VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - blinformation

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Ny typ av teststickor - inte bra...
« skrivet: juni 19, 2011, 10:52:22:22  »
Nu har det kommit en ny sorts teststickor från Nitor, som funkar både för Brom och för Klor. Men jag är inte alls nöjd med de nya stickorna. De visar inte låg förekomst av Klor, i alla fall kan inte jag urskilja det.

Jag har nu under flera år haft fantastiskt vatten och hemligheten är att jag inte fyllt på klor förrän det verkligen är väldigt låg klorhalt. Ingen märker att det finns klor i poolen, men vattnet är ändå alltid på topp i alla avseenden.

Min fråga: Finns det andra fabrikat av stickor som visar riktigt låg klorhalt???

Jag har tre andra system med tabletter för att mäta allt möjligt, men för att hålla koll ett par gånger i veckan är det så bekvämt med teststickorna.

Tacksam för svar
Börje

2
Uppvärmning / Rekordartat värmetillskott
« skrivet: april 17, 2007, 17:35:09:09  »
Knappt så att jag tror att det är sant. På kvällen 15:e april hade jag 20 grader i poolen och på kvällen den 16:e var det 24 grader. Poolen är på 65 kubik och jag värmer med värmepump och solpaneler. Pooltaket ger också en växthuseffekt. Eftersom pumpen är på 1,2 kW kan den inte ha kostat mer än 30 kronor under det dygnet. Men jag fick motsvarande 300 kWh energi på ett dygn. "Det blir mycket på ett år, det" som Anders Nylund (meteorologen) brukar säga.

3
Säljes / Värmepump säljes
« skrivet: april 11, 2007, 11:30:06:06  »
Hallå forumvänner,

Äntligen en ny säsong.

Eftersom jag använder min värmepump för att värma vatten, hus och pool, behöver jag byta upp mig. Det innebär att jag vill sälja min befintliga pump. Den har redan betalat sig så jag sätter priset mellan 5 000 och 10 000 kronor beroende på efterfrågan... Den finns att hämta på Gotland.

Pumpen kostade 57 000 kronor med installation 2001. Det är en IVT Optima 400. Beskrivningar finns på nätet, t ex här:
http://www.varmepumpe.no/ivt_optima.pdf

Specifikationen säger att den tar 1,2 kW och ger 3,9 kW, men det är vid 7 graders utetemperatur. Vid högre utetemperatur ger den mer.

mvh
BL

4
Markpooler. / Putsa stegen??
« skrivet: november 15, 2006, 10:14:45:45  »
Hallå alla,

Nu har även jag kastat in handduken för i år. Har även tagit upp stegen över vintern. Den skulle behöva putsas. Är det någon som har bra tips på vad man bör använda som putsmedel?

mvh
Börje

5
Byggtrådar / Skjutbart pooltak, klinkers runt poolen, mm - bilder
« skrivet: augusti 19, 2006, 21:36:33:33  »
Hallå,

Här kommer några bilder för dem som är intresserade.











//BL

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag