CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Crille81

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / SV: Slut på flytande klor mot slutet av säsongen
« skrivet: september 13, 2023, 12:54:34:34  »
Ok, ska ta och köpa en dunk. Men varför blanda i hälften vatten?

2
Vatten och kemi / Slut på flytande klor mot slutet av säsongen
« skrivet: september 10, 2023, 20:18:41:41  »
Hur ska man göra? Har Mini Master och flytande klor men det är snart slut i dunken. Behöver ju säkert köra ca 6-7 veckor till innan det är dags att stänga poolen för vintern. Är det bara att köpa en ny dunk men kan man spara den till våren eller är den verkningslös då den blivit öppnad? Finns väl inte så många alternativ att välja på?

3
Teknik / SV: Minimaster, inget vattenflöde
« skrivet: maj 04, 2023, 18:54:51:51  »
Hittade felet! Efter att ha lossat koppling efter koppling för att se var felet kunde vara så var det i vinkelkopplingen innan flödeshjulet. Det sitter dubbla tätningar där och ena hade vikt sig och blockerat, så det var enkelt åtgärdat.

Men nu till nästa problem. Det går inte att kalibrera PH’t. När jag håller in båda knapparna så händer ingenting, gör enligt instruktion. Kan elektroden vara kass? Eller något annat som man bör tänka på?

4
Teknik / Minimaster, inget vattenflöde
« skrivet: maj 04, 2023, 12:50:22:22  »
Jag har kopplat in en Minimaster enligt instruktion, men när jag ska köra igång den så blir det inget mätvattenflöde. Det är tryck fram till filtret och tappkranen, men sen går inte vattnet vidare i ledningen. Det är som det inte orkar trycka/suga igenom ledningen hela vägen. Har kopplat loss alla kopplingar när pumpen är avstängd och då tappar det trycket på en gång så verkar inte vara någon plugg någonstans.

Någon som kan ha en aning om vad som felar?


5
Pooltäckningar / SV: Bygga in pooltak
« skrivet: april 29, 2023, 11:39:38:38  »
Nu har jag ingen bild på det när det blev färdigt, men det är under byggtiden. När pooltaket är under golvet eller över poolen så har jag en stötta mitt på under i-balken. För övrigt så är det dessutom ett perfekt hopptorn!

6
Teknik / SV: Sandfilter, låter som det är luft i
« skrivet: september 13, 2022, 09:58:47:47  »
Nu hittade jag felet, det var anslutningen till pumpen som läckte. När jag monterade ihop allt så hade jag inte en tillräckligt stor polygrip och för hand var det tydligen inte ordentligt åtdraget. Så nu suger det inte in någon luft mer och allt verkar fungera som det ska. Tack för alla tips och idéer!

7
Teknik / SV: Sandfilter, låter som det är luft i
« skrivet: september 05, 2022, 21:55:26:26  »
Har dragit åt klämkopplingarna en extra gång för hand nu, det gick att dra dem lite till. Ska ta en titt imorgon och se om det blev nån skillnad. Är det svårare att få tätt med klämkoppling runt en flexslang än pem? Flexslangen är ju inte slät då den har spiralen i sig? Tänkte om det kan vara där felet är?

8
Teknik / SV: Sandfilter, låter som det är luft i
« skrivet: september 05, 2022, 16:57:18:18  »
Jag ska fixa en ordentlig nyckel och kolla alla kopplingar. Men som jag nämnde så kommer det ingen luft ur inloppen, men det låter som det skulle vara det i filtertoppen.

9
Teknik / Sandfilter, låter som det är luft i
« skrivet: september 05, 2022, 15:45:44:44  »
Har precis kopplat ihop och kört igång min pool. Från sandfiltret så låter det som det är luft i toppen, det bubblar och har sig. Det kommer ingen luft ut genom inloppen i poolen så då lär man ju inte ha något läckage som suger i luft? Har avluftas filtret med ventilen men det sprutar bara vatten ur den, ingen luft. Ska det vara såhär eller kan det vara något fel? När jag stänger av pumpen så sjunker vattnet i pumpen, har ingen backventil monterad och allt står ovan mark. Blev rekommenderad att inte installera backventil då det inte ska tömmas om allt är tätt. Men som sagt, har inte hittat någon läcka.

10
Markpooler. / Väggmatta Thermopool P80
« skrivet: juni 27, 2022, 13:43:05:05  »
Håller på att bygga Thermopool med P80 block, de med hårdare insida. Jag har fått med filtmatta men bara till botten. Men behövs det till väggarna också? Eller kör man utan, så länge insidan är slät vid alla skarvar och inga ojämnheter finns? För och nackdelar?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag