CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Addan91

Sidor: [1] 2
1
Uppvärmning / SV: Trådlös termometer
« skrivet: augusti 21, 2008, 20:08:07:07  »
Jag har en enklare väderstation från Oregon med tre trådlösa givare. En av givarna har trådtermometer som jag har i ett dykrör i vvx, allt sitter i källaren. Dock så ser jag bara korekt temp. när pumpen går men istället så får givaren sitta i en bättre miljö och bör fungera i många år. Man behöver nog inget dykrör utan kan sätta den på någon ledning och isolera ordentligt runt givaren.

2
Uppvärmning / SV: Bypass
« skrivet: augusti 08, 2008, 12:20:24:24  »
By-passen ni pratar om är ju på poolsidan inte på VP sidan så nog bättre kolla med leverantören av vvx. Om din vvx klarar hela flödet din poolpump ger så är det bättre att skippa by-passen för då får du en lägre framledningstemp från din VP och det ger bättre COP (verkningsgrad i VP). Detta är anledningen till att man använder så överdimensionerade vvx typ 75kW

Är det någon med Jord/berg VP plus pool vvx spm kör med by-pass  ?

3
Uppvärmning / SV: Bypass
« skrivet: augusti 07, 2008, 23:05:29:29  »
Jag har en 75kW PSA värmeväxlare kopplad till min bergvärmepump Nibe 7.5kW plus poolstyrning, haft så i 5 år. Jag har ingen bypass och förstår inte vitsen med det i en sådan installation. Hur sparar man värmeväxlaren med en bypass ? tror jag inte på.

Om man har en Pool VP så förstår jag nyttan av en bypass då dom sällan klarar hela flödet.

4
Teknik / SV: Pumpinstallation haveriskydd
« skrivet: augusti 07, 2008, 13:47:12:12  »
Tidrelä parallet med tryckvakten, kan det finnas en mer färdig lösning typ pressostat med inbyggt tidrelä, nån som vet ?
Lösningen med tryckvakt blir ju ett problem eftersom trycket vid backspolning endast är 2psi och sätter man en tryckvakt med det värdet så kommer vissa läkage inte märkas. Eller koppla bort tryckvakten vid backspolning med risk att man glömmer återställa.

Så om man nu inte har PLC och vill få stopp på pumpen vid läkage (vill inte ha flera m3 vatten i källaren) vad är bästa lösningen ? Kan man dektektera vatten på golvet, någon fuktmätare ?
Man tycker det borde finnas en färdig lösning då det är ganska vanligt med pump o filter i källaren. Visst har jag golvbrunnm men den sväljer inte vad pumpem ger.

5
Teknik / SV: Pumpinstallation haveriskydd
« skrivet: augusti 02, 2008, 16:32:35:35  »
Ni med PLC har stora möjlighter men om man nu inte har PLC hur får man pumpen att stanna om läcka eller för lite vatten i poolen ? Jag har en kontaktor som styrs av en timer, när kontaktorn är dragen så går pumpen plus att VP har OK att starta. Tryckvakt i serie med timern skulle få pumpen att stanna vid tryckfall men hur får man pumpen att starta då timern slår till för då finns ju inget tryck ?

6
Övriga frågor! / SV: Pooltrappa i trä???
« skrivet: juli 31, 2008, 00:41:28:28  »
Trä ruttnar långsammare under vatten då vissa rötsvampar inte kan angripa trä i vatten. Mest utsatt borde träet i vattenlinjen vara, så bäst är nog att ha hela trappen under vatten. Det som angriper träet under vatten (bakterier o svampar) kanske inte finns i en pool med t.e.x. klor. Så trä i en pool kanske klarar sig längre än trä i typ sjövatten.

7
Övriga frågor! / SV: Pooltrappa i trä???
« skrivet: juli 30, 2008, 11:10:44:44  »
Gammla badstegar var ju i trä och så finns det träbåtar. Så visst borde man kunna bygga en trappa i trä, man kan ju ta upp den på vintern. Jag tror den kommer hålla många år.

8
Ovanmarkspooler / SV: Hitta läcka ???
« skrivet: juli 26, 2008, 22:01:46:46  »
Man kan ju leta med elelkticitet se länk.  http://www.leaktools.com/mm5/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=SP&Category_Code=VLD

Fast då får man nog anlita någon firma för köpa en egen blir lite dyrt. Jag hade en läcka och fick namn o nr av Folkpool i Järna till en i Södertäljetrakten som har liknande utrustning. Men jag hittade min läcka ändå.

Faktum var att jag försökte med en isolationsprovare, ett jordspett i backen och sen pluspolen i poolen. Visst blev det en ström för det var ju hål i linearn men jag fick inte ordning på detektorn man letar med. La ned detta projekt då jag hittade läckan men får jag en ny läcka så kankse jag tar upp det igen.

9
Markpooler. / SV: Hitta läcka?
« skrivet: maj 26, 2008, 08:58:47:47  »
Det finns ett system för att hitta läcka i poler med liner. Man använder högspäning, lägger en enhet i vatten som genrerar högspäning strömmen letar sig genom hålet i linern ut i marken. (finns troligen ett jordspett med i bilden). Sen har man en mätprob på en lång pinne som man för runt i vattnet och letar hål. Denna utrustning tror jag kostar 10,000-15,000:- så man får anlita en firma som erbjuder den servicen.

10
Uppvärmning / SV: Pahléns 6kw funkar skitdåligt. Ska det va så??
« skrivet: maj 22, 2008, 11:51:12:12  »
Om du har 1fas 230V med 10A säkring så får du max. ut 2300 watt tar du ut mera går säkringen. Om du har 1fas 230V 16A så får du  ut 3680 watt. Du får inga 6kW med 1 fas 230V. Så prova 3fas 400V så ska du se det blir varmt i polen, men koppla rätt.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag