VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Sammyj

Sidor: [1]
1
Teknik / SV: "Servicebok"
« skrivet: augusti 26, 2015, 23:05:41:41  »
Folkpool har en ganska fin mall till en driftjournal.

Mitt första inlägg på forumet, men jag har läst många. Har fått många bra tips och idéer och det bugar och tackar jag för!
Har precis kört igång cirkulationspumpen på en Ellips pool och väntar på elektriker för att köra i gång värmepumpen. Så om någon har frågor om Ellips (Bergman), så är ni välkomna att fråga. I det stora hela är jag väldigt nöjd än så länge. Lejde bort schakten, men gjort resten i egen regi. Lovar att lägga upp bilder från start till mål nästa säsong (motfyllning av stödmur och plattsättning kvarstår och osäker på om jag hinner/orkar i år).

Nu till min fråga - Har någon en bra mall för en "servicebok" som man kan förvara i maskinrummet? Hade tänkt mig kolumner för olika värden (pH, klorhalt mm.) med datum, när backspolning gjorts, uppstart av säsongen, vinterstängning osv. Det kanske redan avhandlats i tidigare inlägg?

2
Teknik / SV: Pump visslar/sjunger
« skrivet: augusti 16, 2015, 21:59:04:04  »
Intressant, får skruva isär igen och kontrollera. Dock det som är märkligt är att det låter inte alltid. När jag stängde av den innan idag sjöng den som tusan. Nu är den helt tyst när jag prova att starta.

Vi hade en gång ett ilsket skärande ljud från pumpen (Pahlens bronspump). Det visade sig vara en liten, liten glasflisa som sugits in och som satt sig i axeltätningen, inbäddad i den liksom. När vi tog bort den blev det tyst. Tyvärr hade den tydligen skadat själva tätningen så inte långt efteråt började den läcka och packningen fick bytas.

3
Teknik / Pump visslar/sjunger
« skrivet: augusti 16, 2015, 10:11:53:53  »
Blev poolägare när vi köpte hus i vintras en 25" liters historia med micro 33 pump och sandfilter. Har varit lite problem med pumpen då den morrar ganska mycket när den är igång. För någon vecka sedan började det vissla/sjunga också från pumpen så jag tänkte lagerna har gett upp.

Isär med pumpen byte både främre och bakre lager. Gick som en dröm efter detta och alla ljud försvann. Men efter några timmar börja den sjunga igen. Ljudet verkar komma mellan pumpen och motorn. Skiftade packningen här emellan också (skum grej med en fjäder på).

Den blev tyst igen men efter någon dag kom ljudet tillbaka igen. Håller jag fingret i skvallerhålet under till så försvinner/dämpas ljudet så det kommer fortfarande från axelryckningen verkar det som.

Jag har slut på idéer någon som kan bidra med vad jag kan göra eller det är bara att hämta grävmaskinen och fylla igen poolen? :)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan