VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Liemannen

Sidor: [1]
1
Övriga frågor! / Lös trappa, wedding cake eller liknande?
« skrivet: april 13, 2017, 13:03:58:58  »
Hej. Ångrar smått att jag inte satsade på en trappa från början. Funderar på någon form av trappa som man kan slänga i befintlig pool. Är det någon som har? Finns ju några modeller för 5-8000kr, har ingen lust att betala 20.000kr.

2
Markpooler. / Backventilen låter som en skördetröska..
« skrivet: maj 25, 2012, 17:07:39:39  »
Hoho!  Har precis byggt in pump + sandfilter i förrådet för att det lät för mycket där det stod. Passade då på att installera en backventil. Problemet är att det låter som kulan ligger och skramlar. Frågan är vad som är fel. Är ventilen kass? Jag har en 90-gradersböj bara en decimeter innan ventilen, kan det vara det som spökar? Typ att vattnet får lite turbulens eller vad man ska kalla det efter 90-gradarn, vilket gör att kulan skramlar. Jag har betydligt bättre sig i dammsugaren än jag hade innan, så det känns som att det både är tätt och bra flöde?

Tacksam för alla teorier. Nån som testat backventil med fjäder förresten?

3
Teknik / Fuktskydd för pump och filter i förråd?
« skrivet: augusti 24, 2011, 21:08:59:59  »
Hej. Ska flytta in pump och filter i ett förråd. Tänkte ställa det i nån typ av balja, där jag i botten borrar ett 70mm hål och drar ett rör ut till dräneringen på utsidan så att vatten rinner ut vid eventuellt läckage.

Frågan är, hur ska jag bygga "baljan". Funderar på oljehärdad board, håller det? Andra förslag?

4
Teknik / Byta till enfaspump?
« skrivet: juni 20, 2011, 00:19:38:38  »
Hej. Håller som bäst på att fylla upp poolen. Har en 3-faspump och ingen elektriker inom synhåll. Funderar på att byta till en 1-faspump och sätta på en stickkontakt, så jag iaf temporärt kan få igång reningen. Lite osäker på att jag tänker rätt dock.
En 1-faspump på 0,6kW borde dra 600W/230v=ca 3 ampere? Ihop med en 1-fas värmepump som drar ca 6 ampere så borde jag gott och väl klara mig utan att  säkra upp huset som för närvarande är säkrat till 20ampere? Har ju iofs en frånluftsvärmepump som i värsta fall drar 9kW också, men den går ju inte när poolen är igång?

Tacksam för svar.

5
Markpooler. / Hur fäster man lampa m.m. vid bygge med betonghålsten?
« skrivet: april 08, 2011, 23:45:46:46  »
Hej. Håller som bäst på och bygger pool, betonghålsten på gjuten platta. Har fått hem alla delar, men fattar inte riktigt hur man ska få dit dom.
T.ex. Lampan. Det är ju inte bara att karva ut ett hål och trycka in lampan i det?
Sen inloppsrören, dom har ju en liten fläns som kommer hamna mitt i hålstenen. Kapar man ett snitt där den ska vara? Samma med bräddavloppet.
Nån som har lite detaljbilder på detta?

Ska tillägga att jag tack och lov inte ska göra allt själv, men är ändå bra nyfiken på hur det ska gå till..

Mvh // Johan.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag