Sveriges starkaste pooltak Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Solpool

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / SV: Klorpuckar - behöver lite hjälp som ny poolägare
« skrivet: maj 19, 2022, 19:49:50:50  »
Hej igen,

Jag tänkte just fråga om var man bör ligga i CYA i en utomhuspool, tack!. Så 10 ppm kan kanske vara mer lämpligt. Nu är Temposticks inköpta och ska börja med det snart.

Under de två veckorna sen uppstart har CYA ökat till ca 6-7 ppm, när vi då har tillsatt en ny puck var 3-4:e dag… så det är nog bra att byta till Temposticks och köra puck då och då. Jag ska mäta klor dagligen den närmsta tiden för att förstå hur det varierar. Sen lär det även ändras när sommaren slår till. Just nu har vi 28 grader i vattnet och badar under taket (är väldigt nöjd med Leiataket, funkar utmärkt att simma under när det är snålblåst!)

Tack för all input!

2
Vatten och kemi / SV: Klorpuckar - behöver lite hjälp som ny poolägare
« skrivet: maj 16, 2022, 18:17:33:33  »
Tack för input! Planen kanske ska vara att fortsätta med puckarna jag har ett tag, och få upp CYA lite (runt 40 ppm?) och sen varva med t.ex. Temposticks. Får se vad som händer när vi börjar bada mer med taket av.

3
Vatten och kemi / Klorpuckar - behöver lite hjälp som ny poolägare
« skrivet: maj 15, 2022, 20:36:35:35  »
Hej!

Äntligen är utomhuspoolen vi påbörjade i höstas klar och igång! Vi fick lite genomgång och hjälp med uppstart av pooltekniker, och jag har varit flitig med att läsa på om allt möjligt här på forumet och andra källor. Men som nybörjare har man ju tusen frågor. Just nu skulle jag behöva lite tips och hjälp med dosering och nivå på (fritt) klor.

 Teknikern chockklorerade vattnet som stått under vintern och la sen i en klorpuck i bräddavloppet. Vi fick med Saniklar Maxi 2000 från poolleverantören. Jag mätte dagarna efter klor, pH mm med min nya Poollab. Allt verkar OK, men får inte grepp om klor.

Ska mäta dagligen den närmsta tiden för att se vad som händer. Till att börja med fattar jag det som att fritt klor ska ligga på 1-3 ppm., stämmer det? Vi har UV rening om det påverkar, samt pooltak som varit stängd större delen av tiden. Dagarna efter uppstart låg det runt 1,5 ppm. Men 6 dagar senare var det på 0.04 ppm! I med en till puck, några timmar senare på 1,5 ppm. Är detta ändå lite lågt?

Funderar på om det behövs två puckar i taget, eller att man sätter i ny oftare, typ var fjärde dag? Poolen rymmar ca 55 m3 (9x4 m pool), och på burken står att man ska ha en puck per 20 m3, så en är nog för lite. Tar tacksamt emot era tips och råd.

Jag har också förstått att man kan råka ut för klorblockering (om man får hög CYA). Vill inte behöva hamna i en situation där vi måste byta stor del av vattnet, då vår kommun ( Stockholmsområdet)  är kinkig med att man använder kranvattnet till en så stor volym, så då skulle vi behöva köpa vatten separat. Vad ska jag tänka på för att undvika hög CYA? Tips på vilka puckar jag bör använda?

Vet att det finns en massa experter här, så jag ser fram emot era tips.


4
Vatten och kemi / SV: Digital mätare - PoolLab 1.0
« skrivet: maj 14, 2022, 08:49:43:43  »
Mycket intressant tråd för en ny poolägare som jag. Jag köpte en Poollab via proshop.se för 1399 kr, ett tips om någon letar. Mycket smidigt och gick snabbt att få hem.

5
Vatten och kemi / SV: Förvaring av kemi och klor
« skrivet: maj 08, 2022, 21:42:15:15  »
Som ny poolägare funderar jag på om även veckopuckar (i plastburk) kan riskera korrodera metaller, eller gäller det bara flytande klor? Tänkte förvara klorpuckar samt övriga kemikalier vi fick med poolen i vårt trädgårdsförråd i anslutning till carport. Där har vi även trädgårdsredskap, cyklar mm.

6
Markpooler. / Ocean Midnight liner från Poolstore - bilder?
« skrivet: augusti 01, 2021, 19:06:24:24  »
Hej!

Någon som har linern Ocean Midnight Från Poolstore och kan lägga upp nån bild eller två? Jaf var först inne på blå mosiak, men sen såg jag denna hos Poolstore i en demopool, och gillade skarp.

Hade tänkt stensarg, ljusgrå, och trall runt om. I övrigt väldigt grönt i omgivningen, gräsmatta och gröna häckar och träd.

Hur ser den ut i dagsljus resp. Kväll med belysning? Hur blir vattenfärgen?

Tacksam för lite input!  :)

7
Markpooler. / SV: Leia eller Nova Comfort pooltak? Skena på stensarg?
« skrivet: juli 30, 2021, 15:39:28:28  »
Hej ännu en gång tänker ni helt rätt!

Det finns många fördelar med att skaffa ett riktigt tak. Vi badar ibland under när det är kyligt eller dåligt väder. Är det halvdant öppnar vi bara i mitten så de som vill kan springa upp och hoppa i. Taket förlänger säsongen avsevärt och bidrar till uppvärmningen IOM att det är som ett växthus ovan på, det isolerar även en del. Men bäst av allt är att mindre skräp kommer i, det blir så mycket lättare att hålla rent. Vi har ett tak från polska Dream-Pool och är jättenöjda med det, den enda nackdelen är att det är skenor på båda sidor och om jag skulle köpa nytt idag så är det en skena som gäller. Det kan bli lite byråeffekt när en aluminiumskena ligger på en trästruktur som lever och rör på sig.

Tack för input! Bra poäng med att kunna öppna på mitten… undrar om taket Leia tillåter det?

8
Markpooler. / Leia eller Nova Comfort pooltak? Skena på stensarg?
« skrivet: juli 30, 2021, 12:46:29:29  »
Hej!

Har ju i tidigare inlägg berättat att vi planerar att bygga en 4x10 m pool markpool. Jämför fortfarande leverantörer och offerter men högst på listan just nu ligger Poolstore och en Thermopool (med hörntrappa och loungeavsats). Tänker att ska man ändå bygga pool så bör man satsa långsiktigt och kvalité, dock har vi inte obegränsad budget..

Nu till min fråga: Poolstore föreslår ett Leia-tak. Enligt vad jag läst på och när jag söker runt här på forumet verkar det vara ett kvalitéetstak, och jag gillar speciellt att det är bara skena på en sida (och skenan är inte lika bred eller framträdande som andra tak, vilket är viktigt för mig). Sen är den ju snyggare än andra. Men en stor anledning till pooltak är att kunna simma under det även vid regn eller svalare väder. Man behöver inte kunna hoppa runt under eller ligga på flytsaker men kunna simma obehindrat. Ni som har Leia-tak, kan ni dela med er lite vad ni tycker om takhöjden? Och hur mycker ni använder poolen vid sämre väder?

Poolstores alternativ till Leia är Nova Comfort.

Jag vill även ha stensarg, och då föreslår Poolstore att lägga skenan ovanpå ena långsidans stenar, då det ökar stabiliteten eftersom stenen ju är limmad mot poolens stomme. Man slipper då gå upp i bredd för taket om man gör det. Det passar även vår layout, då den bortre långsidan bara ska ha tillräckligt med trädäck för att kunna gå runt pool (1-1,5 m). Det är gräsmatta utanför.

Jag ser fram emot era kommentarer om detta.

9
Markpooler. / SV: Omdöme poolleverantörer norra Stockholm - totalenprenenad?
« skrivet: juli 27, 2021, 18:53:00:00  »
Tack för alla tips och kommentarer! Jag suger åt mig som en svamp… :)

Väntar spänt på flera kommentarer.

10
Markpooler. / SV: Omdöme poolleverantörer norra Stockholm - totalenprenenad?
« skrivet: juli 26, 2021, 16:43:53:53  »
Ett tips är att börja gräva redan i höst, så att poolstomme är byggt innan vinter. På våren blir då bara liner kvar. Då hinner ni till sommaren 22. Vi beställde och grävde i februari, men vi fick vänta på linerläggning hur länge som helst (flera månader). Löften i februari om ”inga problem att hinna klart innan sommar” blev bara löften (väder i våras, många sålda pooler, sjuka montörer, mm). Poolen blev badklar i mitten på juli, så semester blev ändå räddad och vi är tacksamma för det. Fortfarande återstår små grejer att fixa klart.
Om stommen är klar innan vinter underlättar arbetet med trall mm, då snickare har det vanligtvis lugnt på våren med jobb.

Tack, j, hade tänkt göra det mesta i höst. Kanske både stomme, liner och vattenfyllning?, pooltak, om det inte hinner bli för kallt.  Man vet ju aldrig hur vintern blir, plus att jag vet att det finns mer kapacitet på hösten. Och så såklart leveranser som du nämner.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd