« skrivet: juli 22, 2015, 13:47:10:10  »
Tack har läst guiden, verkar bra. Eftersom jag inte körde pipeclean så är min fråga just om det inte går att klorera bort detta. Har just nu haft i klor och torkar sedan av smuts vart efter och ser om det försvinner. Kanske ska köra en chockning också senare för att ta hand om resterna?

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag