VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Sutarn

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Ska man ha solskydd under täckningen?
« skrivet: oktober 07, 2021, 19:26:55:55  »
Jag har en ovanmark pool som har ett täcke enligt länken nedan.

https://riopool.se/pooltillbehor/pooltacken-bottenfilt/pooltacke-vinteroverdrag/sakerhets-vinteroverdrag-family-400-formskuret/

Jag har även en solfilm som jag har liggandes under täcket när polen är stängd. Upptäckte att täcket är "halt" på undersidan ungefär som en beläggning bildats. Är det fel att ha solskyddet liggandes kvar under täcket?

Om NEJ, ska solfilmen med fördel även ligga kvar under täckte under vintern?

2
Ovanmarkspooler / SV: Lampa vid vinterstängning?
« skrivet: oktober 07, 2021, 19:13:36:36  »
OJ vad många svar jag fått! Tack så mycket! Har visst inte titta här på ett tag men nu när det börjar bli dags för stängning dök frågan upp igen...

Jag inser att "bottenfrusen" kanske var fel ordval men tänker att det kan bli väldigt kallt vid poolväggen då vår pool står ovan mark.

Då lampan är av typen i länken nedan ser jag dock ingen möjlighet att plocka ur den. Då det är en LED borde den heller inte producera någon värme. Med andra ord ser jag inte några andra möjligheter än att låta den sitta i och hoppas på det bästa.



3
Ovanmarkspooler / Lampa vid vinterstängning?
« skrivet: juni 17, 2021, 23:50:21:21  »
Har en sexkantig ovanmarkpool med trästomme (https://riopool.se/ovanmarkspool/familypool-trapool/familypool-400-119-rund/) där jag även installerat en lampa se (https://riopool.se/pooltillbehor/familypool-tillbehor/poolbelysning-family-1485-lm/). Jag misstänker starkt att det kommer näst intill att bottenfrysa i poolen. Hur gör ni andra med vinterförvaring av lampor för att förhindra att det spricker?

4
Byggtrådar / SV: Nytt trädäck och pool 2014-2015 (Familypool 505)
« skrivet: maj 25, 2021, 22:56:09:09  »
Hej,

Jag är precis i startgroparna för att göra ett liknande bygge (family pool 400). Tänkte fråga hur du gjorde med botten och hur detta blev. Kan se på dina bilder att du haft makadam och XPS. Har du även haft stenmjöl någonstans? Vad är den gröna mattan det ser ut som du har under linern? Har du några bra tips angående uppbygnnaden? Undrar också hur djup du borrade din dräneringsbrunn?

Tacksam för all hjälp jag kan få

5
Ovanmarkspooler / Pumpbrunn, hur gjorde ni? Förslag på Pump?
« skrivet: maj 24, 2021, 21:24:50:50  »
Hej på er,

Ska börja gräva för att delvis grävan ner en ovanmark pool. Tyvärr har jag inte möjlighet att få fall till befintlig dränering utan kommer att behöva gräva för en pumpbrunn och sedan stoppa i en dränkbar pump för att få upp vatten till befintliga dräneringsrör.

Har finkammat forumet och snappat upp en hel del väldigt bra information. Jag tänkte dock ändå ta chansen att fråga er som redan har erfanheten:
Hur gjorde ni?
Har ni något bra tips eller kan ni dela med er av eventuella misstag så jag slipper göra samma sak?
Vilken typ av pump använder ni för detta? Själv gissar jag på att man helst ska ha en för "smutsvatten"? Jag är inne på denna https://www.bauhaus.se/smutsvattenpump-neptun-npsp-e-13500
Hur djupt grävde ni?
Hur gjorde ni för att "fixera" brunnsröret?
Hade ni stängt rör i botten?
Ställde ni pumpen direkt mot botten av röret?
Vilken diameter på röret använde ni?

Jättetacksam för alla tips jag kan få!

6
Pooltäckningar / Rullskydd till rund pool?
« skrivet: maj 22, 2021, 08:35:09:09  »
Har precis beställt en family pool ( https://riopool.se/ovanmarkspool/familypool-trapool/familypool-400-119-rund/ ) och skulle gärna vilja ha ett pooltäcke som inte fästs med stroppar. Finns det möjligtvis "rullbara" pooltäcken för runda pooler? Jag kan inte hitta detta?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag