Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - MackeNo1

Sidor: [1]
1
Teknik / Hur kontrollerar man rotationsriktning på cirkulationspumpen?
« skrivet: juni 04, 2018, 16:37:50:50  »
Har köpt ny Hayward 3-faspump, butiken var noga med att påpeka att den måste kopplas så rotationsriktningen blir rätt. Annars kan impellern gängas loss med ras som följd och inga garantier täcker det.

Har kopplat in pumpen och den gör sitt jobb bra, tror att den roterar åt rätt håll. Men den snurrar och stannar så j-a fort att det är mer eller mindre omöjligt att vara säker..
Har försökt filma i slowmotion med telefonen men det fungerar inte heller.

Hur gör man för att veta att den går åt rätt håll? Fläkten på motorn suger in luft som den är kopplad nu, kopplar man om så blåser  den ut luft. Motorn är sval och går inte varm nån gång.

2
Markpooler. / Cirkulationspump och filter från Folkpool
« skrivet: maj 08, 2018, 22:30:21:21  »
Hej,

Funderar på att köpa något av följande paket från Folkpool. Den större 1hk pumpen är en äldre modell än Max Flo II, men det är en kraftigare pump för drygt 2000kr mindre.

https://www.folkpool.se/produkter/pool/cirkulation-och-anslutning/sandfilterpaket/sandfilterpaket-villa-med-10-hk-super-pump-3-fas.html

https://www.folkpool.se/produkter/pool/cirkulation-och-anslutning/sandfilterpaket/sandfilterpaket-villa-med-075-hk-max-flo-ii-pump-3-fas.html


Någon som har koll på om det finns så stora fördelar med den nyare pumpen att det överväger det lägre priset och högre effekten hos den gamla modellen?

Har en 4x8 folkpool, pump och filter står i källaren bredvid poolen. Tryckhöjd cirka 2,5m, cirka 15m PEM slang till poolen, går igenom en poolvärmepump på vägen.

Säljare i butiken rekommemderade det dyrare paketet med 0,75hk pumpen, men hade ingen egentlig anledning till det.

Eller ska man köpa något annat, är en Badu Top pump och pahlen filter för samma pengar ett bättre val?

3
Uppvärmning / Limma solfolie?
« skrivet: maj 31, 2017, 20:05:54:54  »
Köpt 4x8m solfolie från Rubinpool som visade sig ha ett fel i en skarv. Skarven är inte limmad på cirka 3cm vilket gör att det är ett hål där.

Kan man limma detta med pvc lim eller laga på något annat sätt?

4
Uppvärmning / Erfarenhet av Poolteam och Luxlama?
« skrivet: maj 18, 2017, 00:02:48:48  »
Sitter med fingret på knappen för att beställa en Luxlama LX09HP, men en del mindre smickrande omdömen på nätet  (framförallt på detta forum) får mig att tveka. Värmepumpen är jag egentligen inte så fundersam över, verkar vara i stort sett samma maskin som Brilix.

Men Poolteam har som sagt fått en hel del klagomål på sin garantihantering. Är det så illa att man ska välja att handla från Rubinpool istället eller gör jag en höna av en fjäder?

Svårt att veta hur mycket vikt man ska lägga vid sånt man läser på nätet...
Ni som haft kontakt med Poolteam i garantiärenden, har ni fått ett bra bemötande?

Dom som kör med Luxlama LX09HP får gärna ge ett omdöme om denna VP också :)

5
Uppvärmning / Skillnad på Hydro Pro 10 och Hydro Pro 10 Svart?
« skrivet: maj 09, 2017, 22:31:47:47  »
Är det någon som vet vad som skiljer dessa två åt? Jämför man infon på Rubinpool så ser dom identiska ut, men vad jag läst så är det en nyare modell i svart med anslutningarna på baksidan. Men är den även uppdaterad med bättre komponenter eller kan man lika gärna köpa den vita äldre modellen som reas ut på Rubinpool?

6
Markpooler. / Fungerar denna liner i min folkpool 4x8m?
« skrivet: maj 16, 2016, 16:03:52:52  »
Börjar bli dags att byta liner i poolen och man kan komma ganska mycket billigare undan om man köper från Tyskland. Tror ni att denna liner fungerar i min folkpool på 4x8m? På folkpools hemsida står det på deras liner: "Mått avser Folkpool poolstomme, djup 1,44 m om ej annat anges."

http://www.pool-zentrum.de/aquapool24/schwimmbadfolien1/rechteckbecken/innenhuelle-rechteckbecken-800-x-400-x-150-m-i.html

Linerna jag hittat i Tyskland är för 1,5 djup, någon som vet om det ställer till problem vid monteringen?
Ska man även köpa snäpplister när man ändå byter liner? Sitter inga sådana idag... Antar att man sätter dom hela vägen runt poolen isf? D v s 24m list går åt för att montera linern?

7
SpaForum / Chokklorera med Folkpools Spaklor?
« skrivet: januari 17, 2014, 18:34:49:49  »
Jag har ett spabad på 700liter som behöver chockkloreras, kan jag göra det med folkpools Spaklor i granulatform? Dvs detta: http://www.badbutiken.se/main.aspx?page=article&artno=700140&gid=99271

Hur ska jag isf dosera och gå tillväga rent praktiskt?

Om det inte går så har jag även chockklor till stora utomhuspoolen (4x8m) men det känns för kraftigt för att använda i ett litet spabad?

8
I Juni köpte jag och min sambo ett hus med pool och här kommer en liten summering samt några frågor.

Första sommaren med pool är slut och det har varit mycket att sätta sig in i. Ett läckage vid breddavloppet gav en del arbete men är nu tätt och jag fick till slut in tekniken på att hålla en bra vattenkvalité.

Trots en varm sommar med mycket sol så gick temperaturen inte över 24grader, detta trots solfångare på taket samt "solfångar överdrag" på poolen. Tycker det är konstigt då det endast är en vanlig folkpool på 4x8m och enligt förra husägaren låg dom på närmare 30grader när dét var fina somrar. Detta gjorde tyvärr att man inte badade så mycket som man annars hade gjort. Så nu överväger jag starkt att försöka koppla in bergvärmepumpen till poolen, för 24 grader är inte så behagligt att bada i....

Hur som helst så har poolen nu stått oanvänd sen slutet av Juli och jag skulle vilja få den klar inför vintern, så man slipper ha den i bakhuvudet hela tiden.

Killen vi köpte huset av var inte särskilt bra på att ge instruktioner om poolen vilket gör att jag famlar lite i blindo just nu. Hur ska jag göra?

Poolen har som sagt inte använts på drygt två månader och klorering osv har inte skötts, pumpen har startats vid några tillfällen men långt ifrån regelbundet. Så vattnet är nu medelhavsgrönt och nivån har ökat en del av allt regn som har kommit.

Den förra ägaren hade inget överdrag alls på vintern utan skräp och snö la sig direkt i poolen. Är detta ok eller är det mer eller mindre ett måste med sk vinterplåtar? Snön borde väll inte göra så mycket om man sänker vattennivån i poolen? Löv och skräp vill man kanske undvika då det försvårar rengöringen på våren.

Kan jag förbereda poolen för vintern nu eller ska jag ta tag i klorering, filtrering osv igen och köra på tills det i stort sett fryser?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag