Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - leonard

Sidor: [1] 2 ... 36
1
Vatten och kemi / SV: Kan någon förklara?
« skrivet: Igår kl. 13:54:37 »
Jag är inte heller van vid att använda pappfilter, hade du kört med sand skulle backspolning var den rätta medicinen kortsiktigt.

Hade jag varit dig skulle jag sammanfatta övriga som vidrigt med att:
1. Chocka med kalciumhypoklorid och dammsuga ut det som är oönskat.
2. Håll det fria kloret på 3,0ppm och byt filter mot ett nytt pappfilter, det är förbrukningsvara va? Byt helst till sand.
3. Halvera CYA och håll koll på att den inte ökar.

Din halt av CYA kräver mer klor precis som tidigare talare säger. Hoppas allt ordnar sig för dig.

2
Vatten och kemi / SV: Kan någon förklara?
« skrivet: juni 30, 2022, 20:40:29:29  »
Du kanske skrev fel eller så har du felaktigt mätvärde. Totalt klor = fritt klor + bundet klor, ditt värde på 1,7 borde alltså vara högre eller lika med det du fick på 2,7.
Gör gärna en ny mätning.
Gällande CYA har jag förstått att ”det rekommenderade värdet” är väldigt olika beroende på vem man frågar eller var du tittar. Därav underlättar ett riktigt mätetal felsökningen. Men om du byter 50% varje år har jag svårt att tro att du skulle bygga upp för hög halt men det kan förstås inte uteslutas.
Har du mer info om ”det gulas” beskaffenhet? Är det halt, oljigt, torrt, strävt? Vad händer när du använder borsten? Lossnar det, smetas det?
Tyvärr vet jag inte tillräckligt om de kemikalier du använder för att säga bu eller bä. Flockningsmedel kan vara bra om du har en massa partiklar som flyter omkring för att samla upp dem.

3
Vatten och kemi / SV: Kan någon förklara?
« skrivet: juni 30, 2022, 09:45:57:57  »
Hej,
Frågan är vad det gula är. Ibland kan så kallad mekanisk rengöring behövas dvs gå på med poolborsten eller svamp.
Hur är dina värden i övrigt? Vilka kemikalier använder du? Har du haft samma vatten i flera år eller är det nytt? Är klorvärdet fritt/totalt?

4
Vatten och kemi / SV: T-rör för anslutning av dosering
« skrivet: juni 25, 2022, 17:14:28:28  »
Att blanda klor och syra med varandra skapar riktigt obehagliga reaktioner. Det är starka kemikalier som ska behandlas med största respekt, läs och följ anvisningar i säkerhetssalarnas noga.

5
Pooltäckningar / SV: Tak till 8x4 pool?
« skrivet: juni 19, 2022, 19:41:26:26  »
Sant att man kan reparera och silver är nog lugnt. Jag har sett vissa som skaffade svarta och de var grymt snygga när de var nya men ungar leker och annat oförutsett händer, de är inte lika snygga idag iallafall.

6
Teknik / SV: Räckviddsproblem Plejd till belysning och Welldana wifi app
« skrivet: juni 19, 2022, 17:18:03:03  »
1) även om Plejd stödjer mesh betyder inte det att alla kompatibla brytare gör det. Du får kolla upp de produkter du har om varje enhet faktiskt gör det. Jag använder inte det själv, kör mest med Z-Wave och där kan man via controllern se alla enheter samt vilka som har kontakt med vilka.

2) Ett vanligt missförstånd är att en router = den enhet som man ansluter Wi-Fi till. Routern är din interna växel som hanterar ditt LAN och kommunikationen mellan LAN och WAN. Sedan har många konsument-routers inbyggd accesspunkt. Om TommyC’s tips visar att du har dålig täckning på sina ställen kan du komplettera ditt Wi-Fi med en till accesspunkt bara.

7
Pooltäckningar / SV: Tak till 8x4 pool?
« skrivet: juni 19, 2022, 17:09:06:06  »
Alla jag har sett är av aluminium. Vilken färg man vill ha är en smaksak, personligen tycker jag de svarta är snyggast men..
Det kommer bli en repa förr eller senare, repan syns väldigt väl på de färgade men märks inte särskilt väl på de med klarlack, därför valde jag klarlackat.

8
Vatten och kemi / SV: T-rör för anslutning av dosering
« skrivet: juni 19, 2022, 17:04:10:10  »
Helt rätt, om vi pratar till doseringen, men om vi pratar sensorer är det en bra lösning.

9
Vatten och kemi / SV: T-rör för anslutning av dosering
« skrivet: juni 18, 2022, 20:47:45:45  »
Har inte sett en sådan förut men jag antar att det är en typ av anborrningsbygel. Googla på det ordet så får du träffar på liknande detaljer som troligen gör exakt samma jobb för en hundring.

10
Markpooler. / SV: Poolnybörjare - vad tänka på?
« skrivet: juni 18, 2022, 17:41:10:10  »
Hej och grattis till ett bra beslut.

Min åsikt är följande. Till själva poolen ska man ha rullbart tak, trappa i inte stege, solstolar o dylikt tar mycket plats, området runt kan inte bli för stort, köp inte robot, läs på och tänk igenom vilken väg du ska välja gällande kemi, jag förordar autodos med flytande klor och syra.
Vet att andra här tycker annat och vissa håller med med det tycker jag. Det är lite som om du gillar Apple eller Samsung.

Sidor: [1] 2 ... 36
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd