CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Eone

Sidor: 1 [2] 3 ... 89
11
Markpooler. / SV: Luftläckage vid uppstart
« skrivet: april 28, 2021, 13:46:14:14  »
Jag har haft problemet två gånger, första gången var det otillräckligt åtdragen avtappningsplugg i vattenpumpen, andra gången var det faktiskt - det vanligaste - packningen till glaslocket på samma pump.

Men det finns en rad strängar här på samma tema ("sockerdricka") genom åren.
Sök så hittar du nog.

12
Markpooler. / SV: Rostfläckar i PP-pool
« skrivet: juni 10, 2020, 21:24:35:35  »
Jag tror du måste tömma ändå, på min liner satt dom här fläckarna hur hårt som helst. Dina kanske är lättare borsta bort, men metallpartiklarna måste ju bort ur poolen. Skrubbar du loss dom så finns dom ändå kvar.
Töm poolen, skrubba bort fläckarna - i värsta fall med stålull igen om inget annat klarar jobbet. Dammsug sedan noga hela poolen, få bort alla järnpartiklar från ytor och hörn/veck.
Det är mitt tips,

13
Markpooler. / SV: Rostfläckar i PP-pool
« skrivet: juni 06, 2020, 14:10:50:50  »
Hehe...

Jag har seriöst funderat på det Rickard.
Jag behöver en "metallfri" men kraftfull borste/svamp som kan ta bort de sista 10-15 fläckarna i ena hörnet (som trots allt blev kvar, det sista hörnet där jag gick på med lite stålull innan jag fyllde på vatten igen, men då hade jag använt industridammsugare på hela bottnen innan sannolikt sugit upp de fina stålpartikplarna som blivit kvar  på poolbotten, utom just där). Kommer nog beställa en provsvamp från dig.



14
Markpooler. / SV: Rostfläckar i PP-pool
« skrivet: juni 02, 2020, 14:56:22:22  »
Hej

Jag vill trots allt gärna avsluta denna låånga mångåriga sträng, och detta olösta mysterium, med att presentera Lösningen.
Linköpings och Lunds universitet, "alla" pooltekniker och poolfirmor samt samtliga tre ackrediterade vattenlaboratorier i Sverige - och många här i forat - har varit inblandade, och alla har vi gått bet.

Min teori om "kåda" innebar att vi ifjol bytte sarg från ren furu till värmebehandlad furu (garanterad kådfri) - utan resultat.

Lösningen och orsaken till fläckarna är.....SWINTO!

Swinto rostar! ("finspunna ståltrådar").

Problemet borta - och löst, efter 15 år.

15
Teknik / SV: Pahléns och pumpars livslängd
« skrivet: juni 02, 2020, 14:49:45:45  »
 O0

Japp. Och min brummade igång även i år, 17e säsongen utan service (förutom strömbrytarbyte).

16
Markpooler. / SV: Rostfläckar i PP-pool
« skrivet: juli 06, 2019, 21:38:12:12  »
Vad är det jag "inte testat som föreslagits"...?
Om du menar "smeta en klorpuck mot fläckarna" så har jag gjort det. Ingen effekt. Kladdiga fläckarna kvar, fler än någonsin. Nya.
Mina bilder är inte photoshoppade, jag lovar.

Vore jag vaken och öppen för allt nytt jag inte begriper skulle jag följa denna sträng med öppna sinnen, nyfikenhet.
Du verkar störa dig på att jag skriver här ö h t.
Jag kan upphöra med det om det är önskvärt, jag ville bara dela med mig om mina problem, min vardag.
Tänkte att det kanske kan gynna, intressera el åtminstone roa någon annan.

17
Markpooler. / SV: Rostfläckar i PP-pool
« skrivet: juli 06, 2019, 19:35:47:47  »
Grattis.

18
Markpooler. / SV: Rostfläckar i PP-pool
« skrivet: juli 06, 2019, 13:08:03:03  »
Så har vi beställt ny sarg, leverans i höst. Det blev inte sten som först tänkt, det blev inte ens ek som vi tänkt senare, det blev en ny i furu (!). Men denna gång värmebehandlad, thermowood. Garanterat kådfri.

Under tiden har frugans bortskrubbade fläckar ersatts med en massa nya likadana kladdiga fläckar, mer än nånsin nu. Och de har även fäst på linerbotten som synes. Omöjliga få bort annat än med swinto (ska prova smör i höst när jag tömmer poolen och återigen gör den ren). Vi vidhåller ju vår hypotes om att det är kåda...måste vara kåda. Kan bara vara kåda...(allt annat provat, och vattenvärdena på det kommunala vattnet i poolen utmärkta).


19
Markpooler. / SV: Rostfläckar i PP-pool
« skrivet: juni 24, 2019, 10:35:17:17  »
Tack för råd och tips.

Håller med om invändningen att det borde drabba fler med träsarg, den invändningen är svår. Inne på Folkpool sa man att "det KAN vara kåda...men...svårt tro det".
Jag hänger på en teori om att det kan ha att göra med den målning av sargen vi gjorde runt 2008/09. Att färgen på nåt vis täpper igen ovansidan på sargen från att "andas" och att kådan trycks neråt och kommer ut på den omålade undersidan och sedan letar sig vidare inåt poolen...Jag tycker ju särskilt ett av fotografierna så tydligt visar på ett kådasläpp i en av "rännilarna" från sargen och ner på linern..och det sitter små små droppar av kåda på sargkanten precis ovanför linern...min fru skrubbade ren linern igår och hävdade att hon t o m kunde känna doften av kåda från de kladdiga fläckarna.


Vi får se som sagt, vi kommer byta sarg och sen vet vi mer.

20
Ovanmarkspooler / SV: Tömma 1/3 nedgrävd stålpool för att putta ner veck?
« skrivet: juni 21, 2019, 12:00:59:59  »
Gör så. Jag hade stora problem med veckbildning ovanför ytan, teorier i svang sa att det  var för att jag hade haft för varmt i poolen..."linern expanderar/sväller efter 28-29 grader..."
Admin för forat har dock alltid i alla år vidhållit sin teori, den om att isen på vintern drar med sig linern uppåt - och jag måste säga att jag är beredd tro på den teorin. Nu.
Jag tömde ju vår pool - dammtorr - i höstas. Och plötsligt var vecken ovanför vattenytan (när poolen är fylld) borta, jag tänkte att dom återkommer väl när jag fyller upp - men icke. Idag har jag inga fula veck alls. Visst, lite slack så att det går trycka in nån cm eller så. men inga veck och inget som man ser med blotta ögat.
Töm och låt linern rasa ner dit den ska vara.

Sidor: 1 [2] 3 ... 89
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag