CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - hc77

Sidor: [1] 2 3
1
SpaForum / 3kw elvärmare
« skrivet: november 16, 2020, 22:39:40:40  »
Hej,

Har en 3 kw elvärmare som läcker från underdelen där vattnet passerar upp till ovandelen där elen sitter. Har haft isär hela värmaren och tätat med silikon i och runt alla packningar osv men får det inte att hålla tätt ändå. Snart är sista utvägen att fylla hela eldelen med tätning för att förhindra vatten att kunna komma in.

Hittar inte exakt var det läcker men blir vatten ståendes vid elen med följd av att jordfelsbrytaren löser. Känner ni till detta sedan innan och vet ni var det brukar läcka? När jag torkat rent vid elen så funkar den igen. Vatten kommer med 100% säkerhet från internt läckage från underdelen.


Mvh
Henrik Carlsson

2
Ovanmarkspooler / SV: Rekomendation på 3,6m rund pool med 1,1 meters djup
« skrivet: april 26, 2018, 09:58:00:00  »
Hallå,

Jag har en helt ny 3,60*1,20 plåtpool med liner som troligtvis inte kommer bli av att jag sätter upp. Bor du inte för långt bort så kanske det kan vara av intresse att köpa?

Med vänlig hälsning
Henrik

3
Uppvärmning / SV: Koppla in värmeväxlare
« skrivet: maj 30, 2017, 12:47:45:45  »
Ny sommar och nya problem >:(.

Min värmeväxlare kopplad till pelletspannas extra shuntuttag fungerade förra året med undantag av att jag fick starta och stänga av cirkulationspumpen för hetvattnet från pannan manuellt. Fick även lite för låg returtemperatur till pannan plus problem med självcirkulation. Efter tips och råd så har jag installerat en värmefälla och en termisk ventil för at råda bot på detta med returtemp och självcirkulation. Nu får jag inte igång cirkulationen överhuvudtaget verkar det som. Någon som har tips på vad det kan vara som strular får jättegärna komma med förslag på ev. lösning. Se ytterliggare information och bilder i en tråd jag startad på ett pelletsforum, hoppas det är ok att länka dit.

http://www.pellets.info/viewtopic.php?f=11&t=17033&p=164186#p164186

4
SpaForum / Klor, brom eller aktivt syre?
« skrivet: mars 13, 2017, 22:14:13:13  »
Hej,

Är precis färdig med min installation av badtunna i glasfiber. Volymen på tunnan är 2200 liter. Sandfilter med filterbollar används som reningsverk.

Jag behöver er hjälp gällande hur jag sköter badet på bästa och enklaste vis. Har läst en del trådar här på forumet men känner ändå att det vore skönt med några konkreta och handfasta råd vad jag skall använda.

Just nu använder jag 20 grams veckoklor (http://swim-fun.dk/index.php/se/sortiment-se/pool-vattenvards-produkter/step-2-desinfektion/product/59-klor-weektab-veckoklor-tabletter-20g-1-kg) tabletter i som jag hade hemma. Dessa innehåller följande enligt innehållsförteckningen:

Symklosen- 96g/100g, Aluminiumsulfat ockadekahydrat

Har haft igång badet i drygt en vecka, chockklorerade med "vanligt" snabbklor för pool vid uppstart. Inte optimalt kanske men det var vad jag hade hemma så jag körde på det.

Har testremsor men dessa mäter ej cyansyra eller alkaniteten. Enbart PH och klorvärde.

Vad jag förstått så ska man akta sig för att få för höga värden av cyansyra, dvs över 150, och med detta i åtanke så funderar jag på att använda något annat än klor. Vill byta vatten så sällan som möjligt med tanke på vattenvolymen på 2200 liter.

Vad rekommenderar ni, köra vidare på det 20 grams kloret jag använder för tillfället eller byta till brom/aktivt syre. I så fall, vad skall jag köpa och hur använda det.

Tacksam för konkreta råd.


5
Övriga frågor! / SV: Tätning genomföringar
« skrivet: januari 20, 2017, 09:52:17:17  »
Tack för era svar, uppskattas.

Jag var själv inne på att använda medföljande packning med lite extra tätningsmedel på. Har köpt Biltemas marin sealer för undervattensbruk att täta med.

In- och utlopp tänkte jag köpa följande:

https://www.pool-fritid.se/produkt/genomforing-badtunna-50mm-rostfri/

Tänkte att denna rostfria bör hålla bättre än motsvarande i plast. Hittar också bara 38mm i plast, vill ha 50mm. Bör väll dock finnas 50mm i plast.

Funderar på bubbelmunstycket, sitter enbart mutter på baksidan som kommer ligga an direkt mot tunnan. Kanske skulle sätta en bricka ihop med muttern med lite tätningsmedel på?

6
Övriga frågor! / Tätning genomföringar
« skrivet: januari 19, 2017, 20:04:40:40  »
Hallå,

Håller på med det installation av min plasttunna med bubbelsystem. Har en fundering gällande tätning av genomföringar. Badtunna24 skriver på deras hemsida att man skall strunta i gummit som följer med genomföringarna och enbart köra med typ silikon. Vad tycker ni om detta?

Skall jag köra med enbart tätningsmedel typ sikaflex, gummipackning plus sikaflex eller enbart gummipackning?

Kommer troligtvis använda rostfria in- och utlopp och munstyckena för bubbelsystemet kan ni se på bifogad bild.

7
Pooltäckningar / Upprullning rund pool
« skrivet: juni 07, 2016, 12:46:03:03  »
Hej,

Har en rund pool på 3,50 i diameter med solfolie. Skall skaffa ny pooltäckning i PVC-duk som spänns fast runt om poolen.Har letat och letat efter någon lösning på upprullning utan att hitta något. Någon som lyckats lösa det med upprullning till en rund pool, antingen till duk eller solfolie?

Kan tänka mig att bygga något på egen hand om någon har en bra lösning.

/Henrik

8
Uppvärmning / SV: Koppla in värmeväxlare
« skrivet: juni 01, 2016, 16:28:47:47  »
Tack för ditt svar Rickard.

Ja, på något vis måste jag ordna så att varmt vatten inte går fram till växlaren när poolcirkulationen inte är igång.

Ett förtydligande bara, cirkulationspumpen till hetvattnet från pannan var avstängd under natten.  Så jag trodde att värmen skulle avta i växlaren när det inte var någon cirkulation men pannan trycker väll fram 80 gradigt vatten eftersom det inte är några kranar eller liknande på vägen fram till växlaren.

9
Uppvärmning / SV: Koppla in värmeväxlare
« skrivet: juni 01, 2016, 12:05:14:14  »
Uppdatering:

Kopplade in värmeväxlaren i måndags. Gick från 15 till 27 grader på 6 timmar.

Hade ett missöde. Stängde av poolcirkulationen första natten och när jag kom ner på morgonen därpå så hade det läckt kraftigt i klämplastkopplingarna till värmeväxlaren. Har 50mm PVC-slang kopplad direkt till värmeväxlare. Troligtvis hade det varma vattnet som blir liggandes i värmeväxlaren gjort slangarna mjuka med läckage som följd. Gick även skruva åt kopplingarna minst ett halvt varv, kändes som om dom hade också hade släppt. Hade enbart dragit dem med handkraft dagen innan. Drog nu åt dem med polygrip.

Är det så att pvc-slang inte tål den temperatur som blir ståendes i värmeväxlaren? Skulle det fungera bättre med PVC-rör istället, tål dessa högre temperaturer?

Har hittills löst problemet med att låta cirkulationspumpen till poolen gå dygnet runt så att det aldrig blir något varmt vatten ståendes i värmeväxlaren.

10
Uppvärmning / SV: Koppla in värmeväxlare
« skrivet: maj 20, 2016, 11:26:22:22  »
Börjar få klart för mig hur det skall kopplas in osv tror jag. Dock några funderingar till:

1. PÅ värmeväxlaren från Pahlen finns ett rör som inte är genomborrat. Är det meningen att man skall borra hål i detta och utnyttja som dykrör? om så, hur tätas det efteråt?

2. Har köpt rördelar osv från lokala VVS-firman. Dock så har jag från ett forum ( se tråd här http://www.pellets.info/viewtopic.php?f=11&t=17033&p=159037#p159037)inriktat på pannor fått förslaget att installera en laddomat för att returvattnet till pannan inte skall ha för låg temperatur dvs inte skall understiga 60 grader. Detta har jag inte sett att det skrivits så mycket om här på forumet. Någon som har ytterligare kunskap om ifall detta behövs?

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag