Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - vionne

Sidor: [1] 2 ... 9
1
Tackar, då har jag ett hum om framtiden. Känns väl inte helt förvånande om det fanns nackdelar också, kändes nästan för bra för att vara sant. Men som du sa, man borde kunna förvänta sig perfektion med det priset....

Men det känns ändå som fördelarna uppväger för mig i varje fall (Maken skrubbar alger vid behov och själv jag kan glassa runt på lent trä utan att få stickor  >rulla< ).

2
 Halloj!
Vi har hittat ett nytt (?) träbehandlingsmedel som vi testat och som så här långt verkar skitbra. Måste ju tipsa er om det och förstås gärna få höra om någon annan testat och har annan uppfattning.

Jag har länge varit så less på hur mörk altanen blir efter en tid när den oljas med vanlig träolja. När vi byggde den nya delen så har vi testat Sioo. Svindyrt medel som läggs på ett par gånger för- och efterbehandling - och som sen ska hålla i 10 år (eller något dito). Det märks inget först utan det tar några veckor innan medlet reagerar men när det väl sätter igång blir trät ljust, nästan gråvitt. Jag får riktiga sandstrandsassosiationer av färgen :-)

Och skillnanden mot den gamla oljade delen blir ju ganska påtaglig. Så vi kommer slipa ner det gamla oljade trät och hoppas att det ska funka att behandla det så det också blir lika ljust.
Vad vi kunnat se så här långt så bildas det en yta på trät som gör att vattnet inte går in i trät efter behandling utan liksom samlas i droppar på det.

Hurvida det fortfarande är snyggt om 10 år ska jag berätta då....

3
Ovanmarkspooler / SV: Är det ingen som har en storpool 7,3m rund ??
« skrivet: juni 15, 2012, 13:49:05:05  »
Den enda egentliga nackdel som jag funnit med rund pool är att det är svårare att få till en bra lösning för täckning. Med en "vanlig" har man mer att välja på om man exempelvis vill ha ett pooltak eller en lösning med upprullare osv. Men det är ju så mycket annat som har betydelse också, vi valde själva rund för att det passade både tomt och ekonomi och vi har inte ångrat oss ännu.

Lycka till med fortsatta funderingarna.
Och när den väl står där så kommer du säkert älska den vilken sort det än blev.

4
Måste ju få visa växterna vi planterade runt poolen i början av maj förra året.
De har växt så det knakat och blivit en rejäl grönska. Förhoppningsvis ska det blomma lite här och där under sommaren också.

5
Hej!
Här är en sida som det ofta länkas till och som har hjälpt mig att förstå en del om vattenkemi. Lycka till med din pool.

http://www.cinasmaleri.se/pooltips.html

6
Byggtrådar / SV: Dajjes storpool!
« skrivet: juli 25, 2011, 16:58:32:32  »
Vackert!  <sol>

7
Uppvärmning / SV: Monterat Folkpools 40Kw värmeväxlare till vedpannan.
« skrivet: juli 21, 2011, 18:39:38:38  »
Vi kör något liknande. Vi eldar i vedpanna, värmen går via en ackumulatortank och därifrån värms poolen. Till samma tank kopplas snart även solfångare så vi räknar inte med att poolvärmen ska kosta något framöver.
Även vi upptäckte att det går utmärkt att höja tempen ganska fort. Vi gick från 21 till 28 på en dag - inte lika häftigt som du Gixxer men hyfsat ändå :-)
Nackdelen är att man blir bortskämd; även om det är 23 grader i havet nu väntar jag med att bada tills jag är hemma i varma poolen. Dagens i-landsproblem liksom  :D

8
Byggtrådar / Belysning runt om
« skrivet: juli 20, 2011, 12:00:49:49  »
Fiffiga vänner kom på att en lämplig födelsedagspresent till en poolbyggare var belysning. Och för att den skulle komma på plats kom de hit själva och satte igång och borra och dra sladdar och satte det hela på plats.

Fotot där de lyser är från när första sidan var klar men vi gjorde likadant runt hela räcket. I skymning är det mest som små gnistrande diamanter men i mörker lyser det lite mer och ramar in på ett snyggt sätt.

Otroligt uppskattad och användbar present   <sol>

9
Övriga frågor! / SV: Törs jag lämna poolen?
« skrivet: juli 20, 2011, 11:46:04:04  »
Vi har också en liten pool (4m). Åker vi bort en vecka är det täcke på, i med en veckopuck och pumpen låter vi gå hela tiden för enkelhetens skull. Funkar för oss. Men pumpen på timer är säkert ett bra alternativ egentligen, hela dygnet är kanske överkurs när ingen badar.

Det låter onödigt dyrt att låta elvärmare gå om man ändå är bortrest så det skulle jag välja bort. Det går ju ändå ganska snabbt att få upp värman i mindre pooler när man vill ha badbart igen.

Trevlig resa!

10
Byggtrådar / SV: Bygge Thermopool basseng
« skrivet: juli 18, 2011, 15:06:11:11  »
Åh, ser ju jättehärligt ut! Där lär ni ha många underbara dagar  <sol>

Sidor: [1] 2 ... 9
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag