CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - kenta2

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Val av linertyp
« skrivet: augusti 20, 2014, 19:52:41:41  »
Hej,

Vi har en 3x6m Folkpool Classic installerad 2010. Vi valde då grå long protect mosaik. Det funkade väl fram till denna säsongen. Vid midsommartid började linern sakta blekas och småprickig beläggning (som bara kan tas bort med hårdare rundsuddigummi mellan mosaiken annars åker den med) uppkom på det soligaste söderläget ovan vattenlinjen. Vartefter under den soliga och varma sommaren har detta fortsatt till alla delar som får direkt uv-ljus på sig.

Under vattenlinjen och på den kortsida som vetter mot norr där även träd ger skugga är linern i princip i nyskick. Jag är alltid noga med kemi och hygien med tanke på badande barn. Har poolskydd som alltid täcker poolen när vi inte badar eller är på altanen.

Leverantören har trots att garantin inte täckte i detta fall säkrat en rimlig lösning för för byte.

Nu till själva frågan.

Nu har jag inte längre så stor respekt för long protect liner.  Det finns ju en basic blå mosaik också. En kompis har denna i sin pool på soligt läge sedan 2008 utan nämnvärd förändring. Kan det vara så att basic funkar bra/bättre? Vad säger ni?

Är det även skillnad på känslighet måntro mellan grå och blå liner av protect+ serien?!?


2
Vatten och kemi / Metalliska missfärgningar i poolen
« skrivet: augusti 30, 2013, 21:22:32:32  »
Drabbades av ganska plötslig missfärgning av bräddavlopp och sorgkanter på botten av poolen vid väggarna. Kollade runt och insåg att det var orsakat av en metallisk reaktion. Troligtvis surt vatten som jag ph höjde.

Åkte till Folkpool och skaffade Metal Magic. Dyrt (över 400kr flaskan) och meningslöst. Inget hände alls. Åkte istället till Hemköp och köpte två tuber C-vitaminbrustabletter. Vilken härlig effekt! Gnugga brustablett för 19.95 kr tuben på bräddavlopp och sorgkanter gav dundereffekt! Askorbinsyran gör verkligen jobbet.

Jag får många C-vitamintuber för en flaska Metal Magic hos Folkpool.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag