CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Ekorren1

Sidor: [1]
1
Övriga frågor! / Vilsen i badalternativen. Tunna, Spa eller pool ? m.m.
« skrivet: juli 27, 2017, 01:29:42:42  »
Hej på er "POOLare" :)

För ett tag sedan bestämde jag och min sambo att vi skall bygga nytt hus. Jag sa hela tiden att mitt enda krav är att vi skulle ha en pool. En bit in i alla kalkyler inser jag att jag inte riktigt har råd med en pool för 300K.

Sedan dess har jag hoppat mellan alla möjliga tankar och idéer. Större "barnpooler", badtunnor, spa, swimspa osv. Jag fastnade i nästan ett halvår med tanken att en större badtunna fick duga. Nu kom sommarens värme och det enda jag kunde tänka på var att jag skulle vilja simma runt i en pool. Så tillbaka till ritbordet.

Vi är i ett tidigt skede med husbygget. Skall troligtvis i nästa månad ta nästa steg. Avstyckning med lantmäteriet. Ca 11mån handläggning   :'(  Så planerandet med poolen är inte akut, men jag gillar att ha en färdig plan  O0

Just nu inbillar jag mig att jag ska bygga en själv i thermoblock. 4x8 meter. Inköpet ligger på ca 65K och jag tror mig utan större efterforskning att det landar med "allt" på max 150K. Det skulle eventuellt fungera med huskalkylen.

Nästa "problem" är driftskostnaden. I början när jag fick idén så läste jag i någon villa-tidning att en pool idag inte kostade mer än ca 500kr i månaden för drift. Nu när jag letar information på detta forum och andra så ser verkligheten ut att vara närmare det dubbla. Så i detta skede med all planering, köp av tomt och nybygge så är det stora kostnader överallt och jag blir lite osäker om jag tycker det är en rimlig kostnad.

Jag känner mig vilsen. Vet inte riktigt vilken väg jag skall gå. Har jag kanske missat något.
Regeringen är ointresserad och jag känner att jag behöver ett bollplank. 

-Finns det kanske andra förslag/idéer/lösningar ?

-Är Swimspa åldersbeständiga ? Samt är de inte lite för små i pool delen ?
(Swimspa är typ ett vanligt SPA i hopbyggt med en mindre pool typ 2x4m)

-Kan man få ner driftskostnaden på en 4x8m pool? 
(runt 30grader, pooltak tycks få ner uppvärmningen men för dyr i inköp)
Zabra är ett alternativ, vet dock inte om den gör så mycket för värmen.

-Vi kommer troligtvis ha bergvärme. Vad jag dock förstått av andra inlägg blir det inte så mycket billigare med BV än VP. Eller ?

Tacksam för lite input & inspiration.
Mvh Badkrukan som älskar att bada men alltid tycker det är för kallt :D

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag