VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Delta2004

Sidor: [1] 2 ... 11
1
Vatten och kemi / SV: Stängde poolen för tidigt
« skrivet: oktober 12, 2022, 11:17:20:20  »
En variant som skulle funka är att slänga in en dränkpump (finbs ju billiga för ett par hundra om man saknar en) som pumpar tillbaka till poolen och på så sätt cirkulerar vatten. Dock om man chocklorerar bör man på något sätt filtrera bort gojset från alger som dör. En robot om man har en? Eller filtera bort på våren?  <dontkn>

2
Markpooler. / SV: Tips vinterstängning (Töm pool smidigt & snabbt)
« skrivet: oktober 03, 2022, 09:59:54:54  »
Nu tappar jag bara ner till underkant på breddavloppet. Men varför inte använda dammsugarslangen för att tömma poolen kostar inget den har man redan.
Funderade på samma sak inför årets stängning. Dock undrar om det finns risk att pumpen suger luft? Hos oss hålls dammsugarinsatsen på plats av pumpens sugkraft, inga tätningar finns. Funkar perfekt med vatten runtom insatsen. Men har någon provat utan?

3
Markpooler. / SV: Svetsa om påsliner, går det?
« skrivet: september 30, 2022, 14:40:07:07  »
Jag tror att de flesta poolfirmor levererar påsliner i specifika mått. Invändig trappa gör den dyrare. Vår Folkpool liner 3,5x6,5x1,35 med hörntrappa gick förra året på ca 22tkr (ingick i poolpaket, dvs med 20% paketrabatt). Drygt 40% av priset var tillägg för trappa

4
Markpooler. / SV: Svetsa om påsliner, går det?
« skrivet: september 30, 2022, 10:49:15:15  »
Som alternativ går det att köpa en ny påsliner enligt dina mått, blir avsevärt billigare än platssvetsad

5
Säljes / Frigolitinsats vinterstängning
« skrivet: september 28, 2022, 19:30:14:14  »
Hej!
Köpte denna förra året för vinterstängning. Dock fick vi istället sänka vattennivå pga position och lutning av rören.
Endast provat. Inköpt hos Folkpool för ca 400-450 kr.
Säljes för 150kr.
Finns i Västerås
Är lätt, om posta är intressant kan det så klart undersökas

6
Övriga frågor! / SV: kostnad poolservice
« skrivet: september 06, 2022, 08:55:39:39  »
Det bero nog en del på förutsättningar.
Vår pool har saltvatten med automatisk styrning av ph och klor. Vi har även pooltak, dvs ingen skräp. Filter är överdimensionerad.
Det resulterar i att jag i princip inte behöver sköta den, bara fylla på vatten ibland som avdunstar och plaskas bort.
Jag bakspolade filter en gång under sommaren, och även det pga eget miss (har inte bakspolat efter vinter). Ingen bakspolning förra året fram till stängning på hösten. Ingen bottenstäd eller annat behövs. Jag kollar inbland vatten med stickor, men när all automatik är intrimmat då är vatten stabilt och inga justeringar behövs.
I sådana fall kan man lägga ut vinterstängning och vårstart på poolfirma, kostar några tusen bara.

7
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator Zodiac EI2 blir bara halvfull
« skrivet: augusti 05, 2022, 20:30:14:14  »
Kanske testa rotera klorinator så att den pekar neråt istället för uppåt? Då bör luften lättare resa upp och in i röret?
 <dontkn>

8
Vatten och kemi / SV: Felaktig placering av saltklorinator?
« skrivet: augusti 01, 2022, 09:36:49:49  »
En spontan fundering - klorinator är rätt hög, så jag kan tänka mig att luftbubblan inne i den har svårt att komma ut. Finns det ingen avluftningsmöjlighet?

9
Teknik / SV: Hjälp mig felsöka lågt tryck från poolpumpen
« skrivet: juli 30, 2022, 21:28:17:17  »
En spekulation från min sida :-)
Vi har ett stort filter för vår poolstorlek och trycket i filter är alltid rött så låg, så det varierar nog mellan olika system. När filtret behövde backspolning (efter 2 månader) då märktes det just med dåligt flöde och lite luftbubblor, trots att trycket var fortfarande lägre än ”grönt” på manometer.
En sak man skulle kunna testa är att byta filterläget till endast cirkulation. Om flödet är fortfarande lika dåligt då bero det inte på filtret, utan snarare pumpen. Blir det bra då bör man kolla filtret i fall något spökar där

10
Markpooler. / SV: Bygga Thermopool från lösa delar!?
« skrivet: juli 21, 2022, 23:21:54:54  »
Hej Delta. Tack för din intressanta input. Saltvatten i poolen har jag inte läst så mycket om. Antar att det ställer högre krav på komponenter i systemet då salt är mer aggressivt eller hur funkar det? Finns det uppenbara nackdelar med att köra saltvatten och klorinator?

Mvh
Fox
De nackdelar kopplade till saltvatten är så klart hög krav på elsäkerhet (bara elektriker och enligt gällande regler). Sedan var vi noga med att använda endast A4 skruvar i trallen.
Med salt kan man inte ha rostfria stegar eller annat rostfritt, vi har trappa under liner som är dessutom bästa lösningen visade det sig. Lampa och inlopp/bredavlopp är i plast. Värmeväxlare och pumpen vi har tål salt
Salthalten är låg, motsvarar bräckt vatten i mälaren

Sidor: [1] 2 ... 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan