VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Läckande PP-pool  (läst 1245 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Adina

Läckande PP-pool
« skrivet: juli 04, 2019, 12:22:49:49 »
Hej alla, vi har en 12 år gammal PP-pool som de senaste åren har börjat läcka nånstans i botte. Poolen är helt tom efter vintern och just nu läcker den ca 20 mm om dygnet. Vi har försökt svetsa om skarven mellan botten och poolvägg i tre omgångar men det tycks inte hjälpa. Vi har använt värmepistol på 340 C och det ser bra ut när det är klart poolen läcker ändå.
Har någon erfarenhet av det? Vi funderar på att låta sätta in en platssvetsad liner eftersom vi inte kommer tillrätta med det.

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Läckande PP-pool
« Svar #1 skrivet: juli 04, 2019, 21:14:24:24 »
Har ni lyckats säkerställa att stället ni försöker täta verkligen är den plats där det läcker ? I så fall skulle jag rekommendera att ni tar dit ett proffs på plastsvetsning - blir säker mycket billigare än en liner ! Men det kanske kan finnas någon annan läcka - cirkulationssystemet och lamporna brukar vara ställen man bör kolla först.

Utloggad Adina

SV: Läckande PP-pool
« Svar #2 skrivet: juli 05, 2019, 16:53:15:15 »
Alltså, poolen tömde sig helt under vintern vilket borde tala för att felet är längst ner och då misstänkte vi skarven mellan botten och vägg. Men visst borde vi lokalisera glipan mer exakt. Vem kan sånt tro?

Utloggad poolarenspoolare

  • Expert
  • *****
  • Stad/land: Nykvarn
  • Antal inlägg: 248
  • Total likes: 50
  • Kön: Man
  • Pool is the grej ;-)
    • Visa profil
SV: Läckande PP-pool
« Svar #3 skrivet: juli 05, 2019, 17:45:37:37 »
Har inte provat själv men tänker mig att det borde gå att fylla upp någon decimeter och sedan försiktigt lägga ut karamellfärg längs bottenskarven. Förhoppningsvis försvinner färgen bara där sprickan finns. Typ enligt: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=10118.0
8x4 PP-pool med tekniktunna, UV, MiniMaster Ph+Klor, Poolrobot Astral Pulit Advanced 3, Pahlen JetSwim Athlete, värmeväxlare till bergvärme, komposittralldäck, Nova Comfort pooltak med kanalplast och klarglasgavlar.
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=13304.0

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan