Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - mirakeles

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / Snart dags att sätta spaden i Marken
« skrivet: februari 06, 2009, 21:00:26:26  »
Hej alla glada!

Nu skall jag snart sätta "spaden" i marken för att  bli med pool, vi har haft "ovanpå pooler" i 6 år nu och den sista var diam 4.6 och 1.22 djup.
Jag har inga problem med mark och byggjobbet i och med att jag är byggare men har inte haft tid att sätta mig in i allt annat hokus pokus
med filter, pumpar och annat <hmm>.
Min tanke är att gjuta en lätt kantförstyvad platta  100 mm( 2 extra 12:or runt om under nätet 6150) på 100mm cellplast s80 eller s100 (Räcker enligt konstruktör) trycket på plattan blir inte speciellt stort med 1,4-1,5 meters djup.(Hoppsan feltryckning)
Jag blev så imponerad av alla friformsbyggen och även mofajenko som svetsade själv så att jag skall prova att göra allt själv. jag har varmluftsvetsat en del plasttak på industrier och det är liknande metod
så därför kontaktade jag Thomas i tyskland och beställde prylarna idag,
Mina sidor blir leca med  2 kontraforer  per långsida samt 1 på på kortsidan utan trappa. Trappsidan blir naturligt förstärkt med upphöjd bottenplatta, trappa och sittplats.
Till alla er som fyller upp utrymmet under förhöjningen vill jag ge er ett råd: gör en förtagning i lecan ( mura ett skifte med 50-70mm smalare block i samma höjd som plattan, fyll ut det som inte behövs efteråt,forma under med kvarsittande form , armera med 10-12mm järn 150-200 cc# beroende på längd/bredd på 40 mm klossar , kortaste järnen nederst, se till att armeringen går in i förtagningarna - 10 mm och ut på blocken mot den djupa delen - 40 mm från kanten, gjut . De här - 40 mm är minsta täckskikt för att slippa rostsprängningar utomhus.

Jag var  lite sugen på att prova Matakis självvulkande tätskikt och småplattor på flexifäst och fog i och med att man kan dessa saker meeeeen jag fegade ur så det blev alkorplan i stället.
Nu skall jag fundera på om jag skall gräva nästa helg eller vänta 1 vecka till.                       //Micke

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag