Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - 8x4RomanSalt

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Linerns mosaikmönster flagnar av
« skrivet: juni 18, 2020, 21:16:05:05  »
Hej poolexperter

Vi har byggt en nedgrävd pool för ett par år sedan, det är en 8x4m pool med blå mosaikliner. Vi använder en saltklorinator och poolen har även ett klarglas(plast)tak som oftast är fördraget.

Problemet: Det har nu blivit tydligt att färgen på linern flagnar av, det är alltså ett mosaikmönster som är tryckt på linern och denna är i mer eller mindre upplöst tillstånd nu. Skrapar jag med fingret på färgen så känns det skrovligt och färgen lossnar lätt. Det känns faktiskt som att skrapa på en trisslott, men utan det roliga i och med att det är omöjligt att vinna.

Jag undrar nu vilken eventuell obalans i vattnet som skulle kunna skapa detta problem? Poolvattnet har kontrollerats regelbundet och pH och klor har justerats efter hand om det har varit felaktiga värden. Vi har genomgående haft klart och fint vatten som har varit toppen att bada i. Någon gång har pH varit högt, någon gång har klor blivit för högt. Den första vintern var även kalk för lågt men justerades på våren.

Viktigt att nämna att linern inte är blekt, utan det är färgen som flagnar av, idag såg jag en hel mosaikruta som flöt runt i vattnet. Status nu är att längs kanterna rund botten är poolen helt vit och man kan se skillnad dag för dag.

Hoppas på svar här!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd