VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Poolersw

Sidor: [1] 2
1
Teknik / Sandfilter släpper sand, men bara på hösten.
« skrivet: september 14, 2016, 20:42:45:45  »
 <hmm> Fattar inte detta...är inne på tredje säsongen med pool och varje höst så börjar vårt sandfilter släppa igenom sand, som sedan hamnar i poolen. Det är inte jättemycket ...men iallafall konstigt att det bara sker på hösten.
Efter första säsongen bytte jag dysor och till grövre sand...funkade bra under sommaren, men sedan när hösten kom, så fanns det sand i poolen igen....och nu är det så igen.
Det enda jag kan komma på är att jag har backspolat någon mer gång på hösten jämf med sommaren.
Någon annan som har råkat ut för samma händelse?

2
Vatten och kemi / Saltklorinator- mäta klorhalt?
« skrivet: juli 04, 2015, 08:52:51:51  »
Jag  har lite funderingar kring saltklorinator och vilken klorhalt som den ska ge.
Jag använder en zodic 18 Tri PRO, och är inne på andra säsongen samt har pooltak.
När mäter min klorhalt är klorvärdet alltid lågt (0.1-0-2)och jag har även sista vecka höjt till nivå 2( för betydligt större pooler än min) men ingen skillnad. Det är egentligen bara när jag kört i boostläge/chockklor som jag kan mäta upp klorvärden på 3 eller mer.

Ni där ute i landet, vilka värden har ni när ni kör er saltklorinator....tacksam för era erfarenheter.

3
Teknik / Rostfritt är inte rostfritt.
« skrivet: juli 02, 2015, 00:02:44:44  »
 >:( Det har skrivits en hel del om detta på forumet och att det finns olika klasser av rostfritt stål har också berörts vid ett flertal tillfällen. Jag hade helst velat ha rostfria detaljer i poolen men då vi skulle ha salt, så vågade jag inte chansa på det.....blev dock lite sugen då det verkar funka för en del ...med saltvattenpool och rostfritt.
Jag valde dock  Phalens rostfria kopplingsboxar till våra 4 st lampor....och tänkte att dom sitter ju en bit ifrån poolen.
Men titta på bilden....redan en hel del rost...efter mindre än 1år.
 :) Glad att jag inte chansade med rostfria detaljer inne i poolen.

4
Teknik / Solen skiner inte på en poolägare varje dag-Läckage!
« skrivet: maj 04, 2015, 21:28:16:16  »
 >:( Nu har vi nog råkat ut för det alla poolägare fruktar mest....läckage. Som tur var så var det ett stort läckage, så jag behövde aldrig spekulera....även om jag först inte ville tro vad som hänt.
I fredags kväll slängde jag i två slangar för att fylla upp poolen till rätt nivå, efter några timmar ca kl 21.00 gick jag ut i mörkret också stängde av vattnet och tyckte mig se att vattnet nått upp till ca halva skimmern...perfekt. Morgonen efter så blev jag rätt paff....nu var vattennivån i jämnhöjd med lägsta nivån på skimmern......hade jag sett fel i mörkret. Fyllde på mer vatten och drog igång cirkulationen en liten stund.....
Vid lunchtid hade nivån åter sjunkit ....ca 3 cm....på några timmar. Kunde inte se något vatten som försvann vid de båda skimmerna.....utan det skulle kunna vara någon av de 2 lamporna i trappan eller något inlopp. Kunde inte se var vattnet läckte ut....men testade karamellfärgstricket....det syntes direkt att det läckte ut vatten vid ett inlopp.
Efter ca 30 min grävande så nådde jag ner till inloppet och dess slangar...det var riktigt blött och det kom mycket vatten hela tiden .....jag hade räknat med att finna en läckande koppling, men vatten kom inifrån poolstommen.....inget kul scenario. När jag satt pluggar i inloppen, så sågade jag bort en bit slang för att komma åt....och då kunde jag konstatera att ingjutningsröret var knäckt ca 10 cm in i poolstommen. Marktrycket med sättningar och grävmaskiner som kört över pemslagen har helt enkelt brytit av röret efter betonggjutningen inne i stommen.
 <hmm> Först tänkte jag att det var dags att ta fram den stora slagborren och bila bort hela röret och och gjuta och plasta igen.....ingen kul tanke....möjligen badbart till semestern. Efter att ha tittat på det knäckta ingjutningsröret en stund, så kom jag fram till några mycket mer positiva alternativ...och har dagsläget bestämt mig för att limma in en 50 mm pvc poolslang rakt in i ingjutningsröret och hoppa över klämkopplingen i denna ända.....men sedan dra slangen rakt ut till nästa klämkoppling.

Jag har beställt ett lim Griffon 05 som ska kunna limma både ABS och PVC plast.

Vad tror ni....kan det funka?


5
Teknik / För finkornig filtersand?
« skrivet: april 09, 2015, 06:41:18:18  »
 <hmm> Inför poolstarten har jag en fundering kring varför det hamnade en hel del sand i poolen.
Jag har kollat alla dysor och kan inte se någon dålig packning. ....vad mer kan det vara?
Om jag fyller en dysa med sand och skakar, så åker det ut sand....ska jag tolka detta som att det är för finkornig sand alt för stora springor på dysorna?

6
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Konstgräs vid poolen?
« skrivet: mars 24, 2015, 22:52:01:01  »
Är i full färd att beställa Ca 300m2 stenplattor då en gammal tanke som jag försökt hålla bort kommer tillbaka hela tiden.
Att lägga riktigt konstgräs på en del av poolområdet (40-50 m2).
Känns lite konstigt att först gräva bort en perfekt och riktigt gräsmatta för att sedan lägga dit en konstgjord.
Det finns en hel del info på nätet och det finns massor av grässorter att välja på. Först var väl min tanke att köpa konstgräset på bauhouse för ca 30 kr/m2, med det blev inte godkänt av frun ....så nu är prisbilden ca 400kr/ m2 istället.
 <love> Blir alltid dyrare när frun ska vara med i processen.
Så till ämnet.
Är det någon som har någon erfarenhet av "riktigt" konstgräs. 25-35 mm högt?

7
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Härdfog till stenplattor
« skrivet: augusti 26, 2014, 09:23:55:55  »
 <hmm>  Undrar om det finns någon på detta forum som har erfarenhet om härdfog till stenläggning.
Jag har tidigare fått info från Mathias på detta forum.

Fabrikat?
Har det funkat?
Svårt att applicera?

Har varit inne på mönstrad markbetong ett slag, vet dock ingen firma här i småland som gör det....blir även rätt dyrt. (Jag kommer behöva lägga 200-300m2)
Det lutar åt 50x50cm betongplattor med härdfog just nu.

8
Teknik / Handla från Colorado damen?
« skrivet: augusti 20, 2014, 17:24:42:42  »
Har läst att många här handlat från Colorado damen..http://www.marinapoolspaandpatio.com.
Jag har dock mailat en förfrågan ang poolrobot ....3 gånger utan återkoppling...nu har det gått över en vecka.
Är det någon mer som råkat ut för samma dåliga bemötande?

9
Pooltäckningar / Funderingar omkring pooltak
« skrivet: augusti 17, 2014, 09:08:27:27  »
Vi är inne på vår första säsong med pool och ska få vårt pooltak om några veckor.
Jag har dock en del funderingar om hur varmt de går att hålla i poolen sedan, utan att köra värmepumpen dygnet runt. Vi har haft mellan 28 o 30 grader hela sommaren (värmepumpen har gått ca 3 timmar/ dygn).
Nu går det ju mot höst....och poolen kyls av rejält på nätterna ....så nu är det riktigt svårt att få upp tempen i mer än 26 grader med 4-8 timmars drifttid på värmepumpen.(har sol på poolen från kl 7-17)
Just nu har vi bara en enkel pressening spänd över poolen, men jag funderar dock över hur stor effekt taket kommer få...
Vädret har ju varit varit både kallt, regnit o blåsigt sista veckan, samt att tempen på nätterna har legat mellan 9-13 grader.

Som jag ser det ...så skulle jag kanske klarat att hålla 30 grader om jag kört värmepumpen dygnet runt...o det vill jag inte.
Min tråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=9663.msg77344#new

Vad tror ni....
...ni som har pooltak o värmepump....hur mycket värme har ni behövt köra sista veckan.



10
Teknik / Problem med uppstart ...Hjälp
« skrivet: juli 19, 2014, 00:07:41:41  »
Kan någon tips om hur man får igång i cirkulationen, för första gången ....har jobbat nästan dygnet runt med poolen sista veckan....och nu skulle det badas...

.....nej...får inte i gång cirkulationen.

Har pumpen ca 50 cm över vattennivå
Har 2 skimmers...så fruns armar räckte inte till.
Har även backventil, strax innan pumpen, vilket gör att det inte går i många liter vatten, om jag fyller från silkorgen och jag antar att jag måste fylla från skimmer sidan.


Har läst allt jag hittar här på forumet, dock inget om uppstart med backventil.

En egen ide...som jag inte provat ännu...
En vinterplugg i ena skimmer ett 2 meters rör som jag gängar i den andra skimmers...sedan sticker jag i vattenslangen ovanifrån.

Tacksam för tips.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag