VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - MackeNo1

Sidor: [1] 2 3
1
Markpooler. / SV: Träpool, svårt att hitta en riktig rubrik för mina frågor
« skrivet: februari 08, 2019, 20:49:04:04  »
Vi sitter i precis samma sits, köpte hus för fem år sedan där det ingick en folkpool 4x8m (byggd för cirka 50år sedan) med liner som vi tror byttes för cirka 19år sedan.

Linern har en hel del missfärgningar men håller tätt än så länge, imponerande med tanke på att den aldrig skyddas under vintern utan är utsatt för väder och vind året runt.

Känns som att vi vill förekomma ett läckage då poolen ligger cirka 3m från bostadshuset med källare under. Men vi drar oss för det då vi är rädda för vad vi kommer att hitta när vi tar bort den gamla linern... Är väggarna dåliga så drar det fort iväg och lägga 100k och flera månaders arbete på poolen är vi inte så sugna på. Men barnen är 7 och 9 år gamla så är det nån gång man ska ha pool så är det ju nu och de kommande tio åren.

Har funderat på att köpa en något mindre pool i exempelvis glasfiber och lägga i befintligt hål, eller bygga exempelvis en Thermoflexpool däri med mindre dimension. Både poolpump/filter och värmepump är utbytt senaste året så med en ny "balja" skulle hela anläggningen vara tipptopp.

Googlat runt men hittar dåligt med info om liknande operationer, tycker det borde vara ganska vanligt med tanke på alla gamla folkpooler i trä som finns nedgrävda runt om i landet?

2
Teknik / SV: Hur kontrollerar man rotationsriktning på cirkulationspumpen?
« skrivet: juni 04, 2018, 18:07:04:04  »
Så klart.... Den snurrar rätt 👍
Den har börjat ge ifrån sig ett högfrekvent ljud när den gått ett litet tag, därför jag ville dubbelkolla rotationsriktningen.

3
Teknik / Hur kontrollerar man rotationsriktning på cirkulationspumpen?
« skrivet: juni 04, 2018, 16:37:50:50  »
Har köpt ny Hayward 3-faspump, butiken var noga med att påpeka att den måste kopplas så rotationsriktningen blir rätt. Annars kan impellern gängas loss med ras som följd och inga garantier täcker det.

Har kopplat in pumpen och den gör sitt jobb bra, tror att den roterar åt rätt håll. Men den snurrar och stannar så j-a fort att det är mer eller mindre omöjligt att vara säker..
Har försökt filma i slowmotion med telefonen men det fungerar inte heller.

Hur gör man för att veta att den går åt rätt håll? Fläkten på motorn suger in luft som den är kopplad nu, kopplar man om så blåser  den ut luft. Motorn är sval och går inte varm nån gång.

4
Markpooler. / SV: Cirkulationspump och filter från Folkpool
« skrivet: maj 17, 2018, 08:26:36:36  »
Bra fråga, hade jag tagit tag i detta i vintras så hade jag ju hunnit kolla upp det närmare... Men eftersom jag skjutit på det så länge så finns inte riktigt tiden.

5
Markpooler. / SV: Cirkulationspump och filter från Folkpool
« skrivet: maj 15, 2018, 20:38:28:28  »
Har övervägt renovering, Pahlèn säljer ett komplett renoveringskit för ca 8500:-. Alternativet är att lämna in den för omlindning och hoppas att det löser problemet. Men jag tycker 8500:- är magstarkt för ett renoveringskit och dessutom behöver vi en fungerande cirkulation och rening omgående, poolen är grön/brun nu..

Så det fick bli Hayward 0,75hk maxflo II pump och Villa filter, kommer förhoppningsvis hem innan helgen.

Så nu har jag en Pahlèn P78 brons pump med defekt motor och ett stort Pahlèn sandfilterpaket i glasfiber till salu för den som är intresserad.

6
Markpooler. / Cirkulationspump och filter från Folkpool
« skrivet: maj 08, 2018, 22:30:21:21  »
Hej,

Funderar på att köpa något av följande paket från Folkpool. Den större 1hk pumpen är en äldre modell än Max Flo II, men det är en kraftigare pump för drygt 2000kr mindre.

https://www.folkpool.se/produkter/pool/cirkulation-och-anslutning/sandfilterpaket/sandfilterpaket-villa-med-10-hk-super-pump-3-fas.html

https://www.folkpool.se/produkter/pool/cirkulation-och-anslutning/sandfilterpaket/sandfilterpaket-villa-med-075-hk-max-flo-ii-pump-3-fas.html


Någon som har koll på om det finns så stora fördelar med den nyare pumpen att det överväger det lägre priset och högre effekten hos den gamla modellen?

Har en 4x8 folkpool, pump och filter står i källaren bredvid poolen. Tryckhöjd cirka 2,5m, cirka 15m PEM slang till poolen, går igenom en poolvärmepump på vägen.

Säljare i butiken rekommemderade det dyrare paketet med 0,75hk pumpen, men hade ingen egentlig anledning till det.

Eller ska man köpa något annat, är en Badu Top pump och pahlen filter för samma pengar ett bättre val?

7
Uppvärmning / SV: Limma solfolie?
« skrivet: juni 01, 2017, 19:05:43:43  »
Ingen som vet? Mailade Rubinpool igår men har inte fått svar än, får ringa dem imorgon.

8
Uppvärmning / Limma solfolie?
« skrivet: maj 31, 2017, 20:05:54:54  »
Köpt 4x8m solfolie från Rubinpool som visade sig ha ett fel i en skarv. Skarven är inte limmad på cirka 3cm vilket gör att det är ett hål där.

Kan man limma detta med pvc lim eller laga på något annat sätt?

9
Uppvärmning / SV: Erfarenhet av Poolteam och Luxlama?
« skrivet: maj 20, 2017, 11:40:20:20  »
För dom som i framtiden har samma funderingar som mig kan jag meddela att det blev en Hydro Pro 10 från Rubinpool. Merkostnaden mot Luxlaman gick att motivera med att Hydro Pron är på 1kW mer och att det är en vanligare modell vilket gör att delar och kunskap finns lättillgängligt i många år framöver.

Jag tror att en Luxlama från Poolteam är ett mycket bra val, men gick på min magkänsla helt enkelt. Framtiden får utvisa om jag gjorde rätt eller inte :)

10
Uppvärmning / SV: Skillnad på Hydro Pro 10 och Hydro Pro 10 Svart?
« skrivet: maj 20, 2017, 11:31:14:14  »
Ringde och pratade med Rubinpool när dom öppnade idag. Dom rekommenderade Hydro Pro, dom säljer hundratals av den varje år och den fungerar mycket bra.

Så det blev 4x8m solfolie och en Hydro Pro 10, nu är det bara att vänta på leverans :)

Tack för tips och råd!

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag