Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Byggtrådar => Ämnet startat av: slottet skrivet januari 23, 2009, 14:18:28:28

Titel: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: slottet skrivet januari 23, 2009, 14:18:28:28
Nu äntligen börjar det likna något. Efter att kollat runt lite på forumet i höstas har jag nu oväntat fått med mig maken i mitt projekt och nu kör vi.

Massa olika offerter till höger och vänster med väldigt olika pris men efter en tids tjafsande fram och tillbaka blir det en pool från poolstore 4,5*9 med roman trappa, mosaikliner, LED färgad belysning, värmepump och pooltak. Ja när mannen hänger med då blir det allting meddetsamma!!!!! Allting för det fashinabla priset av 225 500 men det är nog ett bra pris trots allt

Håller nu på och kolla när vi ska gräva, har ni några råd, köra på nu eller vänta en månad till. Vi bor på Öland så det blir nog inte så mycket snö till men man vet ju aldrig.

Fällde 19 björkar på tomten förra helgen så det såg ut som kriget men nu är stubbarna frästa och allt ris borta :) Ett besök på akuten blev det dock när min pappa körde motorsågen rätt in i handflatan :'(

Alla tips runt själva bygget mottages gärna!!!!! <antman>

Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Henry Porter skrivet januari 23, 2009, 17:00:15:15
Hejsan Slottet.
Det låter billigt i mitt öra med tanke på att det inkluderar både tak o VP. Ingen liten balja heller, det måste ni ha upphandlat bra O0
 
Ett tips kan jag bidra med! Gräv en halvmeter till åt alla håll!!!! Kommer ni inte att ångra.

Lycka till  :)

//Mats
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet januari 23, 2009, 21:46:29:29
Tack Mats, det låter ju skönt att du tycker så om priset. Jag är faktiskt mycekt nöjd och nu börjar du allt det roliga eller det roliga kommer ju inte förrän senare......

Tack för tipset om grävningen ska ta med det till grävfirman :angel:
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Henry Porter skrivet januari 23, 2009, 23:15:20:20
Citera
Fällde 19 björkar på tomten förra helgen så det såg ut som kriget men nu är stubbarna frästa och allt ris borta  Ett besök på akuten blev det dock när min pappa körde motorsågen rätt in i handflatan


Ojädrar det missade jag innan. Hur gick det med pappsen han måste ha gjort illa sig rejält om han fick en sågkedja genom handen? Ett riktigt farligt verktyg den där motorsågen, är väl bara stegen som kan konkurrera i skadefall kan jag tänka.
Hoppas allt är väl med han så han kan hjälpa till med bygget 8) Har själv haft så mycket hjälp genom åren från min far, men i detta projektet märker man tyvärr att han inte kan göra så mycket nytta. Klättra ner och över poolväggar fungerar inte så bra när man när man fyllt 75.

Det roliga tycker jag är att planera allt innan byggstart. Sen så även om det är jobbigt så kan en hård dag i gropen skänka en enorm tillfredsställelse om man har fått till det. Så sug på karamellen  :)

Detta måste ha varit ett utav poolforum's mest värdefulla inlägg eller vad tror du ;).... ha det gött
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Fia skrivet januari 23, 2009, 23:49:58:58
Va kul att det är på gång!! <antman> Tycker också att priset låter bra.
Hur gick det för din pappa?
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet januari 24, 2009, 11:01:59:59
Hej Fia och Mats!

Absolut ditt inlägg Mats är bland de bästa jag sett :D  >:D

Men till det viktiga, det gick faktiskt bra under omständigheterna för min pappa. Även läkaren poängterade det otroliga tur han hade haft. Det blev tio stygn, men det viktiga är att läkaren inte tror att det blev något nerv eller sen skada och det var den otroliga turen. Som läkaren sa motorsågen vinner alltid men i detta fallet verkar det än så länge ha gått bra, vi får väl se när stygnen tas bort.

Från och med nu tills dess att trallen skall läggas kommer det att vara yrkesmän som utför allt jobb kring vår pool, mannen har om man säger det fint tummen mitt i handen :-* men han är ju bra på annat!!!!!
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Pea skrivet januari 24, 2009, 12:39:00:00
smart att satsa på en såpass stor pool, det kommer ni inte att ångra :)
ang grävningen så skall ni ha en marginal på minst 50cm runt om, dvs gräva minst 10*5.5m, tänk på att den som bygger poolen skall kunna gå runt i gropen, är "poolbyggaren" storväxt skall ni ta till ännu mer.
det som avgör när ni skall börja gräva är hur ni löser dräneringen, om gropen skall stå öppen en längre tid innan poolen kommer på plats blir det mycket vatten att hålla undan. sen gäller det att säkra så att inte väggarna rasar in. tänk på att linern är svårarbetad när den är kall. jag hade nog väntat till fram i slutet på mars med grävningen, sen är det bara att köra järnet så kan ni bada i Juni :)
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet januari 24, 2009, 12:50:58:58
Grattis Slottet!
Jag har ju fått mina Poolstoreprylar som ligger och väntar i förrådet. Är lika spänd som du att få börja.
Dacke O0
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Henry Porter skrivet januari 24, 2009, 23:27:04:04
Hejsan Slottet.
Det låter billigt i mitt öra med tanke på att det inkluderar både tak o VP. Ingen liten balja heller, det måste ni ha upphandlat bra O0
 
Ett tips kan jag bidra med! Gräv en halvmeter till åt alla håll!!!! Kommer ni inte att ångra.

Lycka till  :)

//Mats


Jag var lite otydlig Slottet!
Jag menar en halv meter TILL utöver det ni tycker borde göra jobbet. Nu grävde jag ganska djupt och eftersom väggarna grävs med lutning så går det åt mer plats ju högre väggarna är . Men oavsett så tror jag man tjänar på att ta till den där halvmetern extra. Jag skulle ha spart ett o annat fult ord om jag gjort så.
Men eftesom ni inte skall bygga själva så kanske denna post är lika betydelsefull som min förra  8)
Ivf så skall det bli väldigt roligt att följa ert bygge!!

Högaktningsfullt
Mats
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet januari 25, 2009, 22:30:52:52
Ja nu börjar det hetta till, håller på att få till det sista med offerterna och sedan kommer vi att köra så det ryker. Men monteringen av poolen blev dyr 32000 vill dom ha så där får vi nog tänka om lite grann :o Någon som vet någon bra poolmontör i Kalmar trakten eller någon som kanske vill tjäna lite extra <antman> <love>

När det gäller grävningen så räcker det inte med 5*10 som du sa Pea eftersom vi har en trappa vilket gör poolen till 4,5*10,5 så hålet kommer faktiskt att bli 6*12, och precis som innan håller jag med dig Mats men ditt inlägg är bra, alal råd hjälper eftersom det är fyra olika firmor som ska hjälpa oss och det är ju lätt att någon inte tänker på vad näste man behöver så att säga. Just nu önskar jag att jag haft en händig karl!!!!!!!!!!!!!

Dacke, tack för tipset om poolstore jag fick i höstas till min stora förvåning var deras offert mycket billigare än svenska poolfabriken. Hade det inte varit för dig hade jag nog inte ens kollat mer noga på poolstores sortiment och då hade det kostat mig 50 papp till O0 så dig gillar jag <love> <love>





Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet januari 27, 2009, 19:08:18:18
Hej Slottet!

Det är väl bra att man kan hjälpa varandra här på forumet.

Jag fastnade för saltklorinator och automatisk poolstädare också. Har du funderat på detta?

Blir avundsjuk på dig för pooltaket, men tyvärr har jag ingen plats för det.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet januari 27, 2009, 20:02:05:05
Hej Dacke!

Jodå poolrobot ska jag ha och saltklorinator funderar vi på men har inte riktigt bestämt oss. Är det bra tror du?  Pooltaket blir fin fint, det hoppas jag blir en mycket bra investering.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet januari 28, 2009, 08:20:12:12
Jag har inte provat själv, men många här på forumet tycker vattnet blir behagligare att bada i. Dessutom blir poolen mera lättskött.

Men tänk på att alla armaturer måste vara av plast i stället för rostfritt om du väljer saltklorinator.

Dacke
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: RoJo skrivet januari 28, 2009, 17:05:16:16
Hej! Jag använder saltklorinator, hade första 2 åren vanligt klor. Vilken skillnad, mycket härligare inte så obehagligt, är man dessutom känslig för klor eller om gästerna är det, så är detta kanon även lättare hålla balansen i vattnet. Även man spar på handdukar o badkläder sliter inte så på detta, vanligt klor går hårt fram med dessa. För övrigt fast man byggt klart roligt läsa om projekten, bra val m pooltak O0. Saknar detta men det skall bli en vacker dag o när finanskris mojnar lite mer  >:(.
Roland.
Blev visst lite felskrivit, dålig förhandsgranskning, la till orden (eller om) så blev det nog mer rätt
 ::)
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: matz skrivet januari 28, 2009, 18:03:27:27
Saknar detta men det skall bli en vacker dag o när finanskris mojnar lite mer  >:(.

Apropå finanskrisen...tyvärr är ljuset i tunneln släkt
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet januari 28, 2009, 21:26:36:36
Hej Rojo!

Om man är känslig mot gästerna bör man väl inte bjuda in dom, saltgeneratorn rättar väl inte till den biten eller???? :D :D ;D ;D

Ja man kanske ska ha en saltgenerator trots allt ::)

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: RoJo skrivet januari 28, 2009, 22:09:25:25
 ;D det är ju klart att det kan bli jobbigt. Det blev lite fel två ord gör rätt mycket. >rulla< ;D
Måste kolla lite bättre nästa gång men å andra sidan blir det ju inget roligt om allt är helt perfekt.
Roland
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Henry Porter skrivet januari 28, 2009, 22:37:51:51
;D det är ju klart att det kan bli jobbigt. Det blev lite fel två ord gör rätt mycket. >rulla< ;D
Måste kolla lite bättre nästa gång men å andra sidan blir det ju inget roligt om allt är helt perfekt.
Roland

Håller med Roland!!
Ser att du kör med salt. Har du rostfria detaljer eller plast i poolen? Om du har rostfritt, vilken salthalt kör du med?

//Mats
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet januari 29, 2009, 10:52:50:50
Hej Roland!

Nej då inget illa menat jag tyckte det blev en mycket rolig förväxling av ord och det kan behövas i allt jobb med förberedelserna inför bygget. Just nu verkar det aldrig ta slut, offerter till höger och vänster och alla säger olika. Sen verkar det som om alla poolföretag är desperata och sälja för dom ringer hela tiden och vill lämna ytterligare rabatter etc, visserligen bra för mig som kund men någon gång måste man ju ta ett beslut oxå!

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: RoJo skrivet januari 29, 2009, 21:02:29:29
Hejsan! Jag har plastdetaljer för jag visste att jag skulle installera detta, så det var en grej som min poollev förklarade att det var bäst så, kommer inte riktigt ihåg värdet men nånstans runt 5 på teststicka. Det är ju tydligen så att uppåt är ingen fara men nedåt kan förstöra cellen som gör klor o det vill man nog helst inte mycke pengar för ny, den var dyr men jag passade på vid vårkampanj som folkpool hade för snart 3 år sen. Jösses!, det närmar sig redan 5 års jubileum 8), vad tiden går :(. Men det jobbigaste är ju den långa vintern numera men nu är det ju snart på g, 4:e april ifjol så det närmar sig  <sol>
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet januari 29, 2009, 22:15:22:22
Nu blir det saltgenerator oxå <antman> <antman> <antman>

Alla som har det verkar väldigt nöjda, så jag kör på det oxå O0
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet februari 03, 2009, 17:45:51:51
Då var det dags!!!!!!!

Grävarna kommer den 16 februari och då fullbordas förödelsen i trädgården, den 21-22 monteras poolen och sen är det elen och slangarna kvar!!!!!!!

Nu blir det spännande <antman> <antman> <sol> <sol>
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet februari 03, 2009, 17:52:23:23
....o så blev det en automatisk poolstädare oxå ::) ::)
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet februari 03, 2009, 19:19:52:52
Grattis slottet! O0
Det var värst vad snabbt du kommer igång!
Hos mig känns det fortfarande som vinter (nåja) och jag måste ut och röja lite i trädgården innan jag kan ta hit grävare.
Jag följer ditt bygge med spänning. <antman>
Skall du ha isolering under och runt poolen? ???
Vilken sorts poolrobot valde du? ???
Dacke.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Daphne skrivet februari 03, 2009, 19:41:27:27
Åh, om avundsjukan hade ett ansikte så skulle det vara mitt just nu.
Här sitter jag och bara drömmer och planerar. -10 grader ute och tjäle på 60-70 cm tydligen :'(. Det känns som om det är evigheter tills vi kommer ens i närheten av att börja gräva.

Hoppas du skriver mycket om bygget och snälla ta en massa kort och lägg ut, gissa om jag är nyfiken och intresserad. <antman> <antman>

Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet februari 03, 2009, 21:29:12:12
Hej!

Ja när jag väl bestämt mig då finns det ingen broms, både på gott och ont >:D

Bottenisolering och även väggisolering, vet inte riktigt om det är överkurs men det är säkert bra. Sen är det ju bara att hoppas på bra väder annars blir det ju lite problem men på Öland har vi nog antignen bra väder eller snöstorm så vi får hålla tummarna.

Poolroboten blev en dolphin easyclean, poolstore var ju väldigt billiga jämfört med andra och så fick jag ju lite extra rabatt oxå. Hade egentligen velat ha en som klarar väggarna oxå men efter konsultation med Daniel kom vi fram till att det faktiskt var onödigt mycket dyrare trots allt.

Jag lovar att jag ska dokumentera med bilder så mycket jag kan, om inte för något annat så kan det ju hjälpa er att inte begå de fel som vi kanske kommer att göra 8)

Ja nu börjar det, det är knappt man tror det är sant, jag skulle faktiskt inte ens titta på pool "seriöst" förrän tidigast hösten 2009, men det verkar ju vara historia nu <antman> <antman>
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet februari 11, 2009, 21:57:06:06
o så var det två decimeter snö på Öland.. :-X :-X :( >:( och grävarna ska börja på måndag, ingen bra kombination men det blir att hålal tummarna stenhårt över helgen........
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet februari 15, 2009, 19:52:22:22
Jaha då var det 30cm snö och -8, inte bra, men det får jag väl för att jag planerade att bygga under sportlovet...... >:( >:(

Så nu är starten uppskjuten några veckor men men det hinns nog med inann maj iaf ::)
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet februari 15, 2009, 20:41:12:12
Otur Slottet!
Men den som väntar på nå´t gott...
Dacke
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: DaJo skrivet februari 15, 2009, 21:45:08:08
Hejsan,
ska bli spännande att följa era poolbyggen och då få se många bilder på byggena :)

Och som sagt, ävem om det är kallt o jäkligt nu så är det ju först i april-maj det börjar bli dags att få igång poolerna...:D

/Danne
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: r2000 skrivet februari 16, 2009, 08:54:24:24
Hej.
Såg ditt inlägg här på Poolforum, jag skall själva bygga en pool på Öland ungefär i din storlek.
Du kan väll lägga ett PM till mig om vart du har gjort upp affären etc...

Ha det gott och lycka till..

Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet februari 16, 2009, 19:43:02:02
En till från Öland underbart <antman> <antman>

då är man inte ensam så att säga ;D ;D
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet februari 28, 2009, 21:41:42:42
Nu har snön börjat töa så nu kör vi igång med en ny planering. Grävningen börjar den 9mars, så håll tummarna nu  <antman> <antman> <antman> <help> <help>
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet mars 08, 2009, 19:38:49:49
Nu är det lite pirrigt!!!!!

Äntligen är det dags, poolen och trädäcket är uppmät och utritat i trädgården och grävaran kommer under morgondagen. Nu börjar förödelsen. Fungerar allt enligt planerna (som vi vet att det alltid gör :-X) så kommer vi bygga själva poolen under helgen som kommer och efter det är det bara fyllningen av vatten kvar samt rörkopplingen. Då skulle vi vara klara till den 21 mars och ja det kanske är lite optimistiskt, men vi får se.

Förhoppningsvis kommer jag kunna bifoga lite bilder under förloppet så att ni kan se, om intresset finns vill  säga  ;)

Nu vill jag inte se någon mer snö utan bara  <sol> <sol> <sol> <sol> <sol> <sol> <sol> <sol> <sol>

Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet mars 08, 2009, 20:14:52:52
Spännande Slottet!
Jag ligger lite efter men har i allafall begärt in offert för markarbetet. Får se när jag kan komma igång.
Var skall du ha ditt pumprum? I separat låda eller i förråd/källare?
Hur har du löst elinstallationen? Färdig elcentral eller elektrikerbyggd?
Tänk på att bygga in säkerhet så att saltklorinatorn (och ev värmepumpen) slås av om poolpumpen stannar.
Lycka till! Dacke.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet mars 08, 2009, 21:06:59:59
Hej Dacke!

Nu pratar du grekiska med mig :D

Elcentralen kommer med poolen eller måste jag ha en till???? Sen kommer det en elektriker och sköter resten så jag hopps han vet vad han gör :)

Pumprummet lägger jag i en trälåda under trädäcket ungefär där taket kommer att vara när det är undanskjutet. Tänkte att det kunde hjälpa till att hålla ljudnivån nere.

Säkerheten- ja du vi tänkte att använda befintlig jordfelsbrytare. och bara köra på det viset, räcker det eller????

Har du några tankar eller ideer så tar jag gärna emot som, som jag sagt tidigare mannen har tummen mitt i handen och jag är ju trots allt bra kvinna ;D ;D ;D
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet mars 09, 2009, 08:25:51:51
Hej Slottet!
Jag tror inte saltklorinatorn mår bra om vattencirkulationen stoppar, dvs om poolpumpen stannar. Kolla manualen till klorinatorn.
Du har säkert en 3-faspump som kräver motorskydd. Saltklorinatorn bör därför kopplas in på en av faserna efter motorskyddet. Hoppas din inköpta elcentral medger det. Annars får väl din elektriker ordna det utanför elcentralen.

Sedan får du kanske tänka på att slå av värmepump och saltklorinator manuellt då du backspolar för att rensa filtret?

Jag har byggt en egen elcentral efter diskussioner med andra forumdeltagare, se denna tråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=3650.0 
Du kan ju visa din elektriker och diskutera med honom om vad han anser nödvändigt.

Angående pumprummet, är däcket så högt att du får plats med pump och filter mm under däcket?  Du måste ju fylla upp marken runt poolen. Filtret kräver minst 120 cm höjd.
Eller kommer pumprummet att hamna så långt från poolen samtidigt som  din tomt sluttar så att det går ändå?
Hälsningar, Dacke
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet mars 09, 2009, 09:53:27:27
Hej igen Slottet!
Jag läste ditt inlägg lite noggrannare och såg att du tänkte ha pumprummet där taket är när det är undanskjutet. Det verkar vara nära poolen. då måste du väl ha en grop i marken för pumprummet?
Är det då så bra att bygga den i trä?
Det går väl, men då måste du använda tryckimpregnerat av NTR-klass A som klarar att ligga i marken.
Sedan måste du ju ändå ha värmepumpen ovan eller vid sidan av däcket men i närheten av poolpumpen.
Så varför inte ha lådan där också med direkt anslutning till värmepumpen?
Eller mura pumprummet med lecasten om det skall ligga i marken.
Ja jag vet ju inte hur du tänkt, du kanske har en bra fungerande lösning.
Dacke
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet mars 09, 2009, 13:13:42:42
Hej Dacke!

Elcentralen är ju köpt av poolstore så jag förutsätter att den klarar av det jag behöver.
När det gäller pumprumemt har jag inget jättebra planerat men jag har även tänkt på att ha pumphuset bredvid värmepumpen, jag kan ju inte detta så bra så det är lite svårt att veta vad som blir bäst. Tänkte bara att en trälåda av tryckimpregnerat virke var enklast vet dock inte om det är NTR-klass A som det har byggts av. Sen hade vi tänkt att isolera runtomkring pumprummet.

Tomten sluttar dock lite grann så jag är inte rädd för dom 120cm ner i marken, det går att ordna enkelt!

Mura hade nog varit bäst men som jag sagt tidigare mannen har tummen mitt i handen så den lösningen vågar jag mig nog inte på. Men du kanske har lust att komma ner i helgen  ;D ;D<love>
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet mars 09, 2009, 16:29:50:50
Hej Slottet!

Om tomten sluttar så du får pumplådan ovan mark blir det bra med trä.

Elcentralen från poolstore är nog en standardtyp för pump, värmepump och belysning. Den är förmodligen inte kopplad så att en ansluten saltklorinator stängs av då pumpen stannar.
Men kanske kan din elektriker fixa det?

Hur har det gått med grävningen idag?
 :)Dacke
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet mars 09, 2009, 19:46:13:13
Hej Dacke!

Om tomten sluttar så du får pumplådan ovan mark blir det bra med trä.

nja över mark och över mark den ska ju fortfarande ligga under trädäcket så det vet jag inte om det blir. Poolen komemr ju bara sticka upp 20cm över marken när det är klart och sen ska trädäcket på det!

Men du verkade inte nappa på min invit att komma hit i helgen och lösa det åt mig :'( :'(  ;)

Saltgeneratorn stänger av sig själv om det inte är tillräckligt tryck i rören, men jag kommer koppla generatorn, pump och VP till elcentralen, belysningen kommer jag köra på en egen elcentral som är kopplad tillsammans med trädgårdsbelysningen.

Grävnigen har inte börjat än eftersom dom är säkra på att vara klara på tre dagar max kommer dom nog inte förrän i morgon. Har vi tur kan jag skicka några trevliga bilder på förödelsen då! 
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet mars 09, 2009, 21:55:56:56
Hej Slottet!

Ja, det skulle väl vara trevligt att åka till Öland, men tyvärr har jag alldeles för mycket förberedelsearbeten att göra inför mitt eget poolbygge.

Om du gräver ner trälådan så ser du väl till att gropen blir ordentligt dränerad så att inte lådan står fuktigt. Då kan det väl kanske vara OK med vanligt tryckt virke, NTR-klass AB. Annars är det tänkt att användas ovan mark.

Vilken saltgenerator har du?
Min Compuchlor II skall enligt manualen kopplas in "... slaved to pool filtration. This way, the device can only operate while filtration is running."
Det var det jag menade med att koppla in den efter motorskyddet till pumpen.
Men du har kanske en annan sort? ???

 :)Dacke

Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet mars 10, 2009, 15:20:55:55
Hej Dacke!!

Ok, förstår det där med poolrummet nu!

Jag har också en compuklor II, den dyrare hos poolstore är det iaf och den ska väl kopplas in efter pumpen vad jag förstått (som du säger alltså)


Nu har poolen anlänt till trädgården enligt min man som är hemma, så nu har jag tydligen 8 lastpallar att gå igenom, tur att pooltaket inte kommer förrän nästa vecka :D :D
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Daphne skrivet mars 12, 2009, 20:34:44:44
Hej,

Vill bara önska lycka till med allt, gissa om jag är avundsjuk.
Idag kom det mer snö! Det var troligtvis det jag minst ville ha. Vår "grävare" har ändå för avsikt att börja gräva inom kort och räds inte tjälen i marken, hoppas han vet vad han gör. Till helgen ska vi ut och mäta upp allt.

Jag önskar att du får många  <sol>  <sol>  <sol>  <sol> -iga dagar när ni börjar.

Förresten, hur har det gått för er, är grävningen klar?

Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet mars 13, 2009, 22:54:47:47
Hej Daphne!

Ja att grävingen var klar skulle man ju önskat. Nej då sjukskrivningar och vård av barn gjorde att grävfirman inte kunde komma, gissa om jag är arg, >:( byggarna skulle komma i helgen och sätta ihop poolen rörgubben och elektrikern på måndag, så nu är det bara att börja om igen. Grävaran ska nu komma under veckan som kommer så vi får väl se hur det går :'( :'(

......och hela trädgården är full av poolgrejer, taket komer nu på söndag bara för att lägga på lite till :D :D
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet mars 14, 2009, 13:58:20:20
Hej Slottet!
Ja, aldrig blir det som man tänkt sig! :(
Jag väntar på offert från min grävare och har fått vänta på grund av att han blivit sängliggande pga sjukdom.

Under tiden har jag rensat i trädgården och just när det nästan var färdigt så kom snön tillbaka. Typiskt!

När skall man komma igång igentligen?

Dacke  ???
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet mars 21, 2009, 12:55:12:12
Slottet, var är du?

Hur har det gått med din grävning?

Jag hoppas komma igång på måndag.

Dacke
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet mars 22, 2009, 19:56:52:52
Jo Dacke, jag är i trädgården  <antman> <antman>

grävningen börjades i fredags och nu är det ett stort hål och en 10meters grävmaskin mitt på min tomt. Det blir nog klart i morgon hoppas jag: tar lite bilder och sätter in under mogrondagen. Dom grävde lite fel och flyttade poolen 1 meter åt höger så jag fick skälla lite på dom men det löser sig nog i morron

Mycket hopp ligger till morgondagen :D :D

Vad kul att du är på gång, då ligger vi lika i våra byggfaser, det kan ju bli spännande!!!!
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet mars 23, 2009, 12:09:38:38
Igång och igång? <dontkn>

Grävaren dök naturligtvis inte upp idag. Hoppas på morgondagen istället.
Undra hur det går för Daphne? ???
Dacke
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Stefan 1 skrivet mars 23, 2009, 17:09:33:33
Ett gott råd: ha ALDRIG något av trä oavsett om det är tryckt virke eller inte i marken.
Oavsett hur bra dränerat det är.
Visst det håller ett tag, det gör det absolut.
Det tryckta virket som finns idag håller inte samma kvalitet som det gjorde förr oavsett märkningen på det = miljökrav.
MEN ska det bestå och hålla hade jag byggt det av lättklinker (leca).
Att mura en lite "låda" till det klarar han nog av, har han inte byggt LEGO när han var liten  :D .
Jag kunde inte sluta så jag jobbar med det  ;)
Det finns nog en liten byggare i oss alla någonstans.
Ha det bra och lycka till
 
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet mars 23, 2009, 18:06:18:18
Här kommer lite bilder!!!
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet mars 23, 2009, 18:08:45:45
Gropen var inte bara felgrävd den vara för grund oxå men som tur var hade friman en vaken kompetent arbetsledare på plats som påpekade att deras laser var felinställd (han menade mig, som den kompetenta alltså) ;D ;D så nu är allt som det ska igen!
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet mars 23, 2009, 20:00:38:38
upptäckte just att grävfirman hade lagt fiberduken över makadamet och inann stenmjölet och inte längst ner i botten, gör det något tror ni eller??????????????????

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Daphne skrivet mars 23, 2009, 20:41:27:27
Hej på Er,
Kul att ni kommit igång med grävningen. Jag väntar på grävfirman som har sagt att de ska komma på onsdag, men efter att ha läst era (Dackes och ditt) inlägg tar jag inget för givet. Jag hoppas naturligtvis men som sagt var det kan komma mycket ivägen.

Måste få fråga hur mycket extra har ni grävt runt poolen, läser instruktionen men tycker att den kan tolkas på flera sätt. Ska det vara 1,5 m extra runt om poolen eller ska hela gropen vara totalt 1,5 meter bredare och längre än själva poolen (dvs 0,75 m extra runt om poolen)? Hur djup grävde ni poolen (till slut alltså :D)?

Angående markduken så har jag förstått att det ska vara markduk både i botten på gropen dvs mellan jord och makadam och sedan även mellan makadam och stenmjöl.

Snart är vi på gång allihop, kul  <antman> <antman> <antman>



Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet mars 23, 2009, 20:49:35:35
Hej Daphne!

Eftersom firman grävde lite fel har vi lite extra runt om på långsidorna men det skulel varit 75cm extra runt alla sidor enligt planen. Gropen är nog runt 130cm djup men totala djupet blev nu 170cm så att dom hade 15cm till makadam och stenmjöl!!!

Ja dte blir roligt alla tre på g samtidigt, vilket race det kommer att bli :D ;D

Jag blir lite nervös ang, markduken, det känns liksom som om det är gjort nu så jag hoppas att det inte är ett alltför stort problem <help> >ohno> >ohno> >ohno> >ohno> >ohno> >ohno>
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Fia skrivet mars 23, 2009, 21:26:38:38
upptäckte just att grävfirman hade lagt fiberduken över makadamet och inann stenmjölet och inte längst ner i botten, gör det något tror ni eller??????????????????

Vicki

Är du säker på att det inte lagt ett lager på botten också? Fiberduk över makadam är annars helt rätt.
Den är till för att stenmjölet inte ska packas/glida ner i makadamet.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet mars 23, 2009, 21:42:41:41
Hej Fia!

Ska dubbelkolla med honom i morgon men jag är rätt så säker på att dom inte lagt en i botten oxå :-\
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet mars 24, 2009, 19:36:26:26
Ja ni, det verkar som om någon där uppe eller där nere tycker inte om mig >:D.

Nu när gropen väl är färdig ja men då kommer det väl ett snöoväder så när jag vaknade i morse var det vitt överallt, är det inte typiskt :'( :'(

Angående markduken så var det så att firman använde en "cocos" dräneringsslang med typ "kamel" hår invirat i ståltråd och sen la dom makadamet och duken över. Som det ser ut så ligger duken precis mellan makadamet och stenmjölet men de hävdar att den ligger längre ner, vilket inte är troligt ska ut och kolla när snön försvunnit. Men jag tror nog att det blir bra så här slangen dom använde behöver ju inget skydd i form av duk eftersom den redan är inlindad så att säga
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Fia skrivet mars 24, 2009, 19:56:19:19
Hej Slottet.

Har dom lagt duken mellan makadam o stenmjöl så är det kanon. Det är viktigare där än i botten.
Stenmjölet kan ju annars lätt glida ner i makadamet.

På din bilder ser det ut som om de gjort så.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 03, 2009, 17:41:08:08
då var det dags!

I morgon klockan 7 kommer killarna som ska bygga poolen <antman> <antman>.

Vi räknar med att hinna färdigt med själva poolen under helgen, så det är bra att hoppas på samma fian väder som vi har just nu O0
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Daphne skrivet april 03, 2009, 18:01:38:38
Heja, heja, heja!

Du leder klart!  O0

Jag ser fram mot att se hur bygget växer fram hos dig, jag ska ju åka iväg och förlänga vintern i en vecka med skidsemester i Norge (dålig planering) innan det tar fart på riktigt hos mig.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 04, 2009, 22:03:41:41
En dags arbete klart. Målet var att gjutningen skulle var klar i dag men den planen sprack redan vid lunchdags. Stommen är nu monterad och i morgon ska den bara lodas det sista och sedan börjar gjutningen. På grund av att vi inte gjuter förrän i morgon kommer vi ju inte bli klara med liner och annat, för jag förmodar att gjutningen behöver stå ett tag innan man börjar "bråka" med den. :'( :'(

Dagens lärdom: Det tar längre tid än beräknat!!!!!!!!!!!!

Bilder kommer snart!!!!!
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 06, 2009, 20:06:26:26
Lite bilder från helgens prövningar!!!!
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 06, 2009, 20:10:15:15
...och  en bild på trappan oxå!!
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Henry Porter skrivet april 06, 2009, 22:16:50:50
Det ser fint ut det där slottet :) Jag gillar den gedigna stommen!
Jobbar ni på bra så badar du nog innan mig 8) OBS ironi!!!

mvh Mats

 
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 06, 2009, 22:26:03:03
Hej Mats!

Tack ska du ha vi känner oss faktiskt oxå väldigt nöjda med stommen och nu börjar det ju faktiskt likna en pool så nu börjar det bli lite spännande. Förhoppningsvis byggs den färdigt under påskhelgen, men denna helgen visade ju mig att jag var en  alldeles för stor tidsotimist. Hade räknat med att det skulle varit färdigt nu ???

Hälsningar
Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: matz skrivet april 07, 2009, 09:22:32:32
tips..sätt brädan vid trappan i flush med trappans framkant så att du kan sätta "snäpp-in" list för linern på brädan..fyll se`n c:a 30 cm vatte o låt linern sätta sig ett tag innan du skär ut för trappan
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Daphne skrivet april 07, 2009, 20:06:24:24
Hej Vicki!

Ser bra ut!  O0

Måste vara härligt att ha kommit så långt ändå. Vi får vår pool i morgon, och börjar monteringen under skärtorsdagen. <antman> <antman> <antman>
Såg på bilderna att ni hade hylsor (gjutrör) där trappan är, är det stöden för trappan och har ni cement i rören? Många frågor blir det och jag önskar jag kunde göra studiebesök också.

Ser fram mot mer bilder och att allt går enligt planerna (även om det tar några dagar längre tid).

Snart ligger du där och guppar  8)
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Housedad skrivet april 07, 2009, 20:17:26:26
Citera
tips..sätt brädan vid trappan i flush med trappans framkant så att du kan sätta "snäpp-in" list för linern på brädan..fyll se`n c:a 30 cm vatte o låt linern sätta sig ett tag innan du skär ut för trappan

Precis så gjorde proffsen som byggde vår pool.

/ Housedad
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Daphne skrivet april 07, 2009, 20:56:22:22
Då måste frågan bli; hur länge dröjer det innan linern "sätter sig"? Pratar vi om timmar, minuter eller halvdagar eller till och med heldagar? Jag har som sagt var tusen frågor.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 07, 2009, 22:49:39:39
Hej!

Matz, jag tror jag fattar vad du menar så det ska vi prova om jag fattat rätt alltså :D. Brädan som ligger på trappan på bilden är bara till för att kolla om poolen är jämn (vattenpasset ligger på där några minuter senare)

Daphne, ja det är plintrör med grovbetong i, vi gjöt tre stycken som stöd för trappan sen har vi även gjutit i botten som en sula längs med hela kanten eftersom vår trappa är 1,5 hög och fästes direkt ovanför isoleringen. Sulan kommer då ha en NTR-A klass regel bakom sig för att få extra stöd. Får ta en bild på det när det är klart.

Våra byggare kommer tillbaka på påskdagen så nu du Daphne nu räknar jag med att ni går om oss i monteringen ;D ;D ;D
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet april 09, 2009, 23:03:03:03
Grattis Slottet!
Jag kom precis hem från Kraotien där solen skinit hela veckan och temperaturen (i luften) varit som en svensk högsommardag. Badade nästan varje dag trots bara 15-16 grader i vattnet.
Under tiden har du kommit långt med ditt poolbygge. Jag blir avundsjuk.
Fortsätt plåta! Det är intressant att följa ditt bygge! O0
Hälsningar, Dacke.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 13, 2009, 19:48:55:55
Hej!

Nu är det vatten i poolen <antman> <antman> <antman> <antman> <antman>

Dom två sista timamrna har tre män stått och fyllt i grus så att vi skulle få upp dom där 30centimeterna som behövdes, dom är ganska trötta men resultate blev bra. I morgon kommer grabbarna tillbaka och skär ut trappan, belysning, in utlopp samt bräddavloppet och sen är själva bygget av poolen klar <antman> <antman> <antman>.

Det blev riktigt bra måste jag säga trots att vi började med att lägga ut bottenmattan på väggen men som tur var hade vi lite extra av den så vi kunde byta tillbaka ganska så smidigt utan för mycket svärande!

Annars har det gått riktigt bra, måste säga att konstruktionen är väldigt bra.

Bilder kommer inom det snaraste O0
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 13, 2009, 19:57:15:15
Detta var innan vi upptäckta att vi lagt bottenmattan på väggen!
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 13, 2009, 19:58:47:47
Lite fler bilder!!

Mannen med slangen på andra bildentillhör mig ;D ;D
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet april 13, 2009, 20:32:19:19
Vad kul Vicki! O0
Jag måste fråga dig:
Hur fäste ni väggmattan. Med tejp i ovankanten, med cellplastlim i strängar eller ......

Jag fick problem vid monteringen av bräddavloppet. Det stack ut 8 mm på insidan poolen. Hade ni några problem?

Du skriver att ni skall skära ut för belysning, inlopp osv. Då måste ni väl fylla successivt mera vatten? Dvs även fylla med makadam på utsidan. De 30 cm:erna räcker väl bara till det inledande jobbet med att lägga i linern? Åtminstone enligt byggbeskrivningen.

Vad är det för gubbar du har till monteringen? Vana poolmontörer?

Viken sorts cellplast har du i botten? Den ser vit ut vilket i så fall tyder på att det är vanlig expanderad cellplast, EPS.
De flesta rekommendar den färgade extruderade cellplasten, XPS.

När blir premiärdoppet?

Dacke
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 13, 2009, 20:42:48:48
Hej Dacke!

Isoleringen i botten är från poolstore DC300 någonting

Väggmattan fäste vi med silvertejp, bräddavloppet stack ut hos oss oxå men vi hade distanser och sen tog väggmattan nästan rästen, nu har vi 3 eller 4 mm kvar men det var inget problem enligt Daniel.

Utskärningen komemr vi att göra under mogondagen, när vi har 30cm vatten i är det gads för trappan och vi tror nog att linern är färdigsträckt vid det laget så då är det bara att köra på med de andra utskärningarna oxå. Vi la faktiskt i linern utan fyllnad på utsidan även de första 3 cm med vatten var utan utfyllnad sen kändes det som vi glömt något och gissa om det blev fart på grabbarna när jag skrek att vi glömt återfyllnaden på utsidan ;D ;D. Just nu ahr vi ca 12 cm vatten i poolen och väggarna ser helt sträckta ut, det är bara vid trappan som vattnet inte pressats hela vägen ut än!

Premiärdoppet blir nog av någon av ungarna så fort dom får lov :).

Hur går det för dig då??????????
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet april 13, 2009, 23:27:32:32
Jo tack, ganska bra!
Jag har isolerat botten och alla väggfack som inte innehåller några armaturer. Det var när jag höll på med dessa jag fick lite problem. Jag kontaktar min säljare i morgon för förtydliganden.
Sedan råkade jag ut för samma som Yvonne, att det fattades nå'n topp-plåt. Men det fixar sig nog.

Nästa jobb blir att gjuta fast stödbenen. Sedan skall jag ha stenmjöl ovanpå min isolering.

Så jag ligger fortfarande efter dig. Men jag har ju handicap.

Dacke
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet april 14, 2009, 17:02:53:53
Hej Slottet!
Vad använder du brädan till, som man ser över trappöppningen på sista bilden? <hmm>

Dacke.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Stefan 1 skrivet april 14, 2009, 17:41:52:52
För att fästa upp linern med Dacke, där är ju inget annars för att hålla den uppe.
När vattnet sträckt ut linern och listerna är på plats runt trappan kan man skära bort den biten som täcker trappan och ta bort trä regeln.
Sorry att jag tog frågan Slottet men jag satt ju här vid burken och jag tror att du hade gett samma svar  O0
Lycka till
/Stefan
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet april 14, 2009, 18:45:21:21
Tack Stefan 1!  :)
Jag gissade på något sådant, men ville ha det bekräftat. Bra att veta då jag snart är i detta läge (förhoppningsvis).

Vicki, hur har det gått under helgen?  ???

Dacke.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 14, 2009, 21:02:45:45
Hej!

Ingen fara Stefan jag hade svarat precis samma sak :)

Jo du Dacke tro det eller ej men poolen är klar nu, på torsdag kommer rörkillen och nästa tisdag blir det fyllning av vatten samt återfyllning på utsidan. Det känns väldigt skönt.

Ett tips: Låt linern stå med vatten innan du skär ut för då hinner linern sätta sig bra, för oss räckte det med 20 cm totalt samt en natt och i eftermiddag satt liners som en smäck och det var bara att skära ut!

Ska ta några bilder i morgon när det är ljust ute så ni kan se hur resultatet blev.

Än så länge är jag mycket nöjd och byggarna vi haft här har varit riktigt duktiga måste jag säga <antman>
Inte ens en liten skarv syns och vi använde mycket silvertejp <sol>

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Stefan 1 skrivet april 15, 2009, 21:18:59:59
Ser fint ut slottet  O0
/Stefan
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet april 15, 2009, 22:45:48:48
Det går undan för dig! O0
Men så verkar du ha bra hjälp också. Blir riktigt avundsjuk. :(
Dacke
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 16, 2009, 10:11:04:04
Hej Dacke!

Jodaå farten är väldigt tillfredställande just nu måste jag säga, men det är mycket kvar, trallen och taket ska byggas och det tar nog lite tid.

Det är dock väldigt skönt att poolen är färdig och med vad det ser ut som ett mycket bra resultat, jag har ännu inte kunnat hitta någon rynka i linern så det känns kanon.

Hjälpen vi haft har varit långt över förväntan men det kanske inte var så oväntat när man använder erfarna finsnickare som är noggrannare än vem som helst. Jag tror dom sa att det skillde 1 mm på den 9meter långa stommen  O0.

Bilder kommer snart!
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Henry Porter skrivet april 17, 2009, 22:42:02:02
Hjälpen vi haft har varit långt över förväntan men det kanske inte var så oväntat när man använder erfarna finsnickare som är noggrannare än vem som helst. Jag tror dom sa att det skillde 1 mm på den 9meter långa stommen  O0.

Härligt slottet. Sånt gillar man eller hur  O0 O0
Det spelar ingen roll att det lika väl hade kunnat slå på 10mm utan att det hade stört. Det är bara skönt att få det bra!
Grattis till er oas
mvh
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 19, 2009, 20:04:06:06
Hej!

Då var alla rören dragna, elen framme och nu väntar jag på återfyllnaden och vattnet som kommer på tisdag morgon klockan 07.00, grävfirman dumpade säkert 100ton grus i fredags så det är inte en jättevacker syn jag har på min framsida. >ohno>

För tillfället står även taket på gräsmattan redo att monteras och jag undrar om det någonsin kommer att bli färdigt, men det blir det nog.

Förresten har någon en snygg lösning på sargen, känner inte riktigt för att köpa den rundade furusargen för 10000 men något måste jag ju ha. Behöver även en distans efter snapin listen så att sargen inte ligger på upphöjningen i snapin listen, någon har kanske löst detta tidigare <sol>
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet april 20, 2009, 19:40:51:51
Hej Vicki!

Har du inga nya bilder? (På pumprum t ex.) ???

Dacke
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 20, 2009, 21:45:41:41
Hej Dacke!

Jag lovar att lägga in bilder på poolrummet i morgon, har precis isolerat det sista på maskinrummet i kväll och i morgon klockan 07.00 startar det roliga återfyllningen och vattnet <antman> <antman> <antman>

Bilder kommer att finns innan läggdags :) :)
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 21, 2009, 20:55:20:20
Här kommer lite bilder!!!!

Nu är poolen klar, vi kör i gång allting på söndag <antman> <antman> <antman> <antman> <antman> <antman> <antman> <antman> <antman> <antman> <antman> <antman> <antman>
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 21, 2009, 20:56:30:30
.......sista bilden......

Känns rätt så bra just nu måste jag faktiskt säga, får se om det är likadant i morgon när vi kan dubbelkolla att ingenting har läckt!!

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Fia skrivet april 21, 2009, 22:07:42:42
Förstår att det känns spännande att få köra igång på söndag!!!! <sol> <sol> <sol>
Den dagen glömmer man inte. ;D Hoppas vi får en underbart varm sommar så ni kan utnyttja den till max.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet april 21, 2009, 23:24:58:58
Grattis Vicki! O0

Jag får nog bekänna mig slagen. Mitt handicap kommer inte att räcka till. :(

Jag måste fråga dig: Hur stort är ditt pumprum?
Det är alltid intressant att se hur det är disponerat. Jag håller på och gräver (för hand) för att gjuta bottenplatta för mitt. Måste bestämma mig för hur stort jag skall ha.

Kan du ta lite bilder från andra håll också?

Simma lugnt! >rulla<

Dacke.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 22, 2009, 08:18:04:04
Hej Dacke!

Pumprummet är 1,22*1,22*1,22 plywoodskivorna var disponerade på det viset at det måttet var enklast. Det är faktiskt bra med lite utrymme så att man kan manöverera där nere om det behövs

Visst kan jag ta fler bilder, är det på just pumprummet du vill ha?

Vi fick gå ut och göra lite förändringar i går kväll för väggarna i pumprummet böjde sig litegrann, men nu har vi satt upp fler reglar så att det ska hålla.

Kollade vattnet i dag och det ser inte ut att vara något läck i poolen :) :)

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Daphne skrivet april 22, 2009, 18:37:14:14
Hejsan,

Grattis Vicki till en jättefin pool och att du hann först.
Gissa om jag är avundsjuk! Nu ligger du snart där, mitt i, och bara guppar på en madrass. Tyckte du att något verkade mer krångligt än något annat vad gäller själva poolbygget?
Idag gjuter vi runt stödbenen, så vi är en bit på väg vi också.

Grattis igen och lycka till med fortsättningen. <sol>

Yvonne
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet april 22, 2009, 19:06:09:09
Hej Vicki!

Alla på forumet är intresserade av bilder på det mesta. Jag håller på med pumprummet nu så jag är nyfiken på hur ni har fått ihop det och om jag kan få några tips. Så, för min del just nu: pumprummet.

Har du provbadat ännu? ;D

Dacke. ::)
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Fia skrivet april 22, 2009, 19:10:24:24
Vilket material ska ni ha runt poolen?
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 22, 2009, 22:13:26:26
Hej!

Dacke, bilder på pumprummet kommer under morgondagen 8)

Daphne, vi eller rättare sagt de som monterar upplevde inte att det var något som var speciellt svårt men däremot är ju nogrannheten viktig. trappan var väl det som tog lite tid men linern tex var vi färdiga med på 45min, nu har jag dock upptäckt att vi girade snapin listen i hörnen och det gör man inte i beskrivnignen men jag hoppas att det inte spelar någon roll, borde ju bli samma resultat i slutändan eller vad tror du Dacke  :)

Fia, vi har tänkt att ha trätrall runt poolen då vi har en illustion om att det är enklare och billigare än sten, tanken var att det jobbet skulle börjat på måndag men en av dom som skulle göra jobbet har gått och trillat i dag så jsut nu vet vi inte riktigt hur det blir.

Och Dacke och Daphne, tidigare i kväll mailade jag en fråga till Daniel på poolstore och fick tillbaka följande meddelande "Man får gratulera du verkar ha vunnit Flexipool racet på poolforum. Sorry Daniel kunde inte hålla tyst här ;D
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: pooljo skrivet april 22, 2009, 22:31:45:45
Det ser riktigt bra ut. Jag är grymt impad av priset ni har fått med montering och allt, kan det stämma? Kom själv upp i samma pris men har gort allt själv. Lycka till med bygget av pooldäcket, har själv ett i trä och är jätte nöjd. Okej det var lite drygt att olja nu i veckan ca 230 kvadrat men det var bara att mala på.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 22, 2009, 22:36:31:31
Hej Pooljo!

Vilket pris är det du tänker på, nu blir jag lite intresserad för jag tycker att totalen blev rätt så saftig!!!

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: pooljo skrivet april 22, 2009, 22:54:05:05
Hej Vicki.

De 225000:- för alltihop som du skrev först. Eller har det tillkomit kostnader efter vägen?

Johan.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet april 22, 2009, 23:16:33:33
Hej Vicki!
Att gira snapin-listen är nästan överkurs. Var det inredningssnickare du sa att du hade som montörer? <hmm>

Själva Snap-in-delen av listen där linern fästs ser ju "nästan" identisk ut oavsett rakkapat eller girat så resultatet blir detsamma. O0

Grattis till vinsten! Jag går här och muttrar lite avundsjukt att " jaja hon hade ju så stora resurser..  Får se hur det går när hon skall montera taket själv.." >:D

Jag väntar på att du skall jobba dig så svettig att du tar ditt första dopp i poolen (med bildbevis). ;)

Dacke

Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 23, 2009, 08:09:18:18
Ja du Dacke, taket börjar jag med i helgen så det kan bli intressant. När det gäller "vinsten" har det ingen betydelse det komiska är att även vår leverantör har följt våra byggen via nätet, jag blev så paff, men det är ju bara roligt speciellt eftersom vi inte har haft något negativt att säga om dom än.

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 23, 2009, 08:15:23:23
Hej pooljo!

Jo dom 225000 stämmer för själva poolen, tillbehören och taket (det har blivit 18000 till där eftersom jag la till saltgenerator och poolarm)  men sen tillkom ju kostnader för grävning, montering av pool etc, det ingick inte i priset, bara grävning med allt som ingick där och montering går på närmare 100000 och sen ska vi ha ett trallgolv oxå >ohno>.

Hälsningar
Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 25, 2009, 22:01:32:32
I dag skedde det!

10 graders värme i vattnet och dottern hoppade i poolen och badade, två gånger. Själv kommer jag avvakta tills vi har 29 grader i poolen :)

Körde även poolroboten idag och jag måste säga att jag är rätt så impad över jobbet den gör, mer tid till solning för mig O0 O0
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Fia skrivet april 25, 2009, 22:31:59:59
10 grader???? :o  Gisses, vad klarar inte ungar! ;D
Håller med dig, 29 är perfekt! O0
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Daphne skrivet april 26, 2009, 11:32:12:12
Vilken underbart tuff liten tjej, 10 grader!!! Hade varit svårt att få i mig ens under pistolhot.

Tänk va härligt att ni är klara med poolen och vi har kommit riktigt långt och det är fortfarande tidig vår! Vi kan ju hoppas att vädret håller i sig i såfall har jag stora förhoppningar om att ha vatten i poolen inom 14 dagar.
Har ni fått igång värmen redan också?
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 26, 2009, 11:52:36:36
 :) Ja barn resonerar annorlunda än oss och ska vi var helt ärliga var det faktiskt 9 grader första gången hon var i :o

Killen som kopplade alla rören och maskinutrustningen ska komma idag och dra igång allting även värmen och i morgon kommer det leverans från Bauhaus på 65 plintar, 100m bärlinor 170m golvbjälkar, 135km trallgolv samt 35 säckor cement så nu börjar kaoset om igen. Taket skulle vi ha monterat denna helgen men vi kom fram till att det inte var någon mening med eftersom vi fortfarande har grävskopan kvar och med den kommande leveransen kändes det som overkill just nu, det får bli under veckan istället.

Förhoppningen är att allting är klart innan maj månad är slut, optimist som jag är <sol>

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet april 26, 2009, 12:50:02:02
Hej Slottet!

Tänk att tvinga i sitt barn i poolen när man själv inte vågar bada pga låg temperatur. :o
Jag väntar fortfarande på ditt premiärdopp. ???
Ny tävling?

Skämt åsido, ungar är tuffa! ;D

Dacke
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 26, 2009, 21:37:05:05
Här Dacke kommer det lite fler bilder på maskinrummet samt en helbild på poolen som efterfrågat :-*


Nu är den även igångkörd och värmen är på. Allting fungerade mycket bra och inga kopplingar som läcker så det känns mycket skönt.

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet april 26, 2009, 21:39:39:39
Hej Dacke!

Premiärdoppstävlingen, där lägger jag mig platt omedelbart!! Har visserligen badad i havet på natten i Tylösand den 22 november i halv storm (vattnet hade en temp på 4+)men då var det mycket andra trevliga *******shaltiga drycker i kroppen ;)
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet april 26, 2009, 22:46:04:04
Hej Vicki!
Nu när värmen är påkopplad blir det väl snart badbart (även utan *******shaltiga drycker i kroppen ). :D
Simma lugnt. <sol>
Dacke
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: LOTTERÖD skrivet april 27, 2009, 19:27:11:11

Fint bygge  O0 O0, ungar e makalösa, vem annars skulle hoppa i när det är 9 grader ?

LOTTERÖD
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 03, 2009, 17:22:06:06
Denna helg har det varit lugnt med poolbyggande, har vatrit bortrest och nu till veckan börjar vi med trallen.

Pooltaket monterades under två kvällar förra veckan så den biten är avklarad men jag har fortfarande inte badat ungarna däremot har badat flera gånger. För tillfället står värmepumpen på 21 grader så det börjar närma sig, kommer dock inte öka värmen förrän allting är klart, det blir väl då jag badar kan jag tänka mig ;D ;D

 <sol> <sol>-hälsningar från öland
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: LOTTERÖD skrivet maj 03, 2009, 18:03:21:21

 Hej !

 Hur tyckte ni att pooltaksmonteringen avlöpte ?, vilken sida var UV ?  ringde ni till leverantören ?

 Lycka till med trallbygget  :)


 LOTTERÖD
 
 
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 03, 2009, 19:45:16:16
Hej Lotteröd!

Jodå monteringne gick som på räls, vi har gavlarna kvar som vi väntar med tills vi kan sätta taket på plats. Vi ringde säljaren och dom sa som ni hade gjort sidan med texten på var UV-skyddad men leverantören har inte bytt sin instruktionsbok så det var det som krånglada till det (eftersom det inte fanns någon  <sol> på någon sida).

En fråga tycker ni att skenorna är irreterande då dom ligger över nivån på trallen i ert fall stenplattorna. Vi fundrade på att försöka sänka ner dom så att vi får samma nivå på allt, men vet inte riktigt om det är värt jobbet?
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: LOTTERÖD skrivet maj 03, 2009, 21:22:06:06

Hej !

Min gubbe tyckte också att monteringen gick som på "räls", dessutom när han ska dra av och på taket, han är lokförare   >rulla< >rulla<

Till din fråga:  Svårt att svara på .....vi tycker inte att det stör att skenan ligger ovanpå plattsättningen.

Ni kommer att få 0,32 m mellan skenan och poolkanten, vi har skenan 0,28 m, ca. 0.30 m platta sedan stensargen 0,29 m, (och den ligger inte heller i nivå med plattsättningen) innan poolkanten, så när man vid några få tillfällen under badsäsongen måste gå och håva upp några löv för att taket varit av, eller gör en dammsugning av bottnen, så är det bra med plats att gå på, utan att det känns besvärande p.g.a skenorna.

Jag kanske har missat något i din byggtråd, men har ni tänkt att tralldäcket ska gå ända fram till poolkanten ? Tror att även om man fäller ner skenorna i trädäcket, så blir det ändå som en naturlig "bromskloss" = man trampar inte där oavsett om skenorna ligger ovanpå eller är infällda.

Lägg ut skenorna....ena sidan ovanpå trallen, andra sidan i nivå med trallen, och känn efter, gå omkring och fundera, här ska ni inte ha bråttom, tänk på att ert beslut är något ni kommer att titta på en väldigt lång tid framöver  :)

LOTTERÖD

 

Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: HappyDigger skrivet maj 04, 2009, 02:35:11:11
Hej,

Vi har ett likadant tak och fällde ned skenorna så att de ligger direkt på bjälkarna. För och nackdelar såklart. Fördelarna är utseendemässigt att det är jämt - topparna på skenorna ligger i nivå. Samtidigt är det ingen som vill gå på dem ändå - inte så skönt liksom  ::), däremot sparkar man inte tårna i av misstag :o.
Det som dessutom krånglar till det lite är att det yttersta taket kräver ett gäng irriterande millimetrar på utsidan vilket gör att antingen så får man ha en större glipa eller fräsa ut motsvarande. Självklart gjorde jag det senare men var som de flesta nybörjare lite försiktig och tog lite för lite så att det blir tight när virket är fuktigt och lite större, och det har en viss tendens att bli lite fuktigt vid en pool med en skrälldus studsande sjunkbomber :D

Brukar alltid fråga mig "om jag skulle göra om jobbet så skulle jag..." Fortfarande lägga i nivå men vara generösare i fräsningen. Lotteröd är en intelligent kvinna så gör som hon sa och ha inte överbråttom.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 04, 2009, 19:21:56:56
Hej!

Tack för tipsen gällande taket vi ska nog göra som ni skriver lägga ut det och testa vilket som blir bäst. Det är bra med ett forum där folk är så hjälpsamma <love>

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 05, 2009, 22:58:57:57
Hej!

En inte så rolig dag :'( Då det itne gick att använda jordborren till plintarna har vi idag haft en liten grävmaskin här som har grävt ur för plintarna och ja vad kan man säga det ser ut som en bomb har exploderat. All mark som tidigare var relativt jämn och fin är nu bar en massa hål och jordhögar i. I morgon ska vi få dit plintarna och börja om igen.

Men det blir väl så här när man inte gör som Dacke och sätter plintar och reglar innan man återfyller. Så du ser Dacke det kvittar hur myckt bra hjälp man har just nu känns det lite hårt :o

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: dacke skrivet maj 05, 2009, 23:18:47:47
Hej Slottet!
Jag lider med dig.   :( Men lugn, jag kommer inte ikapp ändå.
Du fixar säkert detta snabbt, så fort som det går med det mesta.

Anledningen till att jag satte plintarna innan återfyllningen var att jag skulle få mindre risk för sättningar, då återfyllningen packar sig. Plintarna står på samma paddade underlag som själva poolen.

Jag har inte kommit så långt ännu men har iallafall gjutit alla plintar och stöd för trappan.
Väntar på att få mitt första lass makadam till återfyllningen. Det kommer att gå åt många, och jag behöver kranbil för att lägga ut det.

Lycka till med pooldäcket! Har du bestämt hur du skall göra med skenorna till pooltaket? <hmm>

Dacke.
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: CAD-Ludde skrivet maj 09, 2009, 19:09:31:31
Hej Slottet!
Tråkigt med "extrajobbet.." Jag kommer strax (förmodligen under kommande vecka) börja sätta plintar i någon form och tvekar just mellan liten grävare eller jordborr. (har inte provat någendera tidigare..) Varför kunde ni inte använda jordborren, var det för stenigt? Kommer ni att gjuta eller använda färdiga plintar? Är osäker på vilket som är smidigast/hållbarast..  ???

Happy digger;
vi kommer att fälla in våra skenor, menar du att du behövde fräsa den del som den bredaste takdelen löper i eller "hela" vägen? Ungefär hur mycket bygger skenorna på höjden?

mvh

Patrik
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 09, 2009, 21:53:37:37
Hej Patrik!
Vi jhade färdiga plintar och vårt problem vra att jordborren gräver ett hål på 22cm men plinten var längst ner 26 cm i diameter vilket betydde att den inte skulle göra ett tillräckligt stort hål. Problem nummer två var att när vi ändå provade så gick det inte av flera anledningar, dels var vår mark fylld med sand och små grus vilket gjorde att borren hakade upp sig och när vi väl kom ner till orörd mark så var det för mycket sten i den vilket gjorde att borren hakade upp sig.  :'(

Med grävaren var det klart på under tre timmar (42plintar) samt att hålen var lite större vilket gav oss större spelutrymme vilket är väldigt bra. Vi har även gjutit lite grann runt plintarna för extra stabilitet. Det som var det bästa var ju att när dom kom och grävde gjorde dom ju lite av jobbet med att "lina" upp plintarna till oss också och det kostade oss totalt 2000+moms men sparade oss säkert 2 dagars arbete O0

När det gäller din fråga till Happy digger tror jag att jag kan svara på den :) Skenorna sitter tillsammans så det är bara på skenan längst  från poolen som du måte ha lite extra utrymme längs med hela långsidan av poolen eftersom den sista takdelen är den största och den som går längs med hela poolen ,med andra ord sätt nästa trallbit någon cm ifrån från början så behöver du inte fräsa ut något senare.

Hoppas det hjälpte dig lite!
Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: CAD-Ludde skrivet maj 10, 2009, 10:27:27:27
Hej Vicki!
Tack för snabbt svar! Är fortfarande lite osäker då vi har stenfri "mjuk" jord så jordborr + rör borde funka ganska bra här..
42 plintar, det blir en rejäl veranda  O0 (blir spännande att se)
Så det är den största takdelen man skjuter längst ut, då förstår jag. Hur är det med höjden, kan skenorna fästas i samma reglar som trallen eller bygger dem mer än 28 mm?
mvh
Patrik
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 10, 2009, 20:58:25:25
Hej Patrik!

Ja du 42 plintar +24 blir det, men vi har gjort en annan lösning för de 24 som ska vara precis intill poolen så jag räknade inte dom ;).

Har du mjuk jord så bör ju en jordborr göra susen O0

Det ska gå och sätta skenorna direkt på dina vanliga reglar men jag ska ut och dubbelkolla.......nej skenorna ska inte bygga mer än 28mm som jag kan se, dom ligger fortfarande inpackade men enligt mitt mått och syn så bygger dom runt 2-2,5cm.

MVH
Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: CAD-Ludde skrivet maj 11, 2009, 22:27:54:54
Har beslutat mig för att testa jordborr  :) Tänkte försöka börja med plintarna i helgen, om poolen blivit fylld då..
Jag har ju trästomme, så jag räknar med att kunna fästa lite reglar direkt i denna.. Mitt tak har inte kommit ännu, så jag kan inte mäta skenorna..
Blir spännande att se lite fler bilder från ert bygge  O0
mvh
Patrik
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 14, 2009, 21:38:22:22
Hej Patrik!

I går upptäckte vi en läcka i poolen, snacka om att tankarna hann springa iväg, men det verkar som om det löste sig. Daniel på poolstore var mycket hjälpsam och som amn borde räknat ut så hittade han felet direkt över telefonen. Lampsladden hade hamnat under vattenytan vilket ledde till att vattnet rann ut därifrån. Stor credit till Daniel <love>

Detta har dock gjort att vi är lite försenade i arbetet men här kommer några bilder på hur vi har tänkt oss- Ovanpå regeln lägger vi nu en liten distans och sen skruvar vi sargen i den, det blir nog kanon hoppas vi :)

Under helgen ligger trallarbetet nere då vi är på resande fot men sen kör vi på kvällarna under veckan och som turen är har vi ju sedan en långhelg så vi hoppas att bli klara med det mesta nu, optimist som jag är O0

Ha en bra helg alla
Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: CAD-Ludde skrivet maj 15, 2009, 16:16:34:34
Ajaj, skönt att det löste sig! Lagar just nu själv en liten läcka vid trappkanten.. Jag som nästan fyllt klart..  ???
Börjar med plintar och bärlina i helgen, vill också bli klar (åtminstone badklar) till nästa helg  :)
Har också lagt en distans för att trallen ska gå ända över poolkanten. Valde brunbetsad trall, aldrig provat så det blir spännande.

Trevlig helg!
/Patrik
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 24, 2009, 21:57:37:37
Hej!

Så var denna helgen över och jag kan faktiskt glatt meddela att nu är det bar staketet kvar.  <antman> <antman>

Vi valde att fälla in skenorna för taket och det blev kanon!!!!!! Vi la även en liten extra tunn bräda  efter "utfräsnignen" så det syns inte att vi lämnade 2cm tillgodo där, vilket faktiskt behövdes för att taket skulel löpa fritt. O0

Det blev lite andra finesser längs vägen och när jag har städat upp så ska jag bifoga lite fler bilder på detta. Nu kä'nns det rätt så bra!. Har även fått dit sargen även om det inte syns på dessa bilder <antman> <antman>
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 24, 2009, 21:58:49:49
...och så sista bilden....
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: CAD-Ludde skrivet maj 24, 2009, 22:12:31:31
Va fint det blev, bara att njuta vid poolside nu då.. O0
Visa gärna hur du löste urfräsning + list, står inför exakt samma problem just nu..  ::)
/Patrik
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 26, 2009, 22:03:31:31
Hej patrik!

Här kommer bilden på hur vi har löst det, på insidan har vi inte lagt lsiten än och på utsidan av skenan ligger listen, så att du kan se skillnaden. Vi har 22 mm fritt spel för skenan!

Sänder även med lite andra sköna bilder ;D

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 26, 2009, 22:04:11:11
o här kommer en bild på hur vi löste luckan till maskinrummet!
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 26, 2009, 22:05:25:25
och en till ;D
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: CAD-Ludde skrivet maj 26, 2009, 22:07:21:21
Tack för det, ser underbart ut! (längtar... :))
Grattis till fint bygge, simma lugnt nu..
/Patrik
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Daphne skrivet maj 26, 2009, 22:50:03:03
Va fint det har blivit hos er! Jag är verkligen avundsjuk på taket, vi får nog ta och gräva i plånboken och köpa ett känns det som när man ser bilderna från dig och de andra som har tak.
Men nu till kärnfrågan: Har du badat ännu?

Yvonne
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 27, 2009, 12:54:28:28
Hej Daphne!

Jajamensan jag har badat i går kväll trots temperaturen bara vara 25 grader :D :D

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Majja skrivet maj 27, 2009, 17:35:43:43
Visst är det underbart när taket väl är på plats, man står där inne i lungnet medans det blåser där ute. En rätt speciell känsla  8)
Det blir riktigt fint hos er, gillar eran trappa också.

MVH
Majja
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 27, 2009, 20:59:01:01
Tack Majja!

Vi är väldigt nöjda men just nu återstår ju alla smådetaljer som staketet etc men det komemr nog inom det snaraste får jag hoppas.

Ja taket är något som har visat sig vara något av det bästa med poolen O0
Det är riktigt j***** kanon så att säga, vi ångrar inte den investeringen.

Ett stort tack till alla här som har hjälpt till med goda råd <love> <love>

Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: LOTTERÖD skrivet maj 27, 2009, 23:59:12:12

Det blev riktigt j**** bra  :D som Majja skrev, det går inte riktigt att beskriva pooltakskänslan för än det sitter på plats....oj oj säger jag bara, det måste upplevas.

Det har varit åska, regn och blåst och lite sol mellan varven i två dagar nu, vid 20.00 tiden i kväll var jag ute och tittade till poolen, utetemp. knappt 14, poolhustemp. 23 grader och kavlugnt he-he, vattentemp. 26 grader  <antman> man blir lycklig..........     

LOTTERÖD
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Molle skrivet maj 28, 2009, 23:33:25:25
Träsargen du har, är det vanliga reglar eller?
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet maj 31, 2009, 21:28:48:48
Hej Molle!

Nej jag har köpt den av Folkpool, det är A-klassat virke i dimensionen 45*210 med rundade kanter, lite dyr men eftersom vissa brädor hade sprickor i sig så förhandlade jag ner priset till hälften, vilket gjorde allting helt ok O0
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Molle skrivet juni 01, 2009, 00:43:54:54
Är lite frågvis hoppas du ursäktar. Har själv kommit så långt att sargen ska på, nästan iaf :)
Hur mycket går den ut över poolen? Är den fräst för snapinlisten eller är där ett mellanrum om du förstår.

Tack!
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet juni 01, 2009, 09:22:55:55
Ingen fara, sargen är inte fräst och du bestämmer ju själv hur mycket du vill att den ska gå över poolen. Vi har ett lite för stort mellanrum enligt mitt tycke (15mm) så vi håller på att lägga en vit liten list mellan sargen och snap in listen vilket gör att det ser helt strålande ut :)

Slutresultatet med sargen blir väldigt bra för helheten tycker jag, så det är inget vi har ångrat att vi köpte.

MVH
Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: slottet skrivet juni 08, 2009, 21:04:33:33
Hej alla!

En helg med dåligt väder och ösregn idag bådar ju inte gott inför sommaren men här kommer en liten uppdatering i bildform på projektet. Det börjar närma sig slutet och planen om att allt skulle vara klart till midsommar festen verkar hålla <antman> <antman> <antman>

Ha det
Vicki
Titel: SV: Äntligen......
Skrivet av: Zaphod skrivet juni 09, 2009, 00:48:04:04
Grattis!

Så jä**a snyggt <antman>, önskar att jag kommer i närheten när det är dags för vårt "lilla" projekt nästa vår <sol>

//
Z
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: slottet skrivet juni 09, 2009, 22:20:21:21
Hej Zaphod!

Man får tacka för komplimangen!

Vi är faktiskt jättenöjda med resultatet och nu återstår bara finliret så att säga. Än så länge måste jag säga att det är värt varenda krona, men visst det kräver mycket planering ;D.

Vad tänker ni själva på att skaffa för uppgradering och viktigast av allt hur gick förhandlingen med regeringen ;D

Vicki
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: dacke skrivet juni 10, 2009, 08:05:32:32
Hej Vicki!

Grattis till din fina kompletta pool!  O0

Mitt bygge har legat i träda ett par veckor då jag inte varit hemma. 

Det går väldigt långsamt nu eftersom jag får vänta på varje lass makadam.  :'(
Bilarna med skopa verkar väldigt upptagna. Jag får vara glad om jag får ett dopp i poolen före midsommar.

Avundsjuk.

Dacke
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: slottet skrivet juni 10, 2009, 09:20:29:29
Hej Dacke!

Ja jag har nog märkt att du varit borta ett tag, har saknat uppateringar på ditt projekt.

Hoppas du kommer igång nu så du kan njuta av att bada på midsommar. Å andra sidan har du väl varit utomlands och både badat och fått solbränna ;)

Vi hörs
Vicki
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: bad åsa skrivet juni 10, 2009, 11:13:48:48
Hej VIcki!Så fint ni fått till det,har följt erat arbete de är så spännande att se hur det växer fram.Måste kännas skönt nu när de mesta e klart!Vi är inte klara ännu men sakta men säkert......GRATTIS!!!!OCH HOPPAS DET BLIR <sol>SNART mvh/ÅSA
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: LOTTERÖD skrivet juni 11, 2009, 00:29:59:59

Fint  O0 O0, känns bra va !!

LOTTERÖD
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: CAD-Ludde skrivet juni 11, 2009, 20:10:40:40
Grattis!
Verkligen toppenfint, hoppas som de andra att de fina solstolarna snart kommer till användning..  <sol>
/Patrik
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: Elmer Fudd skrivet juni 11, 2009, 20:31:19:19
Ett ord: Nice  O0
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: Daphne skrivet juni 11, 2009, 22:13:33:33
Det blev verkligen jättesnyggt, grattis Vicki. Bara ni/vi nu får användning av solstolar, sällskapsutrymmen med mera med sol och värme! Vi närmar oss också slutet men ännu återstår en hel del tunga jobb. Vi har precis varit och beställt 100 m2 sten så nu väntar en tung helg!

Yvonne
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: slottet skrivet juni 11, 2009, 22:22:30:30
Hej Yvonne!

Du får inte glömma att uppdatera med fler bilder, jag har inte sett några på ett tag! Lycka till med stenläggnignen och glöm nu inte mycket bilder

Vi har lite av finliret kvar samt att lägga om den gamla altanen för med den nya trallen passar lisksom inte det gamla in riktigt.

Idag var det en tung dag, vi har glömt att pumpa ur dränerigsbrunnen (j****gt klantigt) vilket har lett till att maskinrummet stod i 30cm vatten idag vilket i sin tur betydde att pumpen gått sönder, jätteroligt >ohno> >ohno>

Men som tur är har jag ju en så suverän poolleverantör så en ny pump är redan på väg <love> I morgon blir det nog en bättre dag :)

Vicki
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: LOTTERÖD skrivet juni 15, 2009, 19:14:10:10
Hej Vicki !

Skulle svarat dig ang. bilderna du bif. i tråden om pooltak, gör det i din egen byggtråd istället, det är väldigt svårt att se vad som kan vara orsaken till dessa fläckar, du kanske redan har kommit på lösningen  <dontkn>.

En ny pump på väg  >ohno>, ja man börjar ju snart undra vem det är som backspolar "från ovan"

LOTTERÖD
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: Daphne skrivet juni 16, 2009, 17:21:24:24
Hej,
Tråkigt med pumpen, bra att Poolstore sköter sig, måste säga att jag också är mycket nöjd med dem.
Väntar bara på att det ska hända något hos oss också, för jag tycker att det är mycket att tänka på och gubben bara bygger och bygger och jag har fått försöka sätta mig in i det tekniska själv! Så har man nästan inte ens fått börja bada pga väderhelvetet. En arbetskamrat fick skrapa rutorna i morse när han åkte till jobbet 05.00!!! Det är faktiskt 16 juni.
Jag återkommer med bilder inom kort (vill ju  att det ska vara sol och vackert)
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: slottet skrivet juli 03, 2009, 22:12:25:25
Hej alla!

Efter två veckors solbölja kan jag meddela att man börjar bli lite brun nu. Poolen är platsen som vi befinner oss vid nu. Ständigt 32 grader i vattnet men man ska inte klaga. Nu väntar jag bra på mina palmer sedan är vi helt klara faktiskt. Det tog fram til lmidsomamr en nu känns det som evigheter sedan.

Här kommer lite bilder. Den sista är på listen och hur vi löste det lilla mellanrumemt mellan sargen och poolen, måste säga att det faktiskt blev kanon.

Simma lugnt alla!
 <sol>-hälsningar
Vicki
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: slottet skrivet juli 03, 2009, 22:13:06:06
....och här kommer den på listen......
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: Fia skrivet juli 03, 2009, 22:21:44:44
Ni har verkligen skaffat er en härlig oas!! <sol> <sol> <sol>
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: dacke skrivet juli 03, 2009, 22:42:40:40
Hej Slottet!

Tjusigt!  O0

Skall du starta hotellverksamhet med bed and breakfast vid poolkanten?
(Med tanke på de många vilstolsgrupperna).

Vi har badat nästan en vecka nu även om vi inte kommer riktigt överens med klorhalt och mätmetod ännu. Dock ser poolen fantastisk ut och vattnet klart och fint. Utan någon annan uppvärmning än direkt solljus är vi uppe i nästan 28 grader. Men värmepumpen är inkopplad, även om den inte behövts ännu.  <sol>

Dacke
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: slottet skrivet juli 05, 2009, 14:49:50:50
Skall du starta hotellverksamhet med bed and breakfast vid poolkanten?
(Med tanke på de många vilstolsgrupperna).

 ;D ;D ;D Nej då, (men vi har fått lite kommentarer på det) det handlar mer om symmetri och att varje medlem i familjen vill ha en egen stol annars blir det bara en massa bråk. Sen behöver man ju någon stol extra för kompisar ;)

Vicki
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: Housedad skrivet juli 05, 2009, 19:35:14:14
Tjusigt värre   O0

Nu gäller det att  <sol> en visar sig så ni kan njuta av ert bygge resten av sommaren.

/ Housedad
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: slottet skrivet september 03, 2009, 19:49:23:23
Hej igen!

Nu har man spenderat hela sommaren vid poolen och vad kan man säga förutom att det har varit himla skönt.  Poolen håller runt 30 grader fortfarande utan uppvärmning så man kaan inte klaga.

I veckan som kommer blir dt återställning av tomten och sedan kan hösten komma. Måste dock hitta någon bra vinterförvaring till min stora palm som jag impulsköpte mitt i sommaren. nu kommer jag ihåg varför jag planerade att ha en i plast :D

Hoppas alla haft en lika skön poolsommar som vi haft <antman>
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: dacke skrivet september 03, 2009, 23:25:21:21
Hej Slottet!

Jag förstår att du haft det skönt vid poolen.  :)
Du har ju inte hörts av på länge.

Du får skaffa trådlöst till datorn så att du kan medverka i forumet från poolside.

Dacke
Titel: SV: Äntligen är poolen klar!
Skrivet av: Daphne skrivet september 06, 2009, 17:43:20:20
Hej Slottet,

Det var länge sedan, men som sagt var jag förstår att du har njutit istället för att sitta vid datorn.

Imponerande med värmen i poolen utan tillskottsvärme. Vår värmepump har gått dagligen i och för sig inte så många timmar när det varit soligt och varmt men ändå... Nu har vi stängt av den för säsongen och det ska bli intressant och se hur fort tempen sjunker.
Visst har det varit underbart, den här första säsongen. Detta med pool blev nog ännu bättre än vad jag i min vildaste fantasi kunde inbilla mig själv när jag gick och drömde innan jag fått över gubben på min sida.