VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Torkil

Sidor: [1]
1
SpaForum / Läckande spabad (inte frostskada)
« skrivet: januari 27, 2024, 14:37:59:59  »
Hej forumet!



Hoppas innerligen någon kan hjälpa mig med detta :-)



Har ett spabad (Houston MSP 2500 2MD) som vi kom hem till efter en veckas semester. Jordfelsbrytaren i vårt markskåp hade gått och det var knappt något vatten kvar i det (lämnades med vatten, 26 grader varmt konstant, när vi åkte iväg). Jag fyllde upp spabadet och satte på jordfelsbrytaren igen. Då stod det ”No Comms” och sen gick jordfelsbrytaren igen. Dagen efter var spabadet i princip tomt igen så jag öppnade upp och såg att det läckte vatten från någon form av koppling till vad jag tror är värmaren (värmaren byttes av en lokal firma för nästan två år sedan). Se videoklipp här:

https://www.dropbox.com/scl/fi/9gajjie1p7x6xt6s1hlyd/2024-01-26-10.13.23.mov?rlkey=r22lx2tk1wcseewpnyqiqrpx5&dl=0

Här är även två bilder (om videoklippet inte går att spela upp):

https://www.dropbox.com/s/opfxomdagmv68b2/Screenshot%202024-01-26%20at%2010.21.45.png?dl=0

https://www.dropbox.com/s/o4it7ttq00bwbkv/Screenshot%202024-01-26%20at%2010.21.58.png?dl=0

Någon som har en aning om vad som kan ha hänt? (ser ut som någon packning släppt, helt av sig självt) och hur allvarligt felet kan vara i nuläget? (det var givetvis rätt blött runt värmaren och sladdarna runt etc. :-( ) Har inte haft några minusgrader den här veckan där vi bor så det kan inte vara frostskada eller liknande.

Tack på förhand!

/Fredrik

2
SpaForum / Hjälp! Spabad värmare fungerar inte
« skrivet: januari 13, 2022, 10:03:59:59  »
Hej!

Har ett "Houston" spabad från My Spa vars värmare nu inte fungerar. I appen (se bilder) står det att den "värmer" (likaså på själva spabadet lyser lampan "heater") men vattnet värms inte och spabadet drar inte den ström (ca. 2 kW) det brukar göra (kan se detta i en app där husets förbrukning framgår). Till saken hör att detta problem uppstod nu efter att jag noterade att ca. hälften av vattnet i spabadet verkade ha dunstat bort (inte använt på 2v) och att jag därför passade på att tömma ur vattnet och sedan fylla på med nytt.

Finns inga felmeddelanden om "stopp i cirkulation" eller liknande och alla pumpar/övrig elektronik verkar funka, men värmaren tar ingen ström/fungerar inte. Har testat bryta strömmen till spabadet och sätta på igen ett par gånger samt starta alla pumparna, men inget hjälper. Kan det vara något överbelastningsskydd till värmaren som gått och behöver jag i så fall manuellt sätta på det? (har hänt nån gång tidigare då vattenivån varit låg och då har det stått på displayen, men sen har värmaren helt enkelt gått på som vanligt igen)

Har googlat som en dåre för att hitta något bra svar men löser det inte på egen hand tyvärr :( Någon vänlig själ som kan ge tips?

Tack på förhand!

/Fredrik

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag