CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - hc77

Sidor: [1]
1
SpaForum / 3kw elvärmare
« skrivet: november 16, 2020, 22:39:40:40  »
Hej,

Har en 3 kw elvärmare som läcker från underdelen där vattnet passerar upp till ovandelen där elen sitter. Har haft isär hela värmaren och tätat med silikon i och runt alla packningar osv men får det inte att hålla tätt ändå. Snart är sista utvägen att fylla hela eldelen med tätning för att förhindra vatten att kunna komma in.

Hittar inte exakt var det läcker men blir vatten ståendes vid elen med följd av att jordfelsbrytaren löser. Känner ni till detta sedan innan och vet ni var det brukar läcka? När jag torkat rent vid elen så funkar den igen. Vatten kommer med 100% säkerhet från internt läckage från underdelen.


Mvh
Henrik Carlsson

2
SpaForum / Klor, brom eller aktivt syre?
« skrivet: mars 13, 2017, 22:14:13:13  »
Hej,

Är precis färdig med min installation av badtunna i glasfiber. Volymen på tunnan är 2200 liter. Sandfilter med filterbollar används som reningsverk.

Jag behöver er hjälp gällande hur jag sköter badet på bästa och enklaste vis. Har läst en del trådar här på forumet men känner ändå att det vore skönt med några konkreta och handfasta råd vad jag skall använda.

Just nu använder jag 20 grams veckoklor (http://swim-fun.dk/index.php/se/sortiment-se/pool-vattenvards-produkter/step-2-desinfektion/product/59-klor-weektab-veckoklor-tabletter-20g-1-kg) tabletter i som jag hade hemma. Dessa innehåller följande enligt innehållsförteckningen:

Symklosen- 96g/100g, Aluminiumsulfat ockadekahydrat

Har haft igång badet i drygt en vecka, chockklorerade med "vanligt" snabbklor för pool vid uppstart. Inte optimalt kanske men det var vad jag hade hemma så jag körde på det.

Har testremsor men dessa mäter ej cyansyra eller alkaniteten. Enbart PH och klorvärde.

Vad jag förstått så ska man akta sig för att få för höga värden av cyansyra, dvs över 150, och med detta i åtanke så funderar jag på att använda något annat än klor. Vill byta vatten så sällan som möjligt med tanke på vattenvolymen på 2200 liter.

Vad rekommenderar ni, köra vidare på det 20 grams kloret jag använder för tillfället eller byta till brom/aktivt syre. I så fall, vad skall jag köpa och hur använda det.

Tacksam för konkreta råd.


3
Övriga frågor! / Tätning genomföringar
« skrivet: januari 19, 2017, 20:04:40:40  »
Hallå,

Håller på med det installation av min plasttunna med bubbelsystem. Har en fundering gällande tätning av genomföringar. Badtunna24 skriver på deras hemsida att man skall strunta i gummit som följer med genomföringarna och enbart köra med typ silikon. Vad tycker ni om detta?

Skall jag köra med enbart tätningsmedel typ sikaflex, gummipackning plus sikaflex eller enbart gummipackning?

Kommer troligtvis använda rostfria in- och utlopp och munstyckena för bubbelsystemet kan ni se på bifogad bild.

4
Pooltäckningar / Upprullning rund pool
« skrivet: juni 07, 2016, 12:46:03:03  »
Hej,

Har en rund pool på 3,50 i diameter med solfolie. Skall skaffa ny pooltäckning i PVC-duk som spänns fast runt om poolen.Har letat och letat efter någon lösning på upprullning utan att hitta något. Någon som lyckats lösa det med upprullning till en rund pool, antingen till duk eller solfolie?

Kan tänka mig att bygga något på egen hand om någon har en bra lösning.

/Henrik

5
Uppvärmning / Koppla in värmeväxlare
« skrivet: maj 07, 2016, 08:25:38:38  »
Hej,

Sommaren närmar sig med stormsteg och det är hög tid att få igång värmen till poolen. Förutsättningarna är som följande att jag har en isolierad pool på 9kbm som skall värmas upp med hjälp utav en Biomatic 20+ pelletspanna. 

Köpte förra året på mig lite grejor ifrån ett konkursbo som jag tänkte kunde vara användbart bl.a en en 28 kw värmeväxlare från Pahlen. Styrning från Welldana och diverse termostater osv.

Dock behöver jag er hjälp med hur jag skall lyckas få ihop detta. Jag har dragit in 2 st 50 mm slangar från poolen till pannrummet, avstånd cirka 12 meter. Värmen till huset styrs utav en elektroniskt styrd shunt och denna antar jag får vara orörd. Dock finns det på denna panna ytterliggare ett extra shuntuttag som idag ej används vilket jag tänkte skulle kunna komma tillpass, frågan är bara hur? På pannan där returvattnet skall in (baksida panna, se bild) är idag inkommande vatten inkopplat.
Jag antar att det behövs en extra cirkulationspump för hetvattnet som skall pumpas runt från panna till värmeväxlaren om det extra shuntuttaget skall användas?

Om jag fattat det rätt skall en termostat kopplas in på slangen innan värmeväxlaren? Denna kan i mitt fall kopplas till poolkontrollen från Welldana. Till denna poolkontroll kopplas matning från proppskåp, poolpump, cirkulationspump och termostat in om jag fattat det rätt?

Om vi börjar med termostaten, skall dykrör användas eller går det lika bra att lägga den mot slangen, tänkte köra slang hela vägen om det fungerar bra i böjarna osv. Om dykrör, vad för modell skall användas?

Poolpumpen behöver enbart gå en viss del utav dygnet så denna kan gå via timer men hur får man till det ifall värme behövs till poolen under den tid poolpumpen inte kör?

Idag sitter det en cirkulationspump för värmen till elementen givetvis och detta får man väll låta vara helt ifred. Men det finns även en inbyggd cirkulationspump för ”tappvarmvatten” som styrs utav en flödesvakt. Kan man istället för extra shuntuttaget utnyttja tappvarmvattenkretsen och koppla på värmeväxlaren där?

Ja, som ni ser finns det många frågor och jag vore jättetacksam för all hjälp jag kan få. Bifogar en del bilder på panna och de grejor jag köpte på mig så ni kan bilda er en lite bättre uppfattning.

6
Ovanmarkspooler / Dränering
« skrivet: juli 09, 2015, 09:12:34:34  »
Hallå,

Håller på med att gräva ur för min 3,50*0.9m pool. Kommer gräva ur max 40 cm. Första 10-15cm är matjord sedan är det stenigt, se bild. Tanken är därefter att fylla upp med cirka 10cm dräneringsgrus och därefter 5cm isolering.

Så poolen kommer stå cirka 25 cm ner från marknivå. Vad tror ni, behöver jag lägga dräneringsslang?

Om jag lägger dräneringsslang, skall man då gräva ner den som i en ränna runt om för att sedan fylla på med dräneringsgruset eller läggs den bara med rätt fall i gropen runt om och sedan dräneringsgruset runt om?
Tänker om man lägger på 10cm dräneringsgrus så täcker det inte ens en 110 mm dräneringsslang.

Har för övrigt regnat bra här i natt utan spår av en droppe vatten i gropen.

7
Uppvärmning / Biomatic pelletspanna, uppvärmning pool
« skrivet: juni 26, 2015, 22:34:47:47  »
Hej,

Har en 8 kbm pool som jag tänkt bygga in i min altan (se följande tråd för bilder http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=11181.0)

Har idag en Bioamtic 20+ pelletspanna med en extra shuntutgång (se bild nedan) vilken jag antar är till för om man vill koppla på någon extra separat källa som man vill ha varmvatten till. Pannrummet är i källaren vägg i vägg med altanen. Är det möjlig utan alltför dyra investeringar att använda min pelletspanna för uppvärmning av poolen?

Har för övrigt kvar de gamla oljepåfyllningshållen från yttervägg in i pannrummet vilket skulle kunna utnyttjas för slangdragning.


8
Ovanmarkspooler / Byggråd stålpool 3.5*0.9m, källare
« skrivet: juni 17, 2015, 21:31:20:20  »
Hej,

Ny på forumet och med poolplaner. Har en stålpool från Swim & Fun 3.5*0.9m som nu stått i garaget i över 1 år och som nu börjar bli dags att sätta upp.

http://swim-fun.dk/index.php/se/sortiment-se/pooler-och-pool-tillbehoer/pooler/product/102-kreta-family-pool-o3-5

Finns givetvis en hel del funderingar men första frågan gäller placeringen av poolen. Jag har idag ett trädäck som jag funderar att bygga ut och bygga in poolen i.
Min tanke är i såfall att bygga ut trädäcket åt höger sett på bilderna och att poolen då hamnar i höjd med hörnet på huset dvs ungefär där trappen börjar och ut åt höger.

Vad jag är lite fundersam på är att jag har hus med källare. Vågar man placera en stålpool av detta slag så pass nära huset med tanke på vad som eventuellt händer om poolen rämnar och jag får 8000 liter vatten fritt flödande. Tanken är väll att avståndet är är cirka 1 meter mellan pool och husknut. Vad är era erfarenheter och funderingar kring detta. Hur stor risk är det att en sådan här pool rämnar? Har inte för avsikt att ha poolen mer än max 5år för att därefter byta upp mig till en lite djupare allteftersom barnen blir äldre.

Tack på förhand

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag