VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - corro

Sidor: 1 [2]
11
Teknik / Pump Wilo FBS15 som inte startar - tips o trix?
« skrivet: juni 09, 2014, 11:50:29:29  »
Hej alla, min första post här i forumet.

Är sedan två säsonger ägare till en 6x3 m2 markpool, med en Wilo FBS15 poolpump som står nere i pannrummet i källaren. Förra säsongen gick pumpen igång direkt efter vintervilan, men detta år "brummar" den bara när man sätter igång den, låter som att den inte orkar igång. Pumpen är en enfas.

Jag har läst andra trådar i ämnet, och har förstått att man antingen ska byta konding, eller hjälpa den med en mekanisk kickstart mha en skruvmejsel eller liknande. När det gäller kickstarten så är problemet att det inte ser ut att finnas ett sätt att öppna motorhuset utan att plocka isär pumpen helt (det sitter en "propp" där man skulle vänta sig att snurra med en skruvmejsel, se bif.). Och jag hittar heller ingen kondensator i den lilla kopplingsboxen som finns (se bif igen).

Bifogar 4 bilder i ett försök att illustrera min förvirring. Hjälp eller tips mottages ytterst tacksamt. Och om inte annat skulle jag också gärna ta emot tips om en bra reparatör som tar jobb söder om Stockholm (Tyresö)...  :)

Sidor: 1 [2]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan