Sveriges starkaste pooltak Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Solpool

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Klorpuckar - behöver lite hjälp som ny poolägare
« skrivet: maj 15, 2022, 20:36:35:35  »
Hej!

Äntligen är utomhuspoolen vi påbörjade i höstas klar och igång! Vi fick lite genomgång och hjälp med uppstart av pooltekniker, och jag har varit flitig med att läsa på om allt möjligt här på forumet och andra källor. Men som nybörjare har man ju tusen frågor. Just nu skulle jag behöva lite tips och hjälp med dosering och nivå på (fritt) klor.

 Teknikern chockklorerade vattnet som stått under vintern och la sen i en klorpuck i bräddavloppet. Vi fick med Saniklar Maxi 2000 från poolleverantören. Jag mätte dagarna efter klor, pH mm med min nya Poollab. Allt verkar OK, men får inte grepp om klor.

Ska mäta dagligen den närmsta tiden för att se vad som händer. Till att börja med fattar jag det som att fritt klor ska ligga på 1-3 ppm., stämmer det? Vi har UV rening om det påverkar, samt pooltak som varit stängd större delen av tiden. Dagarna efter uppstart låg det runt 1,5 ppm. Men 6 dagar senare var det på 0.04 ppm! I med en till puck, några timmar senare på 1,5 ppm. Är detta ändå lite lågt?

Funderar på om det behövs två puckar i taget, eller att man sätter i ny oftare, typ var fjärde dag? Poolen rymmar ca 55 m3 (9x4 m pool), och på burken står att man ska ha en puck per 20 m3, så en är nog för lite. Tar tacksamt emot era tips och råd.

Jag har också förstått att man kan råka ut för klorblockering (om man får hög CYA). Vill inte behöva hamna i en situation där vi måste byta stor del av vattnet, då vår kommun ( Stockholmsområdet)  är kinkig med att man använder kranvattnet till en så stor volym, så då skulle vi behöva köpa vatten separat. Vad ska jag tänka på för att undvika hög CYA? Tips på vilka puckar jag bör använda?

Vet att det finns en massa experter här, så jag ser fram emot era tips.


2
Markpooler. / Ocean Midnight liner från Poolstore - bilder?
« skrivet: augusti 01, 2021, 19:06:24:24  »
Hej!

Någon som har linern Ocean Midnight Från Poolstore och kan lägga upp nån bild eller två? Jaf var först inne på blå mosiak, men sen såg jag denna hos Poolstore i en demopool, och gillade skarp.

Hade tänkt stensarg, ljusgrå, och trall runt om. I övrigt väldigt grönt i omgivningen, gräsmatta och gröna häckar och träd.

Hur ser den ut i dagsljus resp. Kväll med belysning? Hur blir vattenfärgen?

Tacksam för lite input!  :)

3
Markpooler. / Leia eller Nova Comfort pooltak? Skena på stensarg?
« skrivet: juli 30, 2021, 12:46:29:29  »
Hej!

Har ju i tidigare inlägg berättat att vi planerar att bygga en 4x10 m pool markpool. Jämför fortfarande leverantörer och offerter men högst på listan just nu ligger Poolstore och en Thermopool (med hörntrappa och loungeavsats). Tänker att ska man ändå bygga pool så bör man satsa långsiktigt och kvalité, dock har vi inte obegränsad budget..

Nu till min fråga: Poolstore föreslår ett Leia-tak. Enligt vad jag läst på och när jag söker runt här på forumet verkar det vara ett kvalitéetstak, och jag gillar speciellt att det är bara skena på en sida (och skenan är inte lika bred eller framträdande som andra tak, vilket är viktigt för mig). Sen är den ju snyggare än andra. Men en stor anledning till pooltak är att kunna simma under det även vid regn eller svalare väder. Man behöver inte kunna hoppa runt under eller ligga på flytsaker men kunna simma obehindrat. Ni som har Leia-tak, kan ni dela med er lite vad ni tycker om takhöjden? Och hur mycker ni använder poolen vid sämre väder?

Poolstores alternativ till Leia är Nova Comfort.

Jag vill även ha stensarg, och då föreslår Poolstore att lägga skenan ovanpå ena långsidans stenar, då det ökar stabiliteten eftersom stenen ju är limmad mot poolens stomme. Man slipper då gå upp i bredd för taket om man gör det. Det passar även vår layout, då den bortre långsidan bara ska ha tillräckligt med trädäck för att kunna gå runt pool (1-1,5 m). Det är gräsmatta utanför.

Jag ser fram emot era kommentarer om detta.

4
Markpooler. / Omdöme poolleverantörer norra Stockholm - totalenprenenad?
« skrivet: juli 26, 2021, 13:56:42:42  »
Hej!
Ny här och ny inom pool… vi planerar att bygga pool i vår villaträdgård i Stockholms norrort, och jag inser snabbt att man har ju tusen frågor. Mycket bra läsning i detta forum!

Just nu är planen en 4x10m pool, hörntrappa, helst sittbänk (pga rörlighetsproblem) och pooltak. Polen ska vara helt nedgrävd där det nu är gräsmatta, och trädäck i markhöjd ska byggas.  Prioriterat  är att kunna använda både till motion, lek och umgänge, och lång badsäsong. Siktar på badstart 2022, då jag vet det är förseningar i leveranser under pandemin.

Har varit i kontakt med några större leverantören och fått eller ska få offerter. Hittills ganska likartade kostnader, trots olika typer. Alla säger ju att deras modell är bäst, oavsett om det är trästomme, stålstomme eller thermoblock. Därför skulle jag gärna vilja ha lite objektiva åsikter och input, framförallt gällande val av leverantör och vilka delar av bygget man bör lägga krut på. Trots byggkunnighet i familjen vill vi ha totalentreprenad, eller åtminstone någon som koordinerar ihop alla leverantörer och tider mm, då inte har massor av tid att göra detta. Grävning/markarbete, poolbygge, el, gärna även trädäcket runt om. Svårt också att få bra bild på totalkostnaden för allt. Sen vill vi även ha bra support under och efter bygget. Gärna närhet till butik/support, för inköp och hjälp framöver.

Vad har ni för erfarenhet av att jobba med:
Folkpool (Upplands Väsby)
Poolkungen (upplands Väsby)
Poolstore (Täby)
Poolgiganten (?)
Poolbyggarna (Järfälla)

Tacksam för all input och tips ni kan ha!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd