CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - aseejj

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / Fam Olssons pool, Skåne
« skrivet: augusti 25, 2012, 19:34:26:26  »
Efter att ha ställt enstaka frågor här på forumet så har det blivit dax. Denna regniga förmiddag bestämde vi att det blir pool och att den skall stå klar till nästa sommar. Pooltak och andra lyxprodukter avvaktar vi med tills vi ser om det blir råd till det.

För 3-4 år sedan byggde vi en uteplats som var stooor (med våra mått mätt), ca 70 kvm sibirisk lärk blev det och året efter kom ett tak på så att vi kunde anpassa oss till de alltmer regniga somrarna dock inga väggar. Vi har haft en ovanmarks pool med 70 cm baddjup och 4m i diameter, det halvtaskiga pappersfiltert har gjort underhållet till ett helv*te, semester utomlands 2 veckor innebar 2 veckor efter det att få rätt på vattnet igen.

Nu har vi bestämt oss för att ha en riktig pool. Vi har kollat fram och tillbaka och bestämt oss för en 8x4 pool med rejäl trapp (extern). Vi kommer att göra den i antingen murblock eller thermoblock. Vilket det blir kommer offerterna som vi väntar på att avgöra.

Tänkte infoga en snygg 3D-plan på poolen men Sketchup ville hänga sig precis när vi var klara (utan att ha sparat såklart). Dock så kommer trappan att vara 4 meter av en långsidan och addera ytterligare 2 meter till bredden på poolen. Linern kommer att svetsas på plats, skulle helst ha en 3 mm liner men dnpool verkar ha en 1,5 mm duk som de lämnar längre garanti på och i så fall blir det den. Har läst i en del trådar om ett par 'gubbar' i Sjöbo som svetsar liners så tids nog blir det kanske dem vi väljer (gillar att stötta lokala företagare  O0).

Hoppas att skopan sätts i marken om en vecka eller två. Plattan kommer att gjutas med möjlighet till kontreforer om det nu blir leca (hoppas dock ha bestämt oss för antingen leca eller thermo tills dess. Marken här är enbart sand så jag tror inte att det blir något problem att gräva. Svågern jobbar på ett uthyrningsföretag, så helgen som det sker blir det en 3,5 tons grävare och en liten dumper som vi kan förflytta massorna med. Vår tomt är ca 2000 kvm och ligger i en liten lutning och massorna är tänkta att skapa etager på tomten, vi har redan börjat då vi la om filterbädden förra året.

Skall gör en ny ritning i Sketchup och förhoppningsvis kunna bifoga den vid nästa tillfälle jag skriver. OCH, vi har ingen aning om vad vi skall ha för cirkulation, uppvärmning, rening osv så förslag tas tacksamt emot. Budgeten ligger på ca 200k så jag tror att pooltaket får vänta?

Återkommer,

Jonas

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag