Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Hjälp! Spabad värmare fungerar inte  (läst 667 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Torkil

Hjälp! Spabad värmare fungerar inte
« skrivet: januari 13, 2022, 10:03:59:59 »
Hej!

Har ett "Houston" spabad från My Spa vars värmare nu inte fungerar. I appen (se bilder) står det att den "värmer" (likaså på själva spabadet lyser lampan "heater") men vattnet värms inte och spabadet drar inte den ström (ca. 2 kW) det brukar göra (kan se detta i en app där husets förbrukning framgår). Till saken hör att detta problem uppstod nu efter att jag noterade att ca. hälften av vattnet i spabadet verkade ha dunstat bort (inte använt på 2v) och att jag därför passade på att tömma ur vattnet och sedan fylla på med nytt.

Finns inga felmeddelanden om "stopp i cirkulation" eller liknande och alla pumpar/övrig elektronik verkar funka, men värmaren tar ingen ström/fungerar inte. Har testat bryta strömmen till spabadet och sätta på igen ett par gånger samt starta alla pumparna, men inget hjälper. Kan det vara något överbelastningsskydd till värmaren som gått och behöver jag i så fall manuellt sätta på det? (har hänt nån gång tidigare då vattenivån varit låg och då har det stått på displayen, men sen har värmaren helt enkelt gått på som vanligt igen)

Har googlat som en dåre för att hitta något bra svar men löser det inte på egen hand tyvärr :( Någon vänlig själ som kan ge tips?

Tack på förhand!

/Fredrik

Poolgiganten Vårkampanj.

Utloggad TommyC

SV: Hjälp! Spabad värmare fungerar inte
« Svar #1 skrivet: januari 16, 2022, 09:40:20:20 »
Mät på terminalerna för matning på värmaren om du har 230 Vac dit. I så fall är nog värmaren trasig. Ser ut som att det sitter ett relä ovanför (i schemat) kontaktdonet på kretskortet där kablarna till värmaren är anslutna. Det är väldigt vanligt att reläer går sönder. De är ofta valda med låg marginal samt av väldigt låg kvalité. Man vill mäta att det finns spänning in på relät samt att det kommer ut spänning när relät är draget. Manöverspänning till relät är också bra att kontrollera. Det sitter minst två 30A säkringar på kortet. Kontrollera dessa först. Meka bara med detta om du är helt säker på vad du gör. Annars får du ta hjälp.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan