Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Andreax

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Behövs både KlarPool och Aktivator vid klorfri pool?
« skrivet: juli 11, 2023, 10:22:01:01  »
Det verkar som om swim&funs KlarPool och Aktivator innehåller samma sak, och ska avändas lika ofta... ÄR det samma sak de kränger två gånger?

KlarPool (innehåll sidan 2):
https://cdn.skyfish.com/media/63e253fd3828d.pdf

Aktivator (innehåll sidan 2):
https://cdn.skyfish.com/media/63e254f7a3b33.pdf

Båda innehåller Polymer av Nmetylmetanamin (EINECS 204-697-4) med (klorometyl)oxiran (EINECS 203-439-8)/Polymer
kvartär ammoniumklorid (PQ Polymer)
- Activator ca 2-3 ggr högre koncentration.


Sen finns Planet Pool's Hindra Alger och Hindra Alger Special. Det låter ju också som samma sak i olika koncentrationer, men jag hittar inget produktblad för Hindra Alger Special. Standarnden har produktblad här: https://www.cfgroup.se/produkt/planet-pool-hindrar-alger-standard/ under "Filer att ladda ner" (https://www.cfgroup.se/produkt/planet-pool-hindrar-alger-standard/?attachment_id=16953&download_file=g2suddcswrxu2). Den verkar innehålla (C12-16)Alkylbenzyldimetylammoniumklorid, men den som heter "Special" hittar jag inget produktblad på.

Dock står det till deras Aktivt Syre "Använd alltid Hindrar Alger Special* i kombination med Aktivt syre." - precis som det står till Swim&Funs OxyChock att man ska använda det med deras Aktivator (som verkar vara en KlarPool "special" - starkare).

2
Hej!

Jag tänker köpa en poolvärmare till vår utomhus/ovanmark-pool på ca 14 m³. Jag tänkte investera i en invertor-pump för att få den tystgående, gärna med wifi-styrning.

Det var inte så lätt att hitta för en lagom peng till vår lagom lilla pool, alla förslag mottages tacksamt!

Jag hittade denna dock, kan det vara ett bra märke? Det var väldigt bra pris här fram till sista mars:
https://spaochpoolbutiken.se/product.html/poolexperten-varmepump-inverter-76kw

3
Uppvärmning / Invertor-värmare till pump som går på timer?
« skrivet: januari 08, 2022, 22:49:53:53  »
Hej!

Vi har en ovan-mark-pool på ca 16 m³, och till den har vi en sandfilterpump som är kopplade till en timer. (Ett ur i norm-skåpet.) Pumpen står stil mitt på dagen och en stund på kvällen eftersom jag tycker det är skönt att koppla av i tystnad, och den har ett bra vattenflöde och har inga problem du hålla poolen ren på 16 h/dag.

Nu tänkte jag utöka med en poolvärmare, det ska vara en luftvärmepump och jag tänker att invertorpump är bäst/tystast. Vi brukar inte vilja ha varmare än 23-25°, (men vill inte heller ha mycket väsen så hyfsat dimensionerad)

Är det ok att bryta strömmen till värmepumpen tillsammans med pool-pumpen?  (Då stannar ju flödet)

När strömmen kommer tillbaka (timern slår på), kommer värmepumpen att starta upp och komma ihåg sina inställningar? (Det kan man förstås inte svara generellt på, men hur fungerar era? Har någon en känsla för vad som är vanligt?)


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan