Allt om pool, Poolforum!

SpaForum - spabad => SpaForum => Ämnet startat av: Whilma skrivet juni 20, 2021, 11:12:10:10

Titel: Hjälp läckande swimspa, Hydropool
Skrivet av: Whilma skrivet juni 20, 2021, 11:12:10:10
Sitter med läckande swimspa. Har lokaliserat stället men dålig på vad grejerna heter Ny här så ha tålamod;). Lägger in bilder på var. Läcker från den svarta "kopplingen", heter det så? o innan den vita nippeln. Syns enbart när el är avslagen men läckage hela tiden. Hade service för 4000 kr i dec då packningar pumpar o värmare o vred ska ha bytts. Redan i vintras saj ag till grannen det var så blött runt min pool men tänkte att det har väl regnat o fyllde på lite vatten i poolen. Nu sen jag börjat bada för i år sedan 1 vecka har nivån sjunkit ca 4 cm. Har satt tejp o kollat. Någon som vet, tror felet. Den svarta ratten/ kopplingen?sitter bergfast. Vore väldigt skönt slippa se tusenlapparna rulla igen med så kort varsel.  :(
Titel: SV: Hjälp läckande swimspa, Hydropool
Skrivet av: Ankie skrivet juni 23, 2021, 00:04:09:09
Kan du markera i bilden vart det läcker? Är inte helt säker på vart du menar.

Är det i kopplingen hade jag tagit i sär det och sett hur tätytor ser ut innan man drog igen den. Är det i den limmade skarven läckan är så är det ju lite svårare.
Titel: SV: Hjälp läckande swimspa, Hydropool
Skrivet av: TommyC skrivet juni 23, 2021, 08:58:29:29
Jag håller med. Är det den gråsvarta kopplingen till vänster i den första bilden så liknar den en unionskoppling som ofta används i pooler. Unionskopplingar har en O-ring som tätar mot en plan yta när den yttre ringen dras åt. O-ringar tillverkas av gummi som finns i många olika kvalitéer där de sämre har problem med livslängden.