VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - andreaswi

Sidor: [1] 2
1
Säljes / Poolguard
« skrivet: maj 27, 2018, 10:15:51:51  »
Hej!

Har uppgraderat mitt poolskydd till ett pooltak. Har plockat ner min poolguard. Tänkte om någon va intresserad av en massa reservdelar till en symbolisk summa. Annars åker det på tippen tyvärr.

U-skenor, duk i ok skick, hjul, tryckrör, mm.

MVH
Andreas

2
Pooltäckningar / Pooltak + snömassor = dåligt
« skrivet: april 03, 2018, 15:26:15:15  »
Hej!

Ska gå rakt på sak och be om er hjälp ang ett pooltak jag är intresserad av. Det är ett begagnat pooltak från en dansk firma som heter Bevo. Bevo kit 860 ska vara benämningen på taket. Jag kommer att bifoga ett gäng bilder på skadorna som orsakats av tunga snömassor, och vill ha er hjälp om detta går att göra något åt för en rimlig peng, alternativt om det går att beställa reservdelar. Då jag inte ägt ett pooltak tidigare så har jag begränsad kunskap om hur konstruktionen är uppbyggd, det är också för långt för att åka och inspektera på nära håll tyvärr.

Jag har självklart kontaktat tillverkaren men har inte fått något svar ännu.

Det är totalt 4 sektioner, där gavelsektionerna fortfarande ska vara intakta.


3
Pooltäckningar / Pooltak
« skrivet: oktober 19, 2017, 19:06:11:11  »
Hej!

Har tröttnat på att krångla med min poolguard som sitter på vår 8x4m pool. Inget fel på konstruktionen, men med åren så kräver den sitt underhåll kan man säga.

Har tittat runt en hel del, både på begagnade pooltak och nya. Djungeln är som ni alla vet både djup och snår.

Vilket tak är det som gäller nuförtiden, finns det någon solklar favorit? Jag har såklart dammsugit information från detta forum, men det är ändå svårt att skapa sig en helhetsbild. Självklart är det också en kostnadsfråga, jag siktar på att komma undan med max 60 000kr, inkl förlängningsskenor. Jag har mailat några återförsäljare med offertförfrågan på ett Idealcover klasik B, detta verkar vara populärt och landa inom budget. Men kom gärna med andra tips och åsikter!

Får man tipsa om aktuella kampanjer eller en bra deal som någon sett någonstans, eller strider det mot forumreglerna? Om inte, så bring em on!

MVH
Andreas

4
Pooltäckningar / Poolguard fråga
« skrivet: juni 20, 2016, 12:54:52:52  »
Hej,

Jag undrar om tryckröret är gjort av PVC? Varför jag undrar är för att det finns en liten läcka i det ena, tänkte försöka täta det med Tangit lim & en bit från ett annat pvcrör, kan detta funka tror ni? Men är det inte PVC så blir det svårt.

Har redan försökt täta med en bit mjuk pvc slang & slangklämma, men det sipprar ut vatten ändå.

5
Vatten och kemi / Ännu en läckagefråga, hjälp behövs!
« skrivet: juni 19, 2016, 09:10:48:48  »
Hej!

Sedan jag körde igång poolen för i år, den 16/6 runt 08 tiden på morgonen, till idag kl 08, har jag tappat 3,5 cm, på 3 dygn. Någon avdunstning kan det knappast handla om då vattnet när jag startade poolen låg på 10 grader, nu har dock min Brilix lyckats värma upp 7 grader på 3 dygn med dåligt väderförhållande!  O0.

Har en pool på 4x8x1,30. Har bara Matte A i mitt CV, så hur mycket 3,5 cm motsvarar i min pool kan säkert någon annan svara på  :)

Fyllde upp poolen till strax under bräddavloppet för ca 2 veckor sedan, då sjönk vattennivån inget alls. så något läckage vid inlopp eller armatur bör jag väl kunna utesluta?!

Alltså, någonstans på sugsidan mellan bräddavlopp och pump, fast mest troligt är väl att jag har ett läckage på trycksidan? Kan inloppen vara tät "bakåt", när cirkulationen är av, men ändå läka när man har cirkulationen igång? Har PEM slang från pump till shuntventilen till poolguarden som sedan går vidare till inloppen. Har inte med ögat hittat någon läcka i själva poolduken, men det kan ju vara svårt att se såklart.

När jag ändå har er på tråden, det har alltid bubblat & haft sig ur inloppen, tyder ju såklart på att det suger luft nånstans, men vart? Tycker även pumpen beter sig konstigt, den suger och pumpar vidare, men gör var 6e sekund ett kort uppehåll, för att sekunden senare pumpa vidare. Vad beror detta på?

Vet att det finns otaliga trådar om detta, men jag måste ändå försöka få nån vänlig själv att försöka hjälpa mig med detta då jag hela tiden får fylla på nytt iskallt vatten som måste värmas upp, och som gör en redan kort badsäsong kortare...

6
Markpooler. / Montering av bypassventil, läckage
« skrivet: juni 14, 2016, 11:35:03:03  »
Hej!

Har (om väl sent) kört igång poolen. Jag tog mig i år tiden att montera en bypass ventil till min Brilix luft/vatten pump. När jag väl kör igång allt läcker det som ett såll framför att på ett ställe där jag limmat ett pvc rör, pga att det var en lite längre sträcka till nästa böj, pvcröret är ju styvare än den slang jag annars använder. Limmade med Tangit, vräkte på ganska mycket tyckte jag. Jag vred fram och tillbaks i någon sekund innan det bet i. Jag väntade dock inte 24 timmar med att starta, utan snarare 12 timmar, kan detta ha påverkat negativt? Jag var heller inte jättenoga med att göra rent slang samt koppling innan jag limmade.

Bifogar 2 bilder. Finns det någon möjlighet att rädda detta? Om jag drar på mer lim där det läcker, tror ni det kan bli tätt då? Om inte, blir det till att köpa nya ventiler och allt...
Om ni inte har några andra fiffiga lösningar vill säga! Läste lite snabbt att några har värmt med varmluftspistol med bra resultat.

Tacksam för svar!

(Har 2 bilder med, men det fungerar inte att bifoga dem)

7
Vatten och kemi / Reservdel, Nitro Wallscrubber
« skrivet: maj 22, 2016, 08:21:58:58  »
Hoj!

Lagom till stängningen av poolen i höstas så valde min Nitro Wallscrubber (NC71) att sluta fungera. Jag orkade undersöka saken vidare just då, men för någon vecka sedan skruvade jag ner den i småbitar!! Jag plockade ur drivmotorn som driver ena paret av larvfötterna, visade sig att det kommit in vatten i den motorn och således är slut som artist. Hur det nu kan komma in vatten i en sådan del i en poolrobot är för mig en gåta, men det verkar vara ett vanligt problem när man börjar googla.

Denna drivmotor går att få tag i från USA, men jag hittar absolut ingen i sverige, vet ni vart det går att få tag i?

Nummer 5 på bilden är den del jag behöver. "Drive motor" är det engelska uttrycket för delen.

8
Vatten och kemi / NC71 Nitro Wall Scrubber
« skrivet: september 27, 2015, 16:29:41:41  »
Hej!

Har en Nitro wall scrubbber som jag köpte 2011. Den har fungerat bra fram tills nu då jag tänkte vintra poolen. Jag har inte använt den på några veckor och den har stått utomhus.

Nu när jag sänker ner den & den ska börja jobba så startar den som vanligt, men den vill inte röra sig alls. Jag har provat att köra utan filterpåsen. Jag har tittat om det är massa skräp vid hjulen som driver, men hittar inget som ser konstigt ut. Jag kan heller inte snurra på hjulen med handkraft.

Någon som har något tips?

/Andreas

9
Markpooler. / Poolguard fråga
« skrivet: augusti 15, 2015, 13:44:09:09  »
Hej!

Har en 8x4 pool som läker nånstans. Flera cm under loppet av några dygn om cirk.pumpen går dygnet runt. Är poolen avstängd läker inte lika mkt.

Fråga till er som har poolguard, ska det läka vatten i ändstycket som sitter ihop med tryckröret? Mina 4 ändstycken läker vatten. Detta vatten når heller inte dräneringshålen i rännan till poolguardsystemet, utan rinner bakom....


10
Markpooler. / Läckage, luftbubblor utblås
« skrivet: juli 03, 2015, 12:15:18:18  »
Hej! Jäkla gött med så fin väder! Mindre gött, undertecknad har ett läckage i poolen. Försvinner 1-2 cm/dygn. 8x4 m pool, 1,4 m djup. Har inte forskat jättemkt i det hela, jag har dock simmat runt & försökt se om jag hittar en öppenbar läcka i liner, vilket jag inte gjorde.

Dock så kommer det mycket luftbubblor från ett av mina två utblås, det torde ju tyda på ett läckage, eller hur?

Tips på åtgärder mottages gärna!

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan