CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - henrik79

Sidor: 1 2 [3]
21
Markpooler. / Något speciellt att tänka på vid limning av PVC-slang?
« skrivet: mars 05, 2020, 10:14:47:47  »
Hej!

Har hittat massvis med guider och instruktioner om hur man limmar rör (PVC 50 mm) men nästan ingenting om limning av PVC-slang. Jag kommer att dra slang från pool till pump och undrar om man kan följa instruktionerna för limning av rör rakt av eller om det är något annat man behöver vara uppmärksam på? Kopplingar är ju ganska dyra så man vill ju inte limma hela härligheten och sen när allt är ihopkopplat och påslaget upptäcka att varenda limning läcker som ett såll. Blir dyrt att kassera allt, då jag har förstått att PVC-limningar vare sig med lätthet tas isär eller går att "bättra på"....

Tack på förhand
H

22
Teknik / Någon som har Intex poolbelysning (magnetisk)? Liten varning...
« skrivet: februari 18, 2020, 16:14:29:29  »
Hej!

Jag beställde denna från eurotoys, men fattar inte riktigt vad det är för produkt jag fått. Denna ser ut ungefär som den man ser överallt (), men den har belysning på BÅDA sidorna, samt två knappar som tänder/släcker lamporna.

Denna fungerar inte för mig då vi ska gräva ner poolen och kan ju inte skruva upp trall och trycka på "on" varje gång man har råkat bryta strömmen till pooltekniken. Den vanliga lampan tänder man och släcker ju med att dra ut eller stoppa in kontakten. Inga knappar alls.

Tänkte bara varna alla som funderar på att köpa denna, köp inte den från eurotoys. Kolla på bilderna hur den ser ut på "utsidan", den ska vara grå och inte ha några knappar. Vår är vit på utsidan och har två svarta knappar. Det framgår ingenstans i någon text förutom på just denna bild att det är en helt annan produkt.

/H

23
Ovanmarkspooler / Behöver lite hjälp med kopplingar
« skrivet: februari 16, 2020, 18:18:20:20  »
Hej!

Jag har läst och letat efter vilken slang/koppling jag ska ha till ett intex sandfilter som ska anslutas till en värmepump.

Jag har hittat denna.

https://www.poolklor.com/produkt/pvc-adaptor-hona-50-2fri-mutter-inv/

Om jag fattar det rätt så ska den gängade delen skruvas fast på intex-filtret, sen väljer jag att antingen limma på en 50mm pvc-slang direkt eller limma på den där stossen 32/38 om jag vill gå vidare mot värmepumpen med 38 mm. Känns ju enklare att fortsätta med 50mm flexslang direkt så slipper man övergångar eller? Vid värmepumpen behöver jag väl sen nån unionskoppling eller liknande om jag enkelt vill skruva bort och flytta värmepumpen? Har inte fått värmepumpen än men gissar att det inte finns något sådant färdigt på den.


/H

24
Ovanmarkspooler / Köpa ny Intex-pool, vansinniga priser nu på hösten?
« skrivet: november 12, 2019, 13:21:49:49  »
Tjenare!

Man hör mycket om att det är på hösten man ska fynda pooler. Vi har siktet inställt på en Intex Ultra på 30m2, och dessa har varit slutsålda hos de flesta leverantörer under sensommaren.

Nu börjar det dyka upp på vidaxl och toolmax.se för mellan 19000 och 24000 kr för standardpaketet med pool, stege, filter, pump. Detta verkar helt vansinniga priser jämfört med de 12-15000 kr de kostade i våras. Någon som vet vad som har hänt? Tittar man på de ingående delarna och vad de kostar var för sig finns det ingen rim och reson i dessa priser alls.

Ska man avvakta till våren för mer vettiga priser?

https://www.vidaxl.se/e/8719883723662/intex-poolset-ultra-xtr-frame-rektangular-732x366x132-cm
https://toolmax.se/varumarken/ovriga/intex-poolset-ultra-xtr-frame-rektangular-732x366x132-cm/

/H

25
Uppvärmning / Ska köpa värmepump till pool, funderingar
« skrivet: september 19, 2019, 07:39:59:59  »
Hej!

Vi ska skaffa en pool till nästa år och har kollat runt lite på lagerrensningar, för att se om man kan fynda något redan nu, så är denna del redan installerad och klar till våren när det blir inköp av pool. Kraven är som följer:

* Behöver runt 9kW effekt
* Använder poolen under jun-aug primärt
* Ovanmarkare/inkapslad i altan 28 m2 (3,5*7m) med isolering (thermotäcke, rymdfilt) och bubbelplast (500 my) + säkerhetsduk
* Max 10A säkring
* Ca 11 meter från pool till plats för pump

Har hittat följande pump som verkar vettig och uppfyller våra krav:

https://www.byggmax.se/poolv%C3%A4rmepump-inverter-wifi-poolteam-p67190396?gclid=CjwKCAjwq4fsBRBnEiwANTahcI2GedjrImr4FHOwJl2n2iR1-N5OMPNi6Z8kLUthT1VsQOUryHeXrhoCTMkQAvD_BwE#973=30122

Frågan är om den är ett bra val både funktions men även prismässigt? Kanske ska man vänta till våren då det kanske kommer ännu fräckare rabatter? Är Poolteam ett bra märke, med tanke på service och support?

Tack på förhand
H

26
Ovanmarkspooler / Några funderingar kring köp av ovanmarkspool inbyggd i tralldäck
« skrivet: september 05, 2019, 14:05:49:49  »
Har tänkt köpa en billigare pool och och bygga in altanen runt den. Har tänkt använda poolen juni-augusti. Har två barn 5 och 1 år gamla som antagligen kommer bada i den en del. Tänkt budget runt 25000 kr (pengar växer inte på träd här tyvärr)

- Först en allmän fundering, då vi har lite platsbrist. Vad hade ni valt, en pool med innermåtten 2,5x6m och 1,5 meter trall runtom eller en pool 3,5x7m och knappt en meter trall runt? Jag är mer inne på den mindre poolen, då den större blir "inklämd" då det finns berg och träd som begränsar ytan. Men å andra sidan kanske den mindre blir för liten för att göra nåt vettigt i. Jag ska använda den för att svalka mig i och barnen för att leka. Ingen har tänkt motionssimma.

- Jag vill ha något riktigt säkert pooltäcke på rulle som man kan dra av/på. Finns det något som är både vettigt prissatt och som är säkert? Kollade runt lite efter säkerhetstäcke på vevrulle och de kostade uppåt 20000 kr vilket är löjeväckande priser om du frågar mig. Hade gärna hittat nån lösning där man rullar av solfolie och säkerhetstäcke samtidigt. Det får gärna vara låsbart på något sätt.

- Var är lämpligast att sätta pump och filter, nära poolen eller en bit bort? Jag har möjlighet att bygga ett litet pumphus ca 10 meter bort, är det för långt? Slangen till den pool vi kollat på verkar vara 30mm tjock, det står inte något om max/min avstånd. Hade varit skönt att få bort pumpljudet från altan-ytan. Hur ska man räkna på pumpkapacitet kontra avstånd?

- Finns det någon prisvärd lösning för att kunna styra uppvärmning via solfolie? Har tänkt lägga solfolie av någon sort på garagetaket, och låta vattnet cirkulera genom denna enbart om solen skiner och det är varmt ute. Inte på natten eller när solfolien inte värmer något. Har sett några lösningar på t.ex. folkpool men de var ganska dyra.


Tack på förhand
H

Sidor: 1 2 [3]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag