CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Daphne

Sidor: 1 ... 14 [15]
141
Byggtrådar / SV: Projekt sommaren 2009
« skrivet: november 21, 2008, 18:51:24:24  »
Det går framåt med ett litet steg i taget.
Nu har vi klart med grannarna som har givit oss tillstånd till det staket som vi tänkt sätta upp i tomtgränsen. Även tillstånd från TeliaSonera för uppsättning av friggebod på vår tomt där den gränsar till deras. Kvar är bygglovet från kommunen för att sätta upp vindskydd/insynskydd som ska gränsa av vår tomt mot framsidan/gatan. Staket (allt som är genomsebart till mer än 50% räknas som staket) är OK att sätta upp men skärmväggar/plank är bygglovspliktiga, allt enligt kommunens byggnadsingenjör, bäst att göra allt ordentligt från början.
Mycket att tänka på innan det som verkligen känns krångligt börjar (själva poolbygget).

För övrigt är det mycket funderande och kalkylerande som pågår.

142
Byggtrådar / SV: Projekt sommaren 2009
« skrivet: november 16, 2008, 17:04:22:22  »
Hej på er,

Fia, Tvättstuga och pannrum ligger vägg i vägg i vårt hus så avståndet kan bli minimalt beroende på var vi placerar de olika beståndsdelarna (kan bli så litet som tjockleken på betongväggen).

Jag väljer att inte lägga planerna på tvättstugan helt på is (ha ha) än så länge, dvs är nästan lika förvirrad än!

Dacke, grattis till att du kommit så långt på väg så att du köpt din pool, vad köpte du?

143
Byggtrådar / SV: Projekt sommaren 2009
« skrivet: november 16, 2008, 16:26:16:16  »
Nu kom jag på ännu en fråga.
Om vi har tekniken i garaget och vi (mot förmodan) kan använda vår bergvärme som finns i källaren (innanför altanen) spelar det någon roll att det blir ett litet avstånd mellan pump, filter och värmeanläggning?  <hmm>

144
Byggtrådar / SV: Projekt sommaren 2009
« skrivet: november 16, 2008, 16:00:37:37  »
Den pool som jag tittat på har en galvaniserad och lackerad plåtstomme. Om man väljer att gräva ner den så ska den återfyllas med en mager betongblandning. Verkar som om vår tomt mest består av sand med ett tunt lager matjord ovanpå, vilket jag tror är bra just med tanke på detta.
Eftersom jag är en novis på detta med pool vet jag inte om detta är ett bra alternativ men priset samt storleken (diameter) och djupet på poolen tilltalar mig.

Vill också förtydliga att trädäcket runtpoolen kommer att ligga på samma nivå som markstenen jag vill ha ett stort område runt poolen för trevliga sammankomster! <sol>

145
Byggtrådar / SV: Projekt sommaren 2009
« skrivet: november 16, 2008, 12:26:38:38  »
Hej, igen,

Det ska bli en nedgrävd pool är det meningen.
OK, förstår ditt påpekande om golvbrunnen, tack för det, då stryker jag tvättstugan. Jag behöver utrymmet i den till all min tvätt som kommer att växa ohejdat när jag ligger och latar mig vid poolen till sommaren!
Spelar det någon roll om tekniken finns över eller under vattennivån? Jag har för mig att jag läst något om detta men kommer bara inte ihåg var och vad det var jag läste, i garaget kommer allt att hamna ovanför vattennivån (som ni säkert redan har förstått).

146
Byggtrådar / Projekt sommaren 2009
« skrivet: november 16, 2008, 11:16:26:26  »
Hej på er alla poolproffs,

Efter många om och men, kanske och aldrig, har vi nu äntligen kommit överens  >:D. Vi ska bygga pool! Detta beräknas påbörjas så snart det är möjligt till våren och planeringen pågår som mest just nu med kalkyler, ritningar och funderingar. Jag kan lova att det är mycket funderingar.
Under hösten har jag spenderat åtskilliga timmar framför detta forum och läst era inlägg med stort intresse, här finns det experter att rådfråga! Och experter kommer vi att behöva.
Inget är 100% bestämt ännu, men än så länge går våra tankar enligt den här planeringen (hoppas jag fått med bilden). Har i några synpunkter så är jag hemskt tacksam.

Jag vill ha en rund pool, men här verkar urvalet av ett framtida pooltak vara begränsat (och dyrt) därför är jag lite tveksam, det jag tänkt mej är en rund pool dia 6 m djup 1,5 (hittat en modell som heter Milano).

Var placerar man tekniken? Jag har tre val som jag ser det
1 i tvättstuga i källaren på huset (golvbrunn finns)
2 i garaget (ingen golvbrunn, kallgarage)
3 i friggeboden (den finns inte än, så det är ett högst tveksamt alternativ)

Som uppvärmning har jag tänkt mig en värmepump (efter era kommentarer, hade först tänkt solvärme men ändrat mig), ska kontakta vår bergvärme-pumpleverantör och höra om det på något vis går att utnyttja vår befintliga anläggning.

Jag har tänkt mig att använda mig av saltvatten i poolen.

Nu hoppas jag på att ni kan ge mig råd om vad jag ska tänka på och vilka fällor jag är på väg in i. Jag uppdaterar mina funderingar allt eftersom jag kommer på dem.


Sidor: 1 ... 14 [15]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag