VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - PatrikL

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Klä thermopool med mosaik?
« skrivet: juli 20, 2021, 17:56:15:15  »
Bara nyfiken, Skulle det gå att göra om en thermopool med linet till en mosaik/kakelbeklädd?

2
Markpooler. / Dags att sätta stensargen, tar gärna emot Tips!
« skrivet: april 05, 2021, 22:42:27:27  »
Byggde pool förra året (thermopool 3,5x7m) och köpte även ett parti stensarg från alltisten.
Stenen är granit.

Nu när våren står och knackar på dörren så är det dags att sätta stenen och tänkte passa på att göra det nu när jag ändå tömt poolen för ett annat ärende.
Jag har aldrig murat eller använt fix tidigare, har väl inte tummen helt mitt i handen men är lite osäker på min egen förmåga :)

Frågor :)

#Bör jag ens försöka ge mig på detta själv?

#Kanten på poolen är just nu skrovlig betong och jag har förstått det så som att detta gör att fixet kommer sätta sig bättre.

#Vilket fix rekomenderas att använda?

#Börjar man med tex två hörnstenar och sedan fäster ett snöre mellan dessa för att få en bra "linje"?

#Det jag är lite rädd för är att jag ska ha höjdskillnader på betongkanten så när jag börjar "fixera" en sten i ett hörn att då en "mellansten" ska lägga sig högre pga. mer betong på kanten, kasnke inget att oroa sig för?

Tar tacksamt mot alla tips!

Bilden är från förra hösten när jag monterade taket, där kan man även se kanten.

//Patrik

3
Markpooler. / Limma stensarg på betong men låta kanten vila på träregel
« skrivet: augusti 05, 2020, 10:44:58:58  »
Har köpt stensarg till poolen och tanken var först att sätta den med fix men börjar mer och mer luta åt att limma den iom poolen är fylld och igång.

Det är en thermopool där vi satt en träram runt stommen för att fästa altanen i. (Se bild)
Min tanke är att låta granitstenen vila på linerlisten samt regeln för altanen och sedan limma mellan stenen och betongkanten, tror ni detta fungerar? Misstänker att träregeln kommer rör sig beroende på väder etc men kommer det vara så att det påverkar stenen?

Hur hade ni gjort?

4
Vi har tänkt lägga stensarg runt vår nya thermopool.

Har hittat en sten som vi gillar men den är 2cm tjock och höjden mellan poolkant och överkant trall är ca 4cm, kan jag "höja" stenen på något sätt eller kommer det bara bli krångligt och är det bättre att leta efter en sarg som är tjockare?

Hade nog tänkt limma sargen istället för att foga (då jag har noll erfarenhet av detta).


EDIT:
Kom på nu att att höja stenen ca 2cm kanske inte blir så snyggt iom linerlisten blottas mer, rätta mig gärna om jag tänker fel.

5
Vatten och kemi / Ny pool - luktar mycket klor
« skrivet: juni 02, 2020, 13:02:15:15  »
Hej!
Har precis fått våran pool klar, den "chock" klorades när den startades av de som byggde/satte igång den i Fredags. I söndags la jag ner en "multitab" och vi har badat ca 2-3ggr sedan den startades.

Nu luktar det mycket klor om den och när jag mäter värdena med test-stickan så visar den inte på något fritt klor alls.
Antar att detta beror på att vi inte har haft något överdrag på poolen (det kom idag så åker på ikväll) och allt klor blivit bundet?

För att lösa detta så bör jag alltså chockklora poolen igen? innan detta görs bör jag dammsuga den eller spelar det mindre roll?


För det bör väl inte vara så att jag lyckats få den så pass klorerad så stickan bleks? (jag har som sagt bara lagt i en "veckopuck" inget mer sedan chockkloreringen vid igångsättning).


Tack på förhand.

6
Uppvärmning / G&J Q20 Inverterpump - Placering nära sovrumsfönster?
« skrivet: april 19, 2020, 00:23:09:09  »
Hej!
Min tanke var/är först att sätta värmepumpen på väggen av carporten ,dock innebär detta att jag behöver dra slang ca 30-35m (enkel väg) till värmepumpen.

Har dock ett annat ställe där jag kan placera den och det är vid husväggen, detta innebär en transportsträcka på ca 6-7m istället.
Dock blir då detta ca 1,5m från vårat sovrumsfönster vilket kanske är riktigt kass idé? på somrarna när det är vamt har vi gärna fönstret lite öppet.

Tar gärna lite synpunkter och input på detta med placeringen :) Någon som har VP nära sovrummet? förstår att det är en ganska subjektiv fråga då man upplever olika.

7
Har ställt frågan i min byggtråd men tänkte att jag gör det även här då fler kanske ser och svarar.
Jag har tänkt att dra slangarna till in och utlopp enligt ritning nedan, är det dumt? blir det för långt bort att ha det på detta sätt? Tänker med värmeförlust etc.

Mvh
Patrik

8
Byggtrådar / Thermopool bygge 4x8m / 3,5x7m - Påbörjat
« skrivet: april 05, 2020, 15:35:02:02  »
Ja, då var det nog dags att skapa en tråd då första grävtaget är gjort.

Planen är/var att bygga en 4x8m Thermopool från ej vald leverantör än. Dock så pga rådande tomtförhållanden så blir det troligen en 3,5x7m istället, dock om hålet visar sig vara så pass stabilt så vi får plats med en platta för 4x8m så kanske valet faller på detta mått iaf.
Var helt inställd på att bygga den själv men efter att ha fått en offert som inkluderar entrepenad så kan det bli att vi väljer det hållet istället, tiden får utvisa då beslut om detta ska tas efter att vi gjort klart gropen då vi inte vet om vi kommer stöta på berg eller inte etc.

9
Markpooler. / Valet och kvalet - Thermopool, Stål/Rostfripool, eller vad?
« skrivet: januari 12, 2020, 23:39:46:46  »
Tja!
har hängt här lite från och till under åren men nu har det blivit dags att göra slag i sak!
Tanken är att bygga en 4x8 pool med liner och att försöka göra så mycket som möjligt själva.

Jag har hela tiden varit inställd på att bygga en thermopool av något fabrikat men spanat extra mycket på Tjälldens modell.
Dock har jag börjat fundera mer på tex. poolkungens eco premium då den ser lättare ut att montera.

Jag står lite i valet och kvalet och väntar fortfarande på ett par offerter till.

Tanken är att göra valet ganska snart så man kan börja förbereda så mycket som möjligt, tex. gräva grop (om tjälen håller sig borta) och kanske gjuta plattan om vädret tillåter.

Min tanke först med thermopoolen var att den skulle bli mer "ekonomisk" pga bättre isolering men vad det verkar så spelar det inte jätte stor roll iom den största värmeförlusten är uppåt.

Vad anser ni är fördelarna respektive nackdelarna med de olika poolmodellerna?

Hjälp en man i förvirring :D

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag