VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - San

Sidor: [1]
1
Säljes / SV: Inportera värmepump
« skrivet: februari 04, 2009, 15:08:11:11  »
Jag är dessutom rätt säker på att jag vet mer om kvaliten på Kinesiska lågprisvärmepumpar än vad du gör, San.

Det är ju precis detta jag opponerar mig mot!!! Att det finns personer som alltid anser sig veta mer än andra. Var skulle vi varit om det inte vore för de som vågar prova sig fram och söka nya vägar???

Nu generaliserar du igen, du vet ingenting om mina erfarenheter med värmepumpar. Faktum är att jag har en högskoleutbildning på just värmepumpsteknik. Jag arbetar med detta yrkesmässigt och har förbrukat två värmepumpar privat, båda köpta i Sverige och de havererade när de var mindre än 10-år gamla. Så kvalitén på Svenska värmepumpar är enligt min erfarenhet inte så bra som de borde vara.

Jag har handlat grejor från stora delar av världen bl.a USA, Hongkong, Pakistan, Israel, Japan och Kina m.fl. Har blivit lurad två gånger och det var vid  affärer med Tyskland. Dessutom anser jag mig nästan alltid bli lurad ( betala för mycket ) för grejor jag köper i Sverige. Så jag förstår precis de personer som söker andra vägar för att komma undan lite billigare när de ska köpa värmepumpar.

2
Säljes / SV: Inportera värmepump
« skrivet: februari 01, 2009, 22:25:21:21  »
De affärer jag gjort har innefattat 1-års garanti på grejorna vilken jag vid ett par tillfällen också har fått utnyttja och detta har funkat hur bra som helst. Vad gäller transportskador så tecknar man såklart en försäkring, detta kan säljaren hjälpa till med. Fick faktiskt en maskin lite transportskadad och det hela löste sig perfekt med att det Kinesiska försäkringsbolaget betalade ut ersättning och detta gällde utan självrisk. Min åsikt i frågan gäller det sätt som personer ofta använder sig av sk. skrämsel teknik för att få andra att gå en annan väg. Jag har själv stött på folk som i princip kallat mig " dum i huvudet " när de fått veta om mina affärer med Kina. Saken är den att de flesta faktiskt inte vet vad de snackar om utan har bara hört eller läst nåt negativt och helt plötsligt så kan man och vet allting om detta. Jag förstår inte hur Rickard överhuvudtaget skulle kunna hållas ansvarig för nån kinesisk affär som eventuellt kan gå snett om han inte själv uppmanar eller är delaktig i affären. För Er som funderar på att själv importera grejor från länder utanför Europa, kör hårt men ta inte första bästa utan sök runt lite grann och bilda er en uppfattning om produkten och företaget som säljer grejorna. Förhandla också fram att säljaren tar på sig garanti och att han hjälper till att transportförsäkra grejorna. Glöm inte heller att grejor som ska importeras till EU ska vara CE-märkta, lagen är lite luddig. Detta är inte tvunget för privat bruk men ska grejorna säljas vidare eller användas yrkesmässigt så måste de vara CE-märkta. Be också att säljaren presenterar ett CE-dokument för att vara på den säkra sidan.

3
Säljes / SV: Inportera värmepump
« skrivet: januari 27, 2009, 19:30:28:28  »
Bortsett från att det är ett gränsfall till att bryta mot regelverket med denna typ av ämne (sambeställningen görs väl antagligen för att minska kostnader eller reka marknaden för frågeställaren) så vill jag verkligen varna för detta.

Har man inte råd att bli av med pengarna skall man absolut inte ge sig in på att importera från Kina själv, eller lita på/tro att någon annan gör jobbet gratis åt dig.
Är det inte gratis är det förmodligen "marknadsföring" eller svarta pengar inblandade.
Transportskador, trasig maskin vid leverans mm finns ju ingen som helst garanti emot.

Denna site tar i vart fall ABSOLUT INGET ANSVAR för eventuell ekonomisk förlust som kan uppstå p.g.a. detta.

Sambeställning brukar vara ett sätt för importören att tjäna pengar utan att behöva lämna de konsumentgarantier som man som svensk köpare har laglig rätt att få enligt konsumentköplagen.
Mycket tveksamt om det ens är lagligt. (har inte kontrollerat detta)

Rickard vet inte vad han snackar om!!!
Har själv importerat åtskilliga prylar från Kina bl.a hjullastare och det har ALLTID fungerat perfekt. Har också tagit hem reservdelar till mina grejor och måste säga att kineserna är väldigt tillmötesgående och serviceinriktade och vill verkligen att kunden ska vara nöjd. Däremot så finns det flera svenska inskränkta sk. egna företagare som varnar för att göra affärer med bl.a Kina för de tror att detta är reserverat för dem själva. Bara min reflektion på det hela !!! OBS: Jag har vid varje affär betalat både svensk tull och moms.

4
Säljes / LED-lampor
« skrivet: januari 27, 2009, 19:16:26:26  »
Har några LED-lampor för swimmingpoolen att sälja, för mer information kolla på: http://www.ledvision.se/

5
Pooltäckningar / Pooltak
« skrivet: augusti 01, 2007, 09:31:01:01  »
Någon som har erfarenhet av pooltak från Idealcover eller Termatec??
Finns det andra prisvärda alternativ??

6
Vatten och kemi / UV-desinficering
« skrivet: juli 30, 2007, 13:16:24:24  »
Jag har blivit rekommenderad av ett proffs i England att köra med UV-desinficering av poolvattnet vilket skulle medföra en minskning av kloranvändningen med ca 75%. Någon som har erfarenhet eller synpunkter på detta??

7
Markpooler. / SV: djupdel
« skrivet: juli 24, 2007, 11:07:51:51  »
Jag byggde en 4x8 betonghålstens pool med djupdel 1998 och med endast grusbotten alltså ingen betongplatta. Har aldrig haft några problem, tömde den nu i vintras för linerbyte och montering av romansk trappa och hade inga problem då heller. Den stod helt tom i flera månader och jag gjorde stora jobb inifrån djupdelen på poolen och kunde inte notera något konstigt. Det regnade stundtals också mycket och jag hade viss oro för att den sluttande botten skulle ge med sig men det fanns inga sådana tendenser överhuvudtaget.

När den byggdes -98 grävde jag ut två nivåer motsvarande 1/3-del grunddel och 2/3-delar djupdel. Formade och gjöt sedan en grundmur i grunda delen och i djupa delen. Därefter murades betonghålsten i djupdelen som efter ett antal skiften nådde upp till grundmuren i grunda delen varpå murningen fortsatte i hela varv. Hela konstruktionen är armerad med både längsgående och stående armeringsjärn samt betongfyllning runt de stående järnen. Den sluttande botten byggdes sedan upp med grus som packades hårt. Grund och djupdel utgör ca varsen tredjedel av poolen och den mellanliggande tredjedelen är sluttande botten.

Har alltid känt mig nöjd och kan inte tänka mig en pool utan djupdel men kan tycka av inläggen att en merkostnad på 100-tusen är åt helvete för dyrt. Tror en del av kostnaden har att göra med deponering av schaktmassorna som kostar $$$

8
Markpooler. / Aut. poolstädare
« skrivet: juli 24, 2007, 10:47:07:07  »
Hej,
Någon som kan rekommendera en aut. poolstädare för sluttande botten??
Har provat Sta-Rite GW8000 som påstods kunna klara detta men den går inte ända upp  :-\ i övrigt funkar den riktigt bra men ska jag hela tiden hjälpa den till grunda delen så är ju vitsen med det automatiska borta  ???

9
Uppvärmning / SV: Hur vet man om det är 8kw eller 12kw?
« skrivet: juli 24, 2007, 10:24:08:08  »
Med din fråga förmodar jag att du vill kontrollera om värmepumpen verkligen är på 12kW?

För att kontrollera exakt måste du veta/mäta flödet på värmebäraren samt temperaturskillnaden mellan ingående och utgående värmebärare kallat delta T. När du har dessa värden så stoppar du in dem i energiekvationen och räknar fram värmepumpens avgivna effekt. Ett annat sätt, inte lika exakt är att kolla hur mycket värmepumpen drar i kW när den är i drift, multiplicera detta med tillverkarens uppgift på värmefaktorn och du ska då hamna i närheten av 12kW.

10
Uppvärmning / SV: solfångare skillnader eller?
« skrivet: juli 24, 2007, 10:04:48:48  »
Såg ämnet och tänkte dela med mig av mina erfarenheter.

Har en utomhuspool 4x8 med 50kbm vatten och pooltak och jag har värmt denna sedan 1998 med en hemmabyggd solfångare av PEM-slang placerad i ett växthus. Solfångaren består av 1000m 20mms PEM utlagd i 10st 100m slingor som börjar och slutar med 40mms samlingsrör. Till och från samlingsrören går jag med 40mms PEM, detta innebär att den totala tvärsnitts arean på solfångarslangarna är dubbelt så stor som tvärsnittsarean på matarslangarna vilket betyder att jag får en lång uppehållstid och ett lågt mottryck. Jag kör hela solfångarsystemet över en separat liten poolpump på 0,25kW och flödet är uppmätt till 5kbm per timma. Normalt dT vid halvmulet väder är 3 grader vid en pooltemperatur av 25-grader. Delta T kan vid fina sommardagar vara uppe i både 5 och 6 grader också, temperaturskillnaden minskar vid ökande pooltemperatur, men det är ytterst sällan jag har ett dT som understiger 3-grader.  Det händer ofta att solfångaranläggningen stängs av för att pooltemperaturen är för hög, 30 grader. Ovanstående värden insatta i energiekvationen ger solfångaren en minsta märkeffekt av 17kW och den toppar 28kW vid fina sommardagar och delta T 5-grader. Tillförd solenergi under en hel badsäsong på 5 månader är mer än 20000kWh och solfångarpumpens energiförbrukning under samma tid är 300kWh.

Någon som har en liknande lösning och erfarenhet??

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag