CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Undine

Sidor: [1] 2 ... 6
1
Övriga frågor! / SV: Hitta pooltekniker?
« skrivet: augusti 12, 2014, 19:14:16:16  »
Ok.

Jag förstår inte riktigt om det verkar vara fritt i slangen mellan poolen och vattenpumpen (?) men du kan inte ha ett trasigt siktglas på pumpen. Där drar det antagligen tjyvluft och då kan pumpen inte pumpa vatten. Det måste vara tätt i och kring detta lock.

Mjo det tror jag. Fast jag vet inte till 100 %.

Jag hade två tekniker på besök idag i alla fall. Det var läckor lite här och där och hemmalagningar som förra ägaren gjort där det inte var tätt. De visade var det läckte in luft så nu har jag lärt mig hur det ska se ut och hur det inte ska se ut. Jag kommer byta ut hela systemet, det finns tydligen inga reservdelar kvar till mitt museumföremål.

2
Vatten och kemi / SV: Glaskross i stället för sand
« skrivet: augusti 12, 2014, 18:06:09:09  »
Poolteam i Malmö säljer glaskross för 210 kr för 25 kg. Inte mycket dyrare än vanlig sand. Sandkornen slipas så småningom runda och filtrerar de mycket sämre. Glaskross behöver mycket längre tid på sig för att bli runda. Jag har bytt till glaskross och vattnet är verkligen klart!

Hur är krosset, kan man skära sig på det om det skulle komma ut på något vis? Har du märkt något annat, fördelar vs nackdelar jfrt med sand?

3
Vatten och kemi / SV: Glas istället för sand?
« skrivet: augusti 12, 2014, 18:05:11:11  »
Typiskt, jag såg nu ett par inlägg längre ner att det redan fanns en tråd om detta. Verkar inte kunna gå att radera sina trådar annars hade jag tagit bort detta inlägg.

4
Vatten och kemi / Glas istället för sand?
« skrivet: augusti 12, 2014, 13:52:38:38  »
Hej!

Jag blev rekommenderad att använda glas istället för sand nu när jag ska byta poolfilter.

Ni som testat, är det bra? Funkar glaset?

Är det ingen risk att glaset åker in i poolen så man trampar på det och skär sig?

5
Övriga frågor! / SV: Hitta pooltekniker?
« skrivet: augusti 12, 2014, 13:49:45:45  »
En sak i taget då.....

Är det rätt uppfattat att pumpen står ovan vattennivån?

Om du ställer filtret i läge recirculate, kommer det då vatten i poolens inlopp?

Om du fyller på med vatten med trädgårdsslangen i breddavloppet, fyller du då pumphuset med vatten? Öppna locket på pumpen och kolla.

Ja, strax över vattennivån blir det.
Sätter jag den i läget recirculate händer inget, samma som med filter, backwash etc. Pumpen är igång och låter men den suger inte.

Mja fylls gör det ju inte, det sipprar in lite vatten men inte i närheten av hur det ser ut när pumpen är igång. Jag har också testat att fylla pumphuset direkt med vatten (dvs öppna locket, i med vatten, stänga locket och igång med pumpen) och det såg ut som att den pumpade igång men sedan avtog det igen. När jag stannade pumpen sedan blev det något baksug och hela pumphuset fylldes med vatten och ville svämma över. Jag fick öppna upp till avloppet så vattnet kunde rinna ut där. Det börjar bli sprickor i siktglaset så det rann ut vatten genom siktglaset.

Puh.

6
Övriga frågor! / SV: Hitta pooltekniker?
« skrivet: augusti 10, 2014, 20:51:32:32  »
Om du tar lite bilder på systemet så är jag säker på att du kan få hjälp här, om du vill hålla på lite själv förstås.

Jaa jag vet inte vad mer jag kan göra själv. Som sagt så plockar jag inte isär delar själv eftersom jag inte har kunskap tillräckligt och inte heller vågar chansa och riskera sabba allt, har heller ingen ritning på hur systemet är kopplat. Men om ngn har något tips jag inte testat än som inte kräver ingrepp kan jag alltid testa. Annars försöker jag hitta en pooltekniker som kan alla kopplingar och rör och som vet vad han/hon gör.

Det jag testat är att få bort luft ur systemet. Det började komma in luft märkte jag för ungefär en vecka sedan och det blev lite skum på vattnet. Jag körde backwash ett par gånger och det blev till och från. Ibland hjälpte det, ibland inte. Så igårkväll märkte jag att pumpen var helt varm och det inte pumpades runt vatten.  Jag stoppade ner trädgårdsslangen i skimmern och körde igång vattnet för att spola bort luft och ev smuts. Det flöt på bra men det blev ändå inte fullt tryck. Jag testade också med en avloppsrensare (sugpropp) men det hände inget särskilt. Detta har jag testat tidigare när jag haft problem och då har systemet börjat suga som vanligt igen. Men nu fungerar det inte. Har testat alla lägen på systemet och tricksat och backwashat och spolat vatten och haft mig men det händer inget, pumpen pumpar inte runt vatten. Den låter som vanligt och går igång men den pumpar inte runt vattnet.

Bilder:
Poolsystemet: http://webzone.k3.mah.se/kit02040/imgs/huset/pool/DSCN3332.jpg
Poolen: http://webzone.k3.mah.se/kit02040/imgs/huset/pool/IMAG03588.jpg
Sandfilter/märke: http://webzone.k3.mah.se/kit02040/imgs/huset/pool/DSCF2232.JPG
Detalj: http://webzone.k3.mah.se/kit02040/imgs/huset/pool/DSCF2225.jpg

7
Övriga frågor! / SV: Hitta pooltekniker?
« skrivet: augusti 10, 2014, 20:11:29:29  »
Det finns tusen stycken här inne på forumet, vad behöver du hjälp med?

Jaså det var ju bra :)

Jag har problem med poolpumpen som inte pumpar runt vattnet. Haft problemet en gång tidigare förra sommaren men då löste jag det själv genom att spola in vatten via trädgårdsslangen in i skimmern så trycket blev rätt. Men nu fungerar ingenting av allt jag läst och testat. Pumpen låter som den ska och så, men vattnet pumpas inte runt. Jag vågar inte plocka isär rör och slangar själv. Poolen är från 80-talet och de guider som finns idag stämmer inte riktigt. Hittar ingen info alls om systemet jag har. Därför behöver jag hjälp med felsökning och om det är dags att byta ut delar poolsystemet måste någon hjälpa mig med det.

8
Övriga frågor! / Hitta pooltekniker?
« skrivet: augusti 10, 2014, 14:53:34:34  »
Hej!

Hur hittar man en pooltekniker? Jag har kollat med poolbutikerna men de har ju inga tekniker hos sig och vet inga tekniker.

Jag har googlat men hittar heller inget. Bor mitt i Skåne.

Häls
Undine

9
Övriga frågor! / "Gummiband" för motionssimming
« skrivet: maj 19, 2014, 12:22:17:17  »
Hej!

Jag har sett att det finns ett stort typ "gummiband" som man fäster i poolkanten och som man tar på sig när man är i vattnet, så kan man simma (träna) utan att man rör på sig. Bandet håller en på plats alltså. Så kan man motionssimma även om man inte har en 25 meter pool ;) Jag har googlat men kan absolut inte hitta vad det heter eller ens var man köper det.

Någon som vet?

Tack!

Hälsar
Undine

10
Markpooler. / SV: Verktyg för att skrubba poolkanter rena?
« skrivet: april 16, 2014, 13:50:24:24  »
Jag har en Kärcher högtryckstvätt, och köpte en sån här för att tvätta alger/mossa/smuts på olika ytor, men har aldrig testat på murs/puts. Fungerade kanonbra på dom ytor jag har testat, typ tak/fasad m.m

Vilken tvätt är det du har?
Vad kostar en sådan? Verkar vara hemligt med priser på Kärchers hemsida. Kärcher K7 Premium verkar ju vara lämplig för pool och enligt Pricerunner ligger den på flera tusenlappar. Hu..

Jag har en Biltema högtryckstvätt HPC 70.

Sidor: [1] 2 ... 6
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag