VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Atomas

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Dränkbar pump för smuts på botten..?
« skrivet: juni 26, 2008, 22:15:43:43  »
Vi verkar vara flera som har problem med smuts och fint damm på botten av våra pooler som är svårt att dammsuga upp. Med en "hobby-ovanmark-pool" känns det tungt att lägga ut för mycket pengar på sandfilter och avancerade grejor.

Frågan är om en dränkbar pump kan suga upp det värsta. Upptaget är ju i regel ganska stort och frågan är ju hur mycket drag det är i mindre pumpar.

Nån som känsla på en sådan här pump:
http://www.jula.se/e-Sales/esa/ItemDetails.jsp?@where.ItemID@op.eq=731026

För 200 kr är det väl värt att testa, men tänkte höra med er först vad ni tror.   =)

2
Det var ett bra tips. Jag är säker på att roten till mitt problem var extremt förorenat vatten.

Inspirerad av föregående inlägg byggde jag i bästa MacGyver anda om min polyesterpump till en vattendammsugare med tejp och beståndsdelar från poolprylarna. Det funkade efter kopiösa mängder svordomar, experimenterande och micklande. Jag sög helt enkelt ut det skiten på botten ut på gräsmattan (via mina skor) och det var rejält smutsigt.

Nu är poolen hyfsat ren och badsäsongen kan börja. Ser redan fram emot nästa utmaning...

Tack för hjälpen och ett bra forum!

3
Hmm, bra fråga. Vi köpte både pool och flockningsmedel på Toys'r'us så det borde vara anpassat till varandra.

Misstänker att vattnet helt enkelt var så smutsigt vid påfyllning att det hela har spårat ur. Ofiltrerat å-vatten kan inte vara optimalt. Gud vet vad bönderna lämnar för restprodukter i det vattnet.  =)

Ska bli intressant att se om fler har idéer och tankar, verkar som medlemmarna här gillar utmaningar.  =))


4
Hej alla! Vi har en ovanmarkpool från Intex på 12.500 liter. Då vi bor på landet fyllde vi den med vatten från grävd brunn samt ofiltrerat å-vatten. Det tog nästan en vecka att fylla poolen så vattnet var ruskigt smutsigt när vi äntligen kunde dra igång filterpumpen och gå på med kemikalier.

Efter att ha kört ett antal varv med pH-minus, aktivator, aktivt syre, algmedel med marginellt resultat blev det en sväng till affären och införskaffande av flockmedel (Fluccolent) och klor.

Flockmedlet fungerade och vattnet blir klart, man ser botten - men smuts är såklart samlat på botten. Nu till problemet:

Smutsen på botten är ett fint brunaktigt damm som inte går att dammsuga upp. Det virvlar upp kring munstycket och damm blåser ut genom dammsugarpåsen så att det snart är grumligt i poolen igen, rejält grumligt så att botten inte syns. Filtret tar inte upp dammet trots nytt filter och timmar av pumpande. Det finns både bruna och vita partiklar i vattnet i någon märklig blandning.

Nån som har nån idé - vad är problemet?  <dontkn>

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag