VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - oltrix

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Problem med Behncke QWT 100-40 värmeväxlare
« skrivet: juni 29, 2017, 13:41:06:06  »
Hej,

Har haft poolen tömd under ett års tid, fyllde den för några veckor sedan och naturligtvis var det en del saker som krånglade, bland annat cirkulationspumpen till värmeväxlaren, alltså värmesidan, inte poolvattensidan. Den är nu bytt och jag körde igång systemet i morse. Till värmeväxlaren är det mellan 60-75 grader, från kommer det mellan 45-55 grader. Poolen håller 20 grader, temp är inställt på 28 grader.
Problemet är att vattnet som kommer ut inte känns speciellt varmt.

Min fråga är kan en värmeväxlare gå sönder sådär? Det är ju uppenbarligen en skillnad mellan till och frånvattnet så något måste ju hända i växlaren men när jag körde den innan det långa uppehållet kändes det tydligt att det var varmvatten som kom ut i poolen, fast då, å andra sidan, låg vattnets grundtemp mellan 26-29 grader... Jag tycker mig även komma ihåg att värmeväxlaren brukade bli ganska varm att ta på, men jag kan ha fel där.

Tills vidare låter jag systemet gå och ser vad som händer, så det är mest en fundering just nu. Kan det till exempel vara så att det är en tröghet i uppvärmingen när man börjar på typ 20 grader och att växlaren har bättre verkningsgrad vid några grader högre temperatur?

2
Hej,

Har en gammal (2001) Astral lampa i en gjuten mosaikpool. Eftersom lamphuset är ingjutet så är det inte värt arbetet att byta hela strålkastaren så jag måste hitta en lösning som fungerar på det gamla lamphuset.

Klåparen som satt dit lampan (Förra ägaren) från början har gjort åtskilliga fel, när vi tittade på huset så fungerade den inte men säljaren lovade att fixa den till att vi tog över. Det gjorde han, och lampan funkade. Ett år eller så, sen började den vattenfyllas och slutade så klart fungera.

Nu när jag tömt poolen för att fixa några saker så plockade jag ner lampan, det visade sig att han helt enkelt bytt lampan och försökt täta kabelgenomföringarna med silikon. Funkade uppenbarligen sådär. Båda kabelgenomgångarna är av typen pressa ihop gummipackning runt kabeln. Den ena, mot lampan, är nog ok nu när jag gjort rent den men den som leder från det ingjutna lamphuset verkar inte vara helt ok. Problemet är att jag inte kan göra mycket åt den eftersom kabeln sitter där den sitter.

Min tanke är att använda någon typ av tätningsmassa som håller och låta den torka ordentligt innan vi fyller med vatten. Frågan är bara vilken tätningsmassa som står pall för kloret m.m.?

Några tips och idéer?
 

3
Inomhuspooler / Pooltäcke som inte täcker hela?
« skrivet: november 06, 2013, 09:08:35:35  »
Hej,

Ny här, bor i Berlin, villa med pool i källaren, 4x5 meter.

Då avfuktaren jobbar mest hela tiden och det går åt avsevärda mängder olja för uppvärmningen funderar jag på att köpa ett täcke till poolen. Säljaren tycker såklart det är en strålande ide och jag tycker det verkar sunt förnuft. Råkade dryfta detta med en arkitekt som genast avfärdade det med att det var meningslöst eftersom typ 2-3m2 kommer att vara öppna pga pelare i poolen.

Hans resonemang var att luften tar upp fukt från den öppna delen i samma utsträckning som om hela poolen vore öppen. alltså att ju torrare luften är desto snabbare tar den upp fukt från den lilla öppna ytan. Jag kan tänka mig att han har rätt till viss del men att det ändå skulle bli en avsevärd skillnad.

täcket skulle såklart flyta på ytan, annars skulle det ju bara vara som en skorsten...

Kostnaden för täcke rulle och installation är c:a €1800. Jag tror jag borde kunna spara in det på 2-3 år.

Det här med fysik är inte min grej, någon som har några kloka idéer?

Med vänlig hälsning,

Carl Fredrik

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag