CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Denzel

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Vinterstänga ovanmarkpool, hur göra med klor?
« skrivet: augusti 29, 2021, 11:31:02:02  »
Jag har en stålväggspool på ca 22 kubik.

Jag är med på att pumpen ska gå tills vattnet är under 10 grader innan den stängs av för vintern.
Min fundering är hur man ska göra med klor fram tills dess.

Ska jag stoppa i ny klorpuck varje vecka tills dess?
Eller kan man låta det vara (vattnet blir grönt och "dåligt") för att sen chokklora och slänga i algmedel innan den stängs ner för vintern?

Min gissning är att det kommer ta ett par månader innan vattnen är tillräckligt kallt för att plocka bort pump o så.....

2
Ovanmarkspooler / Pooltäcke plus upprullare till ovanmarkpool
« skrivet: januari 29, 2021, 16:16:08:08  »
Efter första året med pool är det snart dags för säsong två.

Vi har en ovanmarkpool 3,6x6,1 m. Den är inte nedgrävd alls, utan står ståtligt på gräsmattan.

Jag har dock byggt trall fram till ena kortsidan, och där byggt upp en trappa för att kunna gå in i poolen direkt från altan (en stege i rostfritt ska inhandlas).

Det som jag märkte förra året är att det var extremt jobbigt med att få av och på själva soltäcket.


Någon som har tips på hur man kan göra? Har tänkt att köpa en sån där upprullare, och bygga upp två pelare på ena kortsidan i varje hörn för att ha upprullaren på. Lär inte vara snyggt men vet ej hur jag ska göra annars.

Eller bör man köpa säkerhetstäcke som man på något sätt spänner över (har ingen trall att sätta den i ) ? Den ska iofs också behöva rullas bort så blir väl samma problem med den.

Poolen är ca 130 cm hög.

Några tips?

3
Marken har jag gjort enligt konstens alla regler.
Rakt som det ska vara..

Poolen är en 6.10x3.60 ovanmark från Rio pool.

Nu när allt är påfyllt (22 kubik) ser jag att det buktar ut längst mer i plåten på 3 ställen!

En av stolparna fick vi dessutom luta lite (en stolpe som sitter på en av stödbalkarna) för att f pl plats med toppskenorna..


Har nu konstaterat att det bara är att börja om.
Hel*~#e också..

Men nu till min fundering  ;D

Jag har redan skurit ur liner för ut och inlopp.
Är det bara att börja i den änden sen när det blir dags för liner igen? Eller finns det några smarta sätt att få det bra och på rätt ställe?


4
Uppvärmning / Underdimemsionerad värmepump
« skrivet: juli 05, 2020, 09:05:18:18  »
Undrar ifall någon har tips att ge.

Jag har idag en poolvärmepump som ska klara av upp till 15 kubik (poolen är 12 kubik).
Har beställt en ny pool på 22 kubik och den kommer till veckan.

En ny värmepump är beställd som kommer om 4 veckor.

Min fråga är om man kan köra med den mindre värmepumpen tills den nya kommer? Eller kan det skada pumpen?

Tanken är att lägga ut den gamla poolen med alla tillbehör som rengöring och värmepump på blocket när den nya är igång.


5
Ovanmarkspooler / Vinternedstängning av pool
« skrivet: september 04, 2017, 22:45:25:25  »
Nu är det dags att stänga av polen inför vintern.
Ovanmarkpool Intex är det som gäller här.

Jag vet att det finns en del trådar kring det, men får inte riktigt till det i tanken.

Jag har VP (som är bortkopplad nu) Sandfilterpump (som just nu cirkulerar vattnet 5 timmar om dagen) och saltklorinator.

Min tanke är att ta bort allt och låta pumpen cirkulera runt i 1-2 månader till (har läst någonstans att det är bra så att det inte bildas alger etc i vattnet, och när vattentempen kommer när till under 10, då är det OK att ta bort pumpen).

Tanken är att vattnet ska vara kvar i poolen över vintern. Där tänker jag tömma poolen till hälften, täcka med presenning, och hopas på det bästa :)

Har förstått att man ska chockklora vattnet innan vinterstängning. Hur gör man det med saltklorinatorn? Ska man köra boostläget? Eller behöver jag chockklora som vanligt, med andra kemikalier?

6
Ovanmarkspooler / Erfarenhet av nybliven poolägare-ovanmarkpol
« skrivet: juli 31, 2017, 23:07:19:19  »
Har inför denna sommar blivit ägare till en ovanmarkpool.
Jag har ingen tidigare erfarenhet av pooler, så jag fick läsa på en hel del innan jag köpte de olika delarna.
Tänkte med detta inlägg dela med mig av mina erfarenheter, alltid hjälper det någon.

Om det inte passar in ber jag om ursäkt, och inlägget får så klart tas bort.

Det hela började med att jag köpte en runt ovanmarkpool (Intex 4,22x1,07m) .
Satte upp poolen och fyllde på med vatten. Insåg snabbt att det lutade ca 1 dm som värst, och det var bara att bita i det sura äpplet, tömma poolen och börja om.
Det jag gjorde var att gräva ett hål under varje ben, fyllde den med grus och satte en sten på. Mätte med vattenpass så att allt blev rakt. För mig fungerar den fortfarande, men detta är tillfälligt då poolen ska byggas in och ordentligt underarbete ska göras nästa år.

Då jag inte vill ha klortabletter i min pool hade jag två alternativ (som jag känner till). 1: klorfria tabletter med någon kemisk form (som säljaren på Toys r US rekommenderade) men de kostade 299:- per förpackning, och det behövdes 2 förpackning per månad. Valet föll på en saltklorinator (Intex egna) + poolsalt.  Detta kan jag varmt rekommendera.

Nästa problem jag stötte på var värmen i vattnet. Det blev aldrig så varmt så man ville inte bada så ofta. Tittade runt på värmepump och för min del blev det en VP på 2,9kW. Enligt många för klen VP för min pool på 12kubik, men jag har haft 26-29 grader hela sommaren (även när kvällstempen har legat på 14-15 grader). VP går från 07.00 till 21.00.

Pumpen som följde med poolen ersattes med Intex sandfilterpump. Jag köpte den enklaste intexpumpen, på 4500l/h. Den är tillräcklig för att pumpa igenom vattnet både via VP och saltklorinatorn (filterpumpen som följde med poolen fixade inte detta, utan jag fick slå om flöden via bypass, varje gång saltklorinatorn skulle köras. Missar man detta så pipet saltklorinatorn och varnar för för lågt flöde, och det uppskattade inte mina grannar :)  )

För att sammanfatta:
12 kubik pool som är täckt med överdrag över natten samt bubbelplast/solfilm.
Intex enklaste sandfilterpump, kopplat via bypass till VP på 2,9kW (som fungerar bra i mitt fall) samt en saltklorinator. En billig investering (ca 13 000:-) för många bad X antal år framöver.

Jag har haft som kallast 25 grader på morgonen (08.00) och vanligast mellan 27 och 29 grader på dagarna (oavsett väder) under årets julimånad. Jag är supernöjd, men det är viktigt att poolen täcks varje kväll.
Jag är dock petig och täcker den med solfolie/bubbelplast om det inte ska användas på några timmar på dagen också, vilket gör att solen hjälper till att värma upp poolen.

En fundering som jag har är: Varför behövs en bypass? Om pumpen är tillräckligt stark för att kunna driva både VP och ev en saltklornator, kan en poolköpare hoppa över bypass delen? Det kostar ändå ca 1 000:- och är en ganska stor del av totalkostnaden.

Hoppas någon kan ha nytta av något jag har skrivit ovan, ställ gärna frågor om intresse finns.


7
Uppvärmning / Solvärme - tips på uppvärmning av pool
« skrivet: juni 30, 2017, 12:45:37:37  »
Hej,

Vi har nyligen skaffat oss en ovanmarkpool, Intex 4,22x1,07. Den rymmer ca 12 kubik vatten som behöver värmas upp.

Jag har ingen uppvärmning alls idag, och det är nästa del att köpa in. Jag har haft olika tankar kring detta, men är novis och uppskattar er hjälp.

Jag har eg. flera alternativ, men är sugen på uppvärmning via solvärme.

Alt 1. bygga en egen lösning. Jag har tyvärr ca 25 meter till närmaste tak, vilket är ett stort garagetak som har sol hela dagen. Det skulle vara det optimala utifrån solstrålarna (då taket är helt svart och har lätt lutning åt söder). Problemet är avståndet från poolen till garaget.

alt 2. färdigbyggd matta. Här har jag fastnat för två alt. http://primastarpool.se/uppvarmning-pool/solfangare/solfangare-oppen.html alt http://cdon.se/hem-tradgard/clear-pool-solfangare-solararc2-p39248098 . Dock är jag skeptisk till Solararc modellen, kan verkligen en så liten modul vara tillräckligt bra ?

alt 3. Poolvärmepump. Här är jag dock osäker på utifrån driftkostnaden.

Det som är viktigt är att få en varm pool (barnen badar oavsett, men jag vill också bada :) ), men samtidigt inte få det allt för krångligt.

Någon som har gjort (förstår jag är många) en egen hemmalösning och kan ge tips? Eller ska man satsa på Primastars lösning?





Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag