Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - henrik79

Sidor: [1] 2 3
1
Köpes / Intex magnetisk lampa
« skrivet: maj 18, 2022, 07:58:38:38  »
Hej!

Är det någon som har kvar den äldre varianten av intex magnetiska pool-lampa, alltså den som tänds direkt när man sätter i kontakten och som inte har ljus i olika färger?

Tack på förhand
H

2
Markpooler. / Grund för pool utan gjuten platta, fråga om makadam
« skrivet: januari 13, 2022, 14:53:06:06  »
Hej, håller på att anlägga en pool där vi inte kommer att ha gjuten plattan utan hela rasket ska ställas på en dränerande grund av makadam. Har några frågor till ni som jobbat med makadam innan:

1) Vi kan beställa 11-16 och 8-11 från åkeriet. Vi ska fylla upp ungefär 35 cm och ytan ska vara helt rak och slät. Behöver ca 20 ton enligt https://swerock.se/om-grus-berg/berakna-mangden/, lastbilen kan ta max 15 ton, så två vändor.

Är det vettigast att först ta 11-16 och fylla upp så långt det går, och sen avsluta med några cm 8-11 som kanske är enklare för en lekman att få slätt? Kommer att packa till ytan med en padda. Eller går det att få även 11-16 slätt med en padda, räfsa och vattenpass? Har ingen rotationslaser utan har markerat höjd i gropen med 20-talet armeringsjärn.

2) Om man väljer två fraktioner, behövs markduk emellan?

/H

3
Markpooler. / Hur märka ut hörnpunkter för poolstomme?
« skrivet: oktober 06, 2021, 09:55:03:03  »
Hej!

Håller som bäst på med poolgropen, och har stött på ett litet bekymmer, nämligen hur jag på bästa sätt kan märka ut de två hörn där poolen ska stå? Man vill ju att den ska vara exakt parallell med altanen, annars kommer trallbrädorna att bli sneda och det ser lustigt ut. Det är även för sent att flytta stommen när den är i nivå med gräsmattan och man enkelt hade kunnat dra ett måttband från altanen ut till stommens kant.

Antagligen finns det en enkel lösning för detta, men vill inte göra fel på en sån viktig punkt.

Se bifogad bild.

Tack på förhand
Henke

4
Ovanmarkspooler / Frågor om nedgrävning/altan kring Intex-pool och olika mått
« skrivet: september 25, 2021, 19:41:37:37  »
Håller som bäst på att förbereda nedgrävning och altanbygge runt vår rektangulära XTR-intex-pool. Några frågor till er som redan gjort detta.

1) Kan man lita på att höjden på hela rasket är 1,32 cm? Det är ju av största vikt att poolen hamnar i rätt nivå med reglarna för altanen.

2) Hur får man egentligen trallbrädorna att passa exakt mot poolen? Jag tänker att den är lite "svajig" när den ej är fylld, och det är inte helt lätt att veta exakt hur mycket den expanderar ut åt sidorna. Rimligtvis borde det bli exakt som måtten på ritningen, men finns det något smartare sätt? Det får ju inte diffa mer än på nån cm om man vill få till en snygg sarg om trallen går parallellt med poolens långsida.

3) Går det att göra detta utan en nivålaser? Hur i så fall? Vad hade ni som referens när ni mätte hur högt isoleringen/makadamen ska vara?

Kommer att köra 10 cm makadam och 5 cm XPS-300 isolering under poolen, sen fiberduk. Benen kommer att stå på cementplattor, även de 5 cm höga.
Tack på förhand
H

5
Ovanmarkspooler / Hur stor påverkan på flödet, inlopp/utlopp etc
« skrivet: juli 23, 2021, 09:43:40:40  »
Jag håller i samband med en framtida nedgrävning av pool att konvertera befintliga 38 mm rör till 50 mm då många säger att detta gör underverk för flödet, samt att vi vill ha riktiga slangar som inte läcker och blir dåliga, nu när poolen ska stå under mark/altan.. Dock är det svårt att hitta pumpar och filter för rimliga priser som har annat än 32/38-anslutningar. Även poolens utlopp har 38 mm. Frågan är, MÅSTE man ha 50mm hela vägen för att det ska vara lönt eller räcker det att de längsta sträckorna är 50 mm och utlopp/anslutningar till pump kan vara 38? Det känns som om dessa trånga punkter borde bromsa flödet rejält, men hur ser det ut rent fysikaliskt? Är det endast 10% minskning av flödet, 40%? Någon som vet?

Poolen är en vanlig Intex Ultra XTR 30 m3

/H

6
Teknik / Någon som testat denna pump från vidaxl?
« skrivet: juli 21, 2021, 15:54:23:23  »
Är på jakt efter en värdig efterträdare till vårat Intex-system. Vill upp till 50 mm överallt, och behöver lite bättre flöde över lag, då vi kommer att flytta poolen till så att avståndet pool-pump blir 12 meter. Har även poolvärmepump.

Vill inte köpa en Hayward eller liknande, utan någon billig "kina-pump" räcker utmärkt.

Hittade denna
https://www.vidaxl.se/e/vidaxl-poolpump-elektrisk-800w-bla/8718475861270.html

Verkar ha 50 mm, priset är bra och den ser allmänt vettig ut. En nackdel är att ingen manual eller specifikation verkar gå att ladda ner, vilket gör att man blir lite "hm hm". Men som sagt, vad tror ni, är den en värdig efterträdare till en intex-pump? Behöver också ett passande sandfilter. Poolen är på 32 m3... Det står att den trycker max 17 m3 i timmen, men är på 800 W, så jag tror inte att den med alla våra grejor blir för biffig. Det är svårt att hitta någon pump som passar "perfekt". En 500W tror jag blir för klen.

/H

7
Vatten och kemi / Pool som är svår att få helt rent
« skrivet: juli 15, 2021, 13:22:37:37  »
Har en pool som vi kör med saltklorinator (intex, funkar bra) och sandfilter, 30 m3 stor. Första året hade vi inga problem alls poolen var helt kristallklar trots ca 30 grader. Körde en halvkass pooldammsugare då och då för att få upp skräp. Har tyvärr grannens träd vid ena kortsidan.

I år efter att poolen stått ute under vintern med vatten i (övertäckt) har vi svårt att få helt rent, speciellt i den delen av poolen som vi inte badar så mycket i. Det är en hal yta där, mycket stoft som sitter fast i bottnen, som pooldammsugaren (ingen borste) inte rår på. Tar jag sopkvasten blir det ett grönfärgat moln, och vattnet blir fullt med små millimeterstora gröna flagor. och stoft

Det känns som om jag har algproblem i poolen, då stoftet är grönt och det känns halt där vi inte badar så mycket. Förra året körde vi klorinatorn ca 5 timmar varje dag för att få bra klorhalt. I år är den inställd på 6 h men blir fortfarande inte 1 utan snarare 0,5-0,7 via Biltemas testkit. Ph är 7,3 via samma testkit med tabletter. Jag trodde att saltet och kloret skulle ta bort allt vad alger heter, men tydligen inte.

Poolen har kristallklart vatten, det luktat neutralt, smakar svagt med salt (typ östersjön, lite mindre). Problemet är väldigt lokalt till den delen av poolen där vi inte badar så mycket, det är även mer skugga där, och grannens träd är nära. Pump och sandfilter går dygnet runt. Backspolar varannan vecka, då är vattnet grumligt och svagt grönfärgat.

/HNån som har tips? Det går att köra "klor-boost" på klorinatorn, kanske behövs det?

8
Över lag verkar det som om poolvärmepumpar är betydligt mer korkade än luft-luftvärmepumpar när det kommer till intelligent styrning. Den poolvärmepump vi köpte gick t.ex. inte att få med wifi-modul, vilket jag gärna hade haft.

Har tittat lite på poolvärmepumpen och den är av ett påhittat fabrikat men det ser till synes ut att sitta standardkomponenter i den. Frågan är då, finns det hopp om att kunna hitta en wifi-modul om man bara lyckas ta reda på exakt vilken kontrollmodul som sitter i sin poolvärmepump? Någon som har försökt? Har testat att googla lite, men det verkar helt dödfött, poolvärmepumpar och smarta-hem verkar inte riktigt ha tagit fart.

Vi kör Tibber här hemma och hade gärna velat integrera poolvärmepumpen på samma sätt som vår luft-luft AC och frånluftsvärmepump.

/H

9
Ovanmarkspooler / Intex saltklorinator - fråga
« skrivet: juni 04, 2021, 08:08:34:34  »
Vi är inne på år två med poolen. Första året var poolen ny och allt var easy peasy, fyll på vatten, i med ca 75 kg salt och kör igång, allt gick som smort.

Nu har poolen stått med hälften av vattnet i under vintern, mycket snö som smält och vi har fyllt på med nytt vatten, det har regnat en hel del under april/maj och jag har tillsatt ca 25 kg salt på höft.

Frågan är hur man bäst hittar rätt läge på salthalten?

1) Är lugn så länge klorinatorn inte varnar för "low salt". Går detta att lita på? När jag startade saltklorinatorn utan att hälla i något salt varnade den inte, och då var det garanterat för låg salthalt.
2) Smakar på vattnet? jag vill minnas att saltsmaken var aningen högre förra året än nu. Nån har tipsat om att det ska vara "östersjösalt"-smak.
3) Köper svindyra teststickor? Intex vill enligt manualen ha 3000 ppm i salthalt.

Som det är nu kör vi saltklorinatorn 4 timmar/dag men jag får inget utslag på klor-testet det ska visa svagt rosa men är genomskinligt. Däremot, när jag lyfter på bubbelplasten luktar det definitivt lite badhus/klor över det hela.

/H

/,

10
Ovanmarkspooler / Dåligt flöde i retur från sandfilter.
« skrivet: juni 03, 2021, 13:52:15:15  »
Har en Intex Ultra 31 m3 med tillhörande intex sandfilter och vattenpump. Pumpen ska ge 8 m3 i timmen. Alla grejor har använts en säsong.

Har nu hållit på under två veckor att rengöra poolen. Det var en del sediment och alger i poolen efter vintern, skrubbade den rejält, fyllde på vatten, drog igång vattenpump och filter samt har kört dammsugarroboten ca 8 timmar totalt nu uppdelat på 4 tillfällen så att sedimentet fått lägga sig. Poolen är nästintill ren nu, men det är en del svarta småpartiklar kvar i vattnet som gör den lite grumlig/mjölkig, knappt märkbart men ändå synbart. Har ej testat med flockningsmedel.

Mitt största huvudbry är att flödet tillbaka från filtret är väldigt dåligt, även efter rejäla backspolningar. Förra året var det kämpigt att hålla emot med handen vid utblåset, men nu efter en backspolning känns flödet knappt. Det finns inga läckor eller liknande eller stopp i ledningarna (10 meter 50 mm PVC). Alla kulventiler fungerar bra.

Jag kör ett saltvattensystem och har en hyfsad klorhalt i poolen, temp runt 20 grader.

Sandfiltret visar inga tecken på att vara igensatt då tryckmätaren ligger i underkanten av det "gröna" fältet. Skruvar jag på kulventilen och stänger returen ökar trycket, så manometern verkar fungera som den ska. Backspolning visar näst intill rent vatten.

Någon som kan ha en idé om varför flödet tillbaka är så pass dåligt jämfört med förra året?  Det känns som om det är något som bromsar vattenflödet men kan inte bli klok på vad.

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd