CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Clint

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Hjälp med angrepp på liner
« skrivet: juli 26, 2018, 14:52:09:09  »


Jag har fått något skit på liner (se bild) som verkar förstöra den. Svaga grå prickar som sedan verkar ta bort färgen på Linern. Om jag försiktigt försöker gnugga bort blir det istället vitt och jag tror det tar bort färg permanent. Någon som vet vad detta är och ifall jag kan göra något åt detta? (Åtminstone för att begränsa skadan till detta).
Ska även tillägga att jag bara fått skadan på en av kortsidorna, den vid skimmern och alltså den sida där skit kanske kan bli stående MIT linern mest ioma det strömmar ditåt.

Tacksam för snabb hjälp

2
Markpooler. / Stopp i ena inloppet?
« skrivet: juli 05, 2016, 08:46:24:24  »
Hej
Jag har just noterat att det var ett otroligt högt tryck från mitt ena inlopp i poolen, blir krusningar på vattenytan på den sidan. Tänkte att så där kraftigt har inte vattnet inte cirkulerat in i poolen tidigare. Jämförde med andra inloppet på andra sidan på samma kortsida i poolen (jag har 2 inlopp totalt) och kunde då konstatera att det var ett superfjösigt tryck där, nästan obefintligt med tryck. Jag drar då slutsatsen att något hindrar vattnet på ena sidan vilket gör att jag får ett väldigt stort tryck på andra sidan. Kan det rimligtvis finnas andra förklaringar? Jag kommer inte på någon.
Min första tanke var ifall jag hade en läcka på den sidan med lågt tryck. Jag har dock inte upplevt att jag tappar något vatten, och jag bedömer att trycket på andra inloppet inte skulle bli så kraftigt om jag hade läcka.
Nästa fundering jag hade var då att något täpper till vid svaga inloppet (efter förgrening till de två inloppen). Vet dock inte vad tusan som skulle kunna fasta där? Och jag vet ännu mindre hur jag ska gå till väga för att lösa detta? Jag hoppas nu på lite hjälp från er med att konstatera orsaken till problemet och att få tips och idéer på lösningar (som i första hand inte innebär att skruva bort altan och gräva fram rör  :))


3
SpaForum / Behöver lite hjälp tolka mitt vatten
« skrivet: juli 23, 2015, 11:34:54:54  »
Fixade mitt nya spabad (D1 Nautilus, 1400l) igår med kemi och uppvärmning. Igår kväll fick jag ett härligt premiärdopp! Sweet as candy! O0

Nu till min fråga om kemi: när jag först hade i klor (1,5msk) igår (efter inställt pH till 7,7, alk 130) så fick jag ca 30 min efter ett värde på cl 7,1. Blev förvånad då jag var inställd på att jag skulle ha runt 2.0 då behöva ha i lite mer klorpulver. Hur som helst mätte jag upp vattnet igen lite senare samma eftermiddag och hade då cl 0, pH 7,8 & alk 140. Tillsatte då ca 1 msk klorpulver och mätte efter dryga halvtimmen med värde cl 9,2, pH 8,0 & alk 120. Eftersom kloret dök tidigare och jag upplevde vattnet som schysst utifrån utseende och lukt så var jag inte rädd att premiärbada (tänkte att det höga klorvärdet säkert sjunkit rejält snabbt efter sista mätning som gången innan. Efter skönt bad (4pers ca 45 min) hade jag efter det i 2 msk klorchock och lät alla pumpar gå ca 20 min innan jag stängde för locket och gick och la mig. Imorse var jag så klart nyfiken på hur kemin i badet var efter gårdagens bad. Mätte nyss upp cl 0, pH 6,5, alk 120. Slog in värdena i Folkpools kemikalkulator och fick som resultat att jag skulle hälla i 28g klor och 126g pH höj. Jag tänkte då att jag skulle börja med klor och inte tillsätta pH höj samtidigt, litade inte på att pH skulle ligga kvar så lågt efter att jag haft i klor. Mycket riktigtt blev det så. Efter 28g klor och 30 min så mäter jag upp cl 9,9, pH 7,3 & alk 120. igår
Blir väldigt osäker på vad dessa snabba och kraftiga förändringar beror på och skulle vilja ha några reaktioner eller förklaringar kring det som jag beskriver ovan. Är det tex så för övriga att det är vanligt att kloret drar tillfälligt upp till uppåt 10 stax efter "rätt" dosering och att det sedan faller kraftigt? Är det naturligt att jag utifrån min beskrivning satt med 0 i cl imorse? (Mätte med sticka också för att försöka tyda bundet klor, såg ut att ligga ok, minns bara färgen på Stickan nu och kan inte säga nått värde.)

4
SpaForum / 2 vs 3 pumpar
« skrivet: maj 10, 2015, 09:00:04:04  »
Sitter o kikar på lite olika spabad och är helt ny på detta. Ser att det verkar vara lite olika kW på baden men även att de har olika många pumpar med olika kraft. Min fundering är vad man gör avkall på när man har 2 istället för 3 pumpar i sitt bad? Klarar tex alla bad av att värma, rena och köra jet samtidigt när du badar?

En första trevande fråga om detta, kommer säkert fler 😃

5
Uppvärmning / behöver lite hjälp ang. min poolvärmepump
« skrivet: maj 30, 2014, 20:11:03:03  »
Är i full gång att starta upp poolen för första gången och börjar nu närma mig slutet med pumpar, kopplingar, elcentral, osv. Fyllde upp i poolen under gårdagen och när jag skulle starta cirkulationen så var det som väntat lite mindre läckage i gängor och klämkopplingar. Har till 99% kommit till rätta med detta, har fått igång en bra cirkulation och chockklorat idag. Mitt nuvarande problem handlar nu istället om poolvärmepumpen, och jag behöver lite hjälp om det är möjligt. När jag startar upp Vp (HeatForce s99) så går den igång bra med behaglig ljudnivå. Problemet kommer efter en kort stund när den slår på kompressorn, FY FAN vilket otrevligt ljud det blir. Saknar erfarenhet av hur en VP ska låta men jag har svårt att tycka att den ska låta så mycket mer som den gör innan kompressorn slår till. Dvs ett susande ljud från fläkten. Alltid svårt att beskriva ljud i text men det är ett jämt och regelbundet YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY som jag har svårt att föreställa mig att grannarna kommer att vara överförtjusta i.
För att beskriva hur jag placerat VP så kan jag nämna att jag fäst upp den på väggen på huset mer konsol. Jag har 30cm fritt bakom och gott om utrymme runt om. Jag har än så länge inte monterat några motorkuddar mellan VP och konsol men jag upplever inte att ljudet är av vibrationskaraktär (kan dock vara svårt att veta vad som kan skapa ett oljud)
Är det någon som har erfarenhet av liknande eller som bara är kunnig på området och kan hjälpa mig lite?

……En sista fråga; Jag kan inte hur jag än försöker få fram information om in- och uttemperatur på VP och det står inget om detta i den bristfälliga manualen. Finns inga menyer att bläddra i. Jag kan bara starta och stoppa, välja önskad temperatur i poolen och se hur många grader vattnet är. Tips på detta område mottages tacksamt 8)

6
Pooltäckningar / poolskydd -hur stora laster bör det klara?
« skrivet: maj 05, 2014, 17:32:12:12  »
Hallå.
Jag har kikat runt en del efter ett poolöverdrag av typen Rib-cover och undrar hur tjock pressen bör vara samt cc på alurör och dimension på dem.

Fick en offert på ett 4,5*10 m som håller följande: 500g/m2 och cc på 120cm på 50mm alurör. Specad att klara en person på 50kg.  Ska man anse detta vara för klent eller är det så här det vanligtvis ser ut? Hade nog trott att det skulle stoppa för ett par hundra kilo och att den vuxen människa utan vidare skulle kunna gå ut på överdraget (rent teoretiskt).

Någon som har erfarenhet av detta och kan ge mig lite hjälp och riktning i mitt sökande? Skulle väldigt gärna vilja ta bort mina vintertäckplåtar inom kort  :)

7
Säkerhet / poollarm -en vettig produkt?
« skrivet: maj 02, 2014, 21:48:53:53  »
Nu när nya poolen ska igång med 2 barn på 7 och 9 år hemma så vill jag ha ett komplement till poolöverdraget när det kommer till säkerhet. De dagar man är hemma och har en skön ledig dag med sol och bad så vill jag kunna rulla av poolöverdraget och ha poolen öppen så länge jag är hemma. Alltså inte behöva känna att jag ska täcka poolen för att gå in och laga mat osv. Är då detta, http://www.rubinpool.se/pool-larm-p-952-c-234.aspx en bra produkt? Intresserad av andras upplevesle om dessa produkter och om det är något särskilt man ska tänka på när man väljer ett larm. Känns ju spontant viktigt att det finns möjlighet en siren både inne och ute.

8
Hallå!

Jag ska när som helst starta upp min markpool, 4*8m som vi byggde i höstas. En sak som jag ännu inte köp är poolvärmepumpen och den skulle jag behöva lite hjälp att välja.

För att ni ska kunna ge tips vet jag inte exakt vad som är viktigt att känna till gällande förutsättningar osv. Ställ gärna följd frågor så ska jag försöka förtydliga. Kan säga att jag har poolrummet (garaget) ca 30m från "maskinrummet". VP= Phalén P01 55kW 3FAS.

När det kommer till poolvärmepump är det som vanligt att man vill köpa prisvärt men jag vill inte ha okända skitgrejer utan ser det som att jag gärna betalar lite extra mot att jag får bra utrustning som håller över tid. Då jag ska sätta poolvärmepumpen på gaveln av huset ca 6m från grannen så vill jag väldigt gärna ha tyst lösning.

För att konkretisera detta är mina frågor:
1. Vilken "kaliber" på Poolvärmepump är det som gäller?   9kw eller är det 12kw som gäller...
2. Ungefär inom vilket prisintervall ska jag räkna med att det hamnar?
3. Finns det kända fabrikat som ni vill rekommendera och som ni anser borgar för bra kvalitet?
4. Finns det anledning att kika på produkter som har tidstyrning osv eller sköter jag det från annan utrustning. Jag har läst en del om att många trimmar in vilka timmar på dygnet som man vill att grejerna ska vara igång....
5. Tar tacksamt emot tips på ev. kampanjer som ni har sett från olika återförsäljare.

9
Hej på er! Är igång med mitt poolbygge av en murad pool på 8*4 m och detta blir mitt första inlägg på Poolforum.

jag har gjutit en platta och ska denna vecka mura väggar. Jag har ännu inte valt trappa, breddavlopp/inlopp och belysning så det är naturligtvis hög tid att skaffa dessa prylar nu  ???



Har kikat runt en del på dessa saker tidigare men nu när man ska göra det exakta valen så blir man mer osäker. Jag är inne på att beställa pump, rening och övrig utrustning från Pahlén för det verkar vara bra kvalitet, vilket vid bygge av pool känns mycket motiverat. Börjar bli lite akut nu att först och främst ta beslut om belysning, inlopp och breddavlopp så jag hoppas att rostfritt stål från Pahléns kommer att bli bra.

Jag har väldigt svårt att bestämma mig för om jag ska köra PAR 56 300W lampor eller LED. Jag har sökt en massa om detta här på forumet och ändå inte landat i ett beslut. Behöver jag fler lampor om jag kör med LED? (när det gäller 300W tänker jag att 2st längs med ena långsidan skulle räcka bra). Fördelarna med att kunna köra ljusshower är jag inte så intresserad av men jag läser även att LED skulle ge ett mer utbrett sken där själva ljuskällan inte framträder. Alltså ett jämnare sken över hela poolen, stämmer det?
Jag har för stunden inte priser på LED men tycker mig se att 300W ligger på ca 4500:- st och att LED skulle bli ca 6500:- st. Verkar det stämma ungefär? (Då är ju också frågan om jag bör köra på fler än 2 lampor om jag tar LED)

Kör jag 300W så är det flera som verkar vara av åsikten att det är viktigt att köra med dimmer och då tillkommer kanske en kostnad på ett par tusen för transformator som klarar denna belysning.

Nästa fundering jag har gäller trappa. Jag känner spontant att jag vill ha en bredare trapp. Inne på 3m bred kanske att något smalare skulle fungera bra också. Jag har letat runt på nätet och trappor från de mer kända fabrikaten som jag hittat ligger på strax under 30,000:- Finns det andra bra leverantörer av trapport som ni skulle vilja tipsa om innan man beställer? Här känns spontant som att man med lite tur skulle kunna tjäna in en bra slant.

Detta var några första trevande frågor gällande mitt poolbygge. Måste nu lösa dessa mer akuta saker inför murning och sedan har jag förmodligen 100 frågor till  ::)

MVH
daniel

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag