CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Wildkris

Sidor: [1] 2 ... 9
1
SpaForum / Spat värmer bara till 23-24 grader?!
« skrivet: oktober 16, 2020, 14:40:53:53  »
Jag har ett Dynasty Club 7 som har funkat kanon i de 5 år jag haft det!
Nu helt plötsligt så håller poolen bara 24 grader trots att jag har 38,5 inställt.
Den är inte i Economy mode eftersom det då skulle stå EC i displayen. Den går aldrig under 23-24 grader heller och värmaren är igång ser jag.
Panelen är en Gecko K19.

Någon som har några tips?

2
SpaForum / Spalock, hur svårt kan det vara?!
« skrivet: januari 21, 2018, 10:50:48:48  »
Har nu haft mitt spabad i drygt ett år, är inne på andra vintern.
Vi har använt badet sjukt mycket, speciellt första 6 månaderna då vi badade typ 4-5 gånger i veckan!

Känner att locket är tyngre den här vintern än förra, kan iofs bero på att vi knappt hade någon snö eller kyla förra vintern och den här vintern slagit rekord i både snömängd och kyla!

Men nu till mina frågor!

- Hur ska man bäst sköta om sitt lock egentligen?
- Hur svårt kan det vara att tillverka ett lock som verkligen är tätt och håller eller är det inte bra med ett helt tätt lock (då menar jag självklart tätt mot isoleringen och inte tätt mot badet)

Hur länge bör ett lock hålla vid normal användning typ 1-2 bad/vecka? Har bytt vatten 4 ggr och kört klor vid två av dem och aktivt syre vid de andra. Låter alltid locket vara av 20 minuter efter klorning, däremot stänger jag direkt efter aktivt syre tillförts.

3
Intressant med Klorin, hur doserar du? Tycker cyuansyran börjar bråka ganska snart efter vattenbyte. Funderar på att bygga om till saltrening under sommaren.

//Kalle

Har mätt mig till vad en, två, tre och fyra dl klorin ger i mitt vatten, så det beror lite på vad klornivån är. Men oftast blir det två dl klorin, vilket är en ganska dyr lösning! Kör en hel del aktivt syre också.

4
Bytte vatten efter fem och en halv månad sist. Dottern har haft alla sina kompisar där vid två tillfällen och vi har haft kompisar i badet vid åtskilliga tillfällen.
Jag har kört aktivt syre och klorat var 14:e dag vilket fungerat bra!
Kör iofs numera med Natriumhypoklorit (klorin) istället för Spaklor eftersom det inte innehåller varken Cyanursyra eller kalcium. Går efter jänkarnas recept och kör Spaklor tills hag har en CYA-nivå på 35-45 ppm sedan Natriumhypoklorit istället.
Det negativa är att Klorin är lite väl svagt vilket medför att det går åt ganska mycket så det blir nog knappast billigare!

Har kört det mest för att testa efter att ha snackat med några gurus på forum i USA. Hade velat ha deras motsvarighet vilken har högre koncentration. Alternativet är att köpa koncentrerad Natriumhypoklorit och späda själv. 

5
SpaForum / SV: grovrengöring av spabad.....tips?
« skrivet: april 24, 2017, 19:18:21:21  »
Ahh-some ska vara det absolut bästa när det gäller djup rengöring av rörsystemet! Finns en i Sverige sim säljer det men kommer inte ihåg vilken just nu!

http://www.ahhsome.com/ahh-jetted-baths-hot-tubs-swim-spas/

6
SpaForum / SV: Vad är negativt med aktivt syre?
« skrivet: april 06, 2017, 08:56:44:44  »
En fråga bara. Om vattnet är kanonfint och alla värden är bra (förutsätter att ni kontrollerat så att allt är korrekt) varför byta vatten?

/Urban.

Jag mäter inte allt, t.ex. TDS (Total Dissolved Solids) vilket stiger med tiden då detta är alla ämnen som inte är vatten. Sedan är det bra att göra rent rören ordentligt för även om man kan hålla värdena bra betyder det inte att vattnet är tipp topp. Efter en rejäl rengöring och vattenbyte brukar det oftast krävas mindre mängd kemi för att hålla vattnet i bra skick.

7
SpaForum / SV: Vad är negativt med aktivt syre?
« skrivet: april 03, 2017, 16:38:15:15  »
Passerade själv fem månader i helgen, funkar fint fortfarande. Byter ev. nästa helg ...

8
Det var en uppsats som heter duga!!

Själv kör jag LaMotte ColorQ pro 7 med droppar. Valde droppar efter att jag läst flertalet som var missnöjda med exaktheten i tablettversionen. Kändes också att slipper jag ett moment till (att krossa tabletterna) så är det både snabbare och mindre chans till att det ska skilja. Ena gången kanske tabletten inte krossats exakt lika mycket som gången innan osv. Jag vet inte om det är så men jag valde droppar!
Att hållbarheten endast är ett år på vissa gör inget, jag mäter så ofta att de flesta tar slut innan ändå ...

9
SpaForum / SV: Aquacheck!!
« skrivet: mars 12, 2017, 09:53:29:29  »
Funderade också på en iDip först. Testat Aquachek och den sög tyckte jag, både handhavandet och mätningarna.
IDip verkar jättebra men jag valde till slut LaMotte ColorQ pro 7 med droppar. Droppar för att det kändes enklare, ett moment mindre med att hålla på att krossa tabletter (CYA är dock på tablett). Men framförallt lätt att bara ta testflaskan fylla den i poolen och sedan gå in och mäta alla olika saker men vill i lugn och ro! Speciellt skönt nu på vintern!
Antar att man säkert ev kan hälla i vatten från poolen i en iDip men det är väl tänkt att ta upp vatten med den för varje mätning.

10
SpaForum / SV: Pipecleaner....
« skrivet: mars 07, 2017, 11:27:09:09  »
Sista badet var fruntimmer träff utan dusch.

Vi duschar alltid annars och ja jag klorar efter varje bad

Fruntimmerträff utan dusch låter som en hudvårdsprodukt-mardröm för ett spabad ;) Kan mycket väl räcka för att få skum och fett så att det stör i ett bad.

Sidor: [1] 2 ... 9
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag