CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - nCo

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Solvärme direkt mot växlare eller genom ackumulator?
« skrivet: februari 04, 2022, 16:24:45:45  »
Har samlat på mig en massa solfångarprylar som jag funderar på att värma med (alla delar som nämns här har jag redan). Min fundering är om det är värt att koppla en mindre ackumulator mellan solslinga (glykol) och titanväxlaren eller om det är lika bra att värma direkt då poolen egentligen är en enda stor ackumulator. Är alldeles för dåligt insatt i värmeväxling!
Antingen skulle jag då kunna köra glykolslingan rakt mot växlaren, nackdel skulle väl vara om det mot förmodan blir för varmt i poolen då. Fördelen är mindre komponenter i systemet. Cirk.pumpen på solslingan måste stanna om flödet i poolen stannar, annars kan plasthöljer på växlaren smälta. Det blir stora differenser i växlaren på temp.
Alternativet är en liten ack på 160l som då skulle kunna sitta i mitten och värmas upp till teoretiska 95c (då solstyrningen slutar ladda) och sen skulle en cirk.pump på sekundären gå mot titanväxlaren med en mycket lägre temperatur och här lyser min okunskap. Ska man köra strax över måltempen på poolen eller är en varmare temp att föredra. Nackdel, fler komponenter, speciellt en extra cirk.pump som går. Denna kanske också behöver någon styrning så att den slutar ladda när tempen i ack.tanken är nere på samma som poolen.

Tacksam om någon kan och orkar komma med lite input!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag