Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - blinformation

Sidor: [1] 2 ... 7
1
Vatten och kemi / SV: Ny typ av teststickor - inte bra...
« skrivet: juni 24, 2011, 12:13:56:56  »
Så mycket klor så att det luktar klor har jag aldrig. Jag har lärt mig att det funkar med väldigt lite klor, och stickorna har funkat bra flera år, tills Nitor ändrade på dem. Jag har som sagt flera tablettsystem men det är jobbigt jämfört med stickor. Ska prova aquatechs stickor som sagt, annars får det väl bli tabletter trots allt.

2
Vatten och kemi / SV: Poolrobot- endast bottengående eller väggklättrande?
« skrivet: juni 23, 2011, 23:00:35:35  »
Jag har en väggklättrande. Det ser coolt ut, men sanningen är den att det är helt onödigt. Det är uppe vid vattenlinjen som det skulle behöva städas och på botten. På väggarna djupt ner är det helt rent och finns inget behov av någon robot.

3
Vatten och kemi / SV: Fylla pool från grävd brunn?
« skrivet: juni 23, 2011, 22:57:43:43  »
När du är hemma och i närheten så kör på för fullt. Tar det slut i brunnen stänger du bara av. Men 17 kubik ska normalt inte vara några problem alls. Du behöver fylla så att du kan få igång reningen och cirkulationen inom 4-5 dagar annars börjar vattnet bli dåligt. Det går att rena vattnet och att fylla på med nytt friskt i och för sig, men nog tror jag att 17 kubik är lugnt, det brukar jag fylla på under en dag ibland.

4
Pooltäckningar / SV: Pooltak och värmare
« skrivet: juni 23, 2011, 22:50:17:17  »
Säsongen blir oerhört lång med pooltak tycker jag. På Gotland. Vi har ett högt pooltak så att poolen blir som en inomhusanläggning på vår och höst. Men det är lite nyhetens behag. Efter några år så badar man mest på sommaren ändå. Men pooltaket är det bekvämaste sättet att hålla poolen både ren, säker och varm. Kan inte tänka mig nån annan lösning idag.

Växthuseffekten under ett pooltak är rejäl, det kan jag garantera.

5
Vatten och kemi / SV: Ny typ av teststickor - inte bra...
« skrivet: juni 23, 2011, 22:45:04:04  »
Tack Majja för värdefull information, jag ska prova Aquatechs stickor och prova dem.

Du kan jämföra en digital mätare eller en tablettlösning med stickorna nån gång ibland för att se att det ligger i rätt område. Sen är det faktiskt ibland ett bra alternativ att bara tömma ut en rejäl mängd vatten och fylla på med nytt... Det finns lite klor-restprodukter och alkaliska produkter som samlar på sig och inte dunstar.

Tack
Börje

6
Vatten och kemi / Ny typ av teststickor - inte bra...
« skrivet: juni 19, 2011, 10:52:22:22  »
Nu har det kommit en ny sorts teststickor från Nitor, som funkar både för Brom och för Klor. Men jag är inte alls nöjd med de nya stickorna. De visar inte låg förekomst av Klor, i alla fall kan inte jag urskilja det.

Jag har nu under flera år haft fantastiskt vatten och hemligheten är att jag inte fyllt på klor förrän det verkligen är väldigt låg klorhalt. Ingen märker att det finns klor i poolen, men vattnet är ändå alltid på topp i alla avseenden.

Min fråga: Finns det andra fabrikat av stickor som visar riktigt låg klorhalt???

Jag har tre andra system med tabletter för att mäta allt möjligt, men för att hålla koll ett par gånger i veckan är det så bekvämt med teststickorna.

Tacksam för svar
Börje

7
Ovanmarkspooler / SV: Har börjat få massor av luftbubblor i utloppet...
« skrivet: augusti 10, 2008, 17:36:30:30  »
Jag tyckte också att jag hade täta, rejäla kopplingar. Men jag tätade alla skarvar ordentligt med utanpåliggande silicon på sugsidan under vintern och i år är bubblorna borta.

8
Vatten och kemi / SV: Kalkproblem....eller ?
« skrivet: juli 30, 2008, 09:30:04:04  »
Jag har använt vatten direkt från brunnen i år. Tidigare har jag använt vatten efter avhärdaren, dvs mjukt vatten. Nu har jag fått kalkavlagringar över hela botten, det känns som sandpapper. Måste jag tömma poolen för att åtgärda det? Vad tror ni?

mvh
Börje

9
Uppvärmning / SV: Bäst: solfolie eller pooltak?
« skrivet: april 25, 2007, 21:22:08:08  »
Pooltaket är förstås bättre, men det är också en annan storleksordning på investeringen.

Under pooltaket blir det som ett växthus, och då dunstar vattnet och det blir väldigt fuktigt och immigt. Avdunstningen innebär också värmeförluster. Därför använder vi solfolien också, men bara vår och höst. På sommaren använder vi bara pooltaket för att stänga poolen när vi sover eller inte är hemma.

//BL

10
Uppvärmning / SV: Bäst: solfolie eller pooltak?
« skrivet: april 23, 2007, 17:30:53:53  »
Ett pooltak fördubblar antalet baddagar (längre säsong och man kan bada oavsett väder) och ersätter alla andra övertäckningsbehov. Men vi använder solfolie också vissa perioder, dels för att slippa stor avdunstning och dels för att hålla kvar värmen i vattnet (dessa två skälen är delvis överlappande).

Sidor: [1] 2 ... 7
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag