VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Drogen

Sidor: 1 [2] 3
11
Teknik / Datascan 7220 och EasyLab
« skrivet: juli 31, 2008, 16:02:25:25  »
Tänkte starta en tråd som förmodligen blir uppdaterad lite mer längre fram men man kan ju alltid kolla möjligheterna ;). Jag har tänkt att bygga något för att styra pump och värme via solpaneler till nästa sommar och har börjat samla lite material. Jag har en Laptop med några år på nacken, en tryckgivare (4-20mA) en datascan 7220 som, vad jag förstår, är ett interface mellan dator och analoga givare som kan ta emot, behandla och skicka ut styrsignaler med hjälp av mjuvaran EasyLab.

EasyLab är ett grafiskt gränssnitt där man kan använda moduler för att ta hand om insignaler och bygga logiska funktioner. T.ex. "om temp 1 är högre än temp 2 men lägre än temp max - öppna ventil 1 och stäng ventil 2", eller "om tryck 1 är högre än tryck max - stoppa pump 1" o.s.v. Det ser ut att vara väldigt smidigt att skapa logiken men en nackdel givetvis att det bygger på en PC som ska fungera hela tiden.

Dom funktioner jag vill bygga i första hand är styrning av solpanelerna samt säkerhetsstopp av pumpen om den inte får vatten (sitter över poolytan) eller vid högt difftryck på filtret. Några tips på vad jag behöver för givare samt andra tips när det gäller funktioner eller rent allmänt på hur det an användas är tacksamt.

Jag har även lite krokar ute på några vattenverk när det gäller inlinegivare för Ph, Klor m.m. Det ultimata vore ju att logga in på köksdatorn på morgonen och se driftläget med klor, Ph, temp och difftryck direkt på skärmen  O0

12
Markpooler. / Mask i poolen...
« skrivet: juli 31, 2008, 13:09:31:31  »
Jag har någon form av mask eller larv som dyker upp i poolen. Varje gång jag tar av täcket så ligger det en eller ett par stycken på botten. Dom ligger på inloppssidan men dom kan väl inte komma via inloppen..? Jag har även sett någon enstaka mellan snap in-listen och kantstenen men det kommer nya hela tiden. Ett tag funderade jag på om det fanns någon form av larver i Lecablocken som kryper över kanten nu. Några tips på var dom kommer ifrån?

13
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Mursand som fogsand?
« skrivet: juni 19, 2008, 20:43:58:58  »
Har precis börjat plattläggningen runt poolen. Frågan är vad jag kan använda som fogsand. Jag har alla möjliga högar på gården med makadam, mursand (använd för puts), stenmjöl m.m. När jag ska foga mina 50x50 cementplattor så är frågan om jag kan använda något av detta? Fogen är ca 3mm så makadam går väl bort ;). Stenmjölet verkar också lite grovt men mursanden? den är kanske för fin, eller? Risk att den spolas bort? Måste jag köpa hem en sort till?

14
Teknik / Bubblor i inloppet
« skrivet: juni 04, 2008, 21:46:00:00  »
Har precis dragit igång den nybyggda poolen och har en del irriterande bubblor i ett inlopp. Trycksidan går i en 50mm pem-slang till ett t-stycke som delar till två inloppsmunstycke. Jag har luftinblandning i det inloppet närmast t-stycket men inga bubblor i det andra inloppet. Tycksidan är ju som det låter, trycksatt och borde väl inte kunna dra in luft? Men om luften kommer från pump eller sugsida, varför har jag då bara bubblor i det enda inloppet?

15
Pooltäckningar / Fräscha upp pooltäcke
« skrivet: mars 14, 2008, 08:31:13:13  »
Några heta tips på hur man rengör och återfår lite "lyster" i ett pooltäcke? Jag har fått ett pooltäcke till mitt bygge. Det liknar något som skulle kunna vara ett RollScultz. Dock har jag bara sett det ihoprullat på en gräsmatta. Det är väldigt kraftigt i materialet med någon slags insydd rörkonstruktion. Jag hoppas kunna rulla ut det och ta en titt på det i helgen.

Grejen är att det har legat som det gör nu, ute, delvis ihoprullat, i flera år. Lite slitet och delvis kraftigt solblekt. Finns det något bra sätt att fräscha upp det? Det känns lite lyxigt att tacka nej till vad som ser ut att vara ett bra täcke bara för att det är solblekt och väderbitet. Men å andra sidan är det inte roligt att lägga på något som inte ser bra ut när allt annat är helt nytt.

16
Uppvärmning / Fairland
« skrivet: februari 25, 2008, 17:34:39:39  »
Någon som har erfarenhet av Fairland värmeppumpar som t.ex. http://www.poolstore.se/item_show.asp?code_no=100932 ?

17
Markpooler. / Isolera slang i mark
« skrivet: februari 25, 2008, 17:27:48:48  »
Har sett att det finns delade meningar om det är värt mödan och ekonomin att isolera såväl botten/väggar som slangar men eftersom jag lägger ner ett hästjobb och mycket pengar så tänker jag isolera. Om inte annat så för verkningsgradens skull. Frågan är - vad använder man att isolera 50mm slang i mark?

Om jag har räknat rätt så motsvarar slangmänden nästan 5m2 yta under mark och det borde väl vara en fördel att isolera för att bättra på verkningsgraden (värmepump luft/vatten) även om det tar en bra stund att tjäna på det ekonomiskt?

18
Markpooler. / Vilka misstag har ni gjort
« skrivet: februari 20, 2008, 16:36:21:21  »
Har planerat och lusläst massor av trådar om poolbyggen på alla tänkbara sätt. Många fina beskrivningar av Happy Digger, Jjboy, Mats, Handyman, Fia, Poolnicke m.fl.mfl. har bidragit till inspiration och idéer. Nu står jag nästan och hoppar av iver att komma igång. Ett "poolpaket" är beställt och hålet är grävt men det finns fortfarande lite tid till vissa justeringar så frågan är - vilka misstag har ni gjort? Om ni skulle börja om - vad skulle ni göra annorlunda? Allt givetvis för att jag ska slippa göra samma misstag som er...  ;)

19
Byggtrådar / Poolbygge i leca, lite frågor och lite bilder
« skrivet: februari 05, 2008, 21:39:47:47  »
Är på gång att ta in offerter på material för mitt påbörjade poolbygge. Det blir en murad sexkantig stomme (rektangel med brutna hörn mot huset för lite mer yta runt poolen). Poolen blir helt motfylld mot huset (sidan med brutna hörn) men ligger i en slänt och blir motfylld ca 80cm på mosatta sidan.

Jag har tänkt att placera avlopp/inlopp o.s.v. enligt bilden men det blir inte symetriskt med två inlopp på den sidan som tänkt. Ska man sätta dom där ändå, alternativa placeringar, räcker det med ett inlopp i centrum på kortsidan, eller? Dessutom blir det en del rör/slang i mark. Ska man isolera dessa lite kanske? Det känns som lite isolering runt rören skulle vara bra för både förluster, påfrestningar och annat – eller är det överkurs?

Infogar en skiss samt lite bilder på inledningen. Det är lite jobb kvar...
Formen på poolen


Först lite gräv...


Mycket sten – ingen höjdare att gräva för hand i...


Sedan några månaders avbrott för bygge av uterum.


Rummet växer fram. Tanken är att lägga sten från uterummet och fram till poolkanten.


Inpassning av glaspartier.


Så här blev innertaket. Även utsidan är färdig men det har inte varit ljust nog att ta bilder på tre månader nu...


Det var lite offtopic-bilder. Om två veckor är det meningen att vi ska börja gjuta sockeln till poolen om vädret håller i sig...


20
Markpooler. / Placering av bräddavlopp, inlopp och belysning
« skrivet: juli 14, 2007, 16:46:51:51  »
Har börjat så smått med ett poolbygge som ska vara klart nästa sommar. Poolen ska muras i leca på sockel och ska motfyllas enligt skissen nedan. Eftersom fyllet ska bära marksten så funderar jag på hur jag ska placera bräddavlopp, inlopp och belysning. Lampan vill jag helst ha på långsidan som är motfylld ända upp och det ska väl inte vara så svårt att sätta ett doslock i markbeläggningen. Avlopp och inlopp skulle jag vilja ha på motstående kortsidor men det känns lite knepigt att få dom inspektionsbara om det ska fyllas ända upp. Några tips på hur jag ska lösa detta?

Sidor: 1 [2] 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan