Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Säkring går  (läst 10151 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Philip

  • Gäst
Philip
Säkring går
« skrivet: juni 27, 2017, 10:38:59:59 »
Vi har en Lyfco php12 värmepump som fungerat kanon ett år. En morgon var den avstängd och en säkring hade gått utan att vi gjort några ändringar.

Vattenflödet in och ut är bra.
Vi testade oss fram och säkringen går inte om pumpen är på och fläkten går men så fort den ska börja värma så går säkringen. Vad kan detta bero på? Något fel med kompressorn? Vad kan man testa i form av felsökning själv innan man felanmäler den?

Poolgiganten

Utloggad svabben

SV: Säkring går
« Svar #1 skrivet: juni 27, 2017, 12:40:44:44 »
Har ni full dokumentation för pumpen , och då menar jag även el-schema som är ett måste vid felsökning ,det finns flera orsaker till att säkringen går ,har det inte följt med ska ni kontakta säljaren och kräva det , morrar eller försöker dom att gå runt det , så hänvisa till CE-märkning som övergripande och ska finnas för att säljas i europa  denna VP är en Kines 
Hur gammal är den , finns garanti , vad står i köpehandlingarna om garanti

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Säkring går
« Svar #2 skrivet: juni 27, 2017, 13:20:21:21 »
Ja dokumentation med elschema har vi. Installationen gjordes av en elektriker för ett år och två månader sedan.

Garantin räckte ett år så precis gått över dessvärre. Däremot sju års garanti på kompressorn därav min förhoppning att den är problemet.

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Säkring går
« Svar #3 skrivet: juni 27, 2017, 13:23:03:03 »
http://outl1.se/poolvarmepump-12kw

Den här är det förresten.

Poolvärme

  • Gäst
Poolvärme
SV: Säkring går
« Svar #4 skrivet: juni 27, 2017, 14:26:43:43 »
Risken är att det är materialgaranti exkl arbetskostnad och då får du stå för arbetskostnaden och den lär kosta ganska många tusenlappar.

Kan vara läge att kontakta ditt försäkringsbolag och ta det via hem/villa försäkringen om dom inte står för hela bytet inkl frakt.

Har du köpt den som privatperson så har du konsumentköplagen som är 3årig, nackdelen är att du som köpare måste bevisa att det är fabrikationsfel.
Är det kompressorn som rasat så borde det inte vara något tvivel om att det är fabrikationsfel om den rasat efter 1 år men säljaren kan hävda att det varit överslag i nätet via strömspik eller åsknedslag för att klara sig undan.

Lite lustigt då exakt den modellen har jag haft kunder som hört av sig om att få hjälp med felsökning då företaget som sålde den inte var överdrivet hjälpsamma vid problem.
En av dessa hade dom tydligen konstaterat kompresshaveri på men det verkade inte som det gick så bra garantimässigt då dom handlade en ny.

Kompressorhaveri är extremt ovanligt på dom märken vi sålt.
Finns nog fler som är nyfikna på hur det går för dig så skriv igen ,  om inte annat så för att tipsa om vilket fel det var

Utloggad svabben

SV: Säkring går
« Svar #5 skrivet: juni 27, 2017, 16:31:19:19 »
Ett problem som kanske finns här , är att detta forum är offentligt och kan läsas av alla
även av dom som säljer VP och kan få en viss indikation på vad dom kan hänföra till för att
motsätta sig garantiåtagande i argumentationen om det .
Ni får nog försöka få tag i en VP-servicegubbe som kan konstatera vad felet består i och kanske om det går maila SMHI och fråga om det varit åskväder på er ort av grövre slag med nedslag , dom har en del uppgifter om det , bara för att ligga i framkant om det kommer på tal .
Har sett en del om det företagets policy när det gäller garantier samt även om andra varor

Utloggad Erica

SV: Säkring går
« Svar #6 skrivet: juni 27, 2017, 16:54:22:22 »
Om det handlar om garanti så ligger bevisbördan på företaget - gäller det 3-årsreklamationer så ligger den på köparen. Men skyller företaget på åska så kan man ju utöver SMHI som ades ovan även fundera på hur elnätet på platsen ser ut. Bor du i en tätort med jordkablar hela vägen från transformatorstation till huset så är risken för åskskador liten (förutsatt då att inga luftledningar är anslutna till samma transformatorstation), även om åsknedslag faktiskt kan träffa jordkablar också. Bor du ute på landet och har luftledningar fram till fastigheten är ju sannolikheten klart högre. Men handlar det om åskskador så blir det ju ofta mer än bara en apparat som drabbas och då vet man väl oftast om det själv.

Utloggad Rickard

  • Rickard Marklund
  • Administrator
  • Dignitär
  • *****
  • Stad/land: Piteå
  • Antal inlägg: 5541
  • Total likes: 480
  • Kön: Man
  • Grundare och ägare av forumet
    • Visa profil
    • Besök gärna vår webshop för energibesparing.
SV: Säkring går
« Svar #7 skrivet: juni 28, 2017, 09:56:10:10 »
Jag skulle kontakta försäkringsbolaget och låta dem i så fall ta fajten med leverantören.
Ofta finns ingen avräkning på maskiner som är nyare än 2 år, så med lite tur för du en ny värmepump.
Är det bara materialgaranti, vilket det troligen är, så är kompressorgarantin mer eller mindre värdelös - det kostar mer att byta kompressorn än vad kompressorn kostar, troligen i nivå med vad en ny värmepump kostar.
Nu KAN det ju i och för sig vara ett annat, enkelt elfel, men det löser ju den kille eller tjej som försäkringsbolaget skickar ut i så fall.
Driver webshopen www.energibutiken.se

Egen företagare: www.poolforum.se, www.varmepumpsforum.com, www.atvforum.se och www.energioffert.se
Pool från Svenska poolfabriken, 4 X 8 meter, Poolrening med CYA-fria Saniklar – Tempo Sticks.
Värmer med en Nibe 1255-12 kW jordvärmepump + 14.4 m2 Texsun solfångare till ca 32°C.
ORT: Piteå
Vår byggtråd: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7.0

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Säkring går
« Svar #8 skrivet: juli 03, 2017, 11:39:14:14 »
Nedan är svaret vi fick så vi kommer ta det via försäkringsbolaget. Skriver när jag vet vad resultatet blir.




Då produkten varit i er besittning i mer än sex (6) månader så skall det inte längre antas att felet varit ursprungligt. Om produkten varit i er besittning mindre än tre (3) år så ber vi er inkomma med underlag som påvisar och styrker att produkten skulle vara behäftat med ett ursprungligt fel eller ett köprättsligt fel i enlighet med KKöpL 16-21 §§ samt 21 a §.

Om mer än tre (3) år har förflutit sedan ni tog emot varan och er produkt fortfarande täcks av en av oss utfäst garanti så ber vi er konstatera om det problem ni upplever beror på en tillverkningsdefekt/-fel.
Vår garanti täcker tillverkningsdefekter/-fel. Är det därför vår bedömning genom av er tillhandahållet underlag att det av er upplevda problemet beror på eller är en tillverkningsdefekt/-fel så ersätts ni den felande delen på vår bekostnad. Vi ber er därför skicka in sådant underlag som begärs enl. ovan.

Ni finner våra köpvillkor för garanti via länken nedan:
http://outl1.se/kopvillkor#answer12

Är produkten av mycket teknisk karaktär, där ni inte besitter kunskapen som behövs så ber vi er att ta hjälp av någon kunnig inom området. Vi ersätter dock ej sådan extern hjälp.

Vänligen återkom så hjälper vi er vidare.

Poolvärme

  • Gäst
Poolvärme
SV: Säkring går
« Svar #9 skrivet: juli 03, 2017, 17:31:14:14 »
Får hoppas inte alltför många handlar via den firman om det är den texten som slängs i ansiktet på en om något strular.
Bättre om dom säljer sina grejer med max 6 månaders garanti då det kan vara väldigt knepigt som kund att bevisa att det är ett ursprungligt fel!

Fel kan mycket väl uppstå efter 6 månader och som beror på en felaktig del och därmed ursprungligt fel, tex lagerfel,  dåligt lödda kretskort, givarproblem och även kompressor.
Under garantitiden så är det säljaren som ska bevisa att det inte är ett ursprungligt fel och därefter kunden om man hävdar sin reklamationsrätt inom 3 års gränsen och då blir det som sagt ofta krångligare.

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Säkring går
« Svar #10 skrivet: juli 12, 2017, 11:32:54:54 »
Uppdatering:

Vi tog ut en firma som tittade på pumpen vilket kostade 2000kr. De konstaterade att det var kompressorn som var felet.

I samspråk med försäkringsbolaget skickade vi den skaderapporten till Outl1. Svaret från Outl1 var att eftersom vi haft produkten mer än 6 månader och att vi inte kan bevisa att kompressorn var felaktig ursprungligen så kommer de inte hjälpa till.

Stor mening att skriva på deras hemsida att de har 7 års kompressorgaranti när det ändå inte hjälper att man bevisar att kompressorn är trasig. Hur ska man kunna bevisa efter tex 6 år och 11 månader att felet var ursprungligt?

Poolvärme

  • Gäst
Poolvärme
SV: Säkring går
« Svar #11 skrivet: juli 12, 2017, 14:15:53:53 »
Är det garanti så är det dom skojarna som ska bevisa att det inte är ett ursprungligt fel,  och att det är på grund av kundens felaktiga handhavande, elanslutning eller annan yttre påverkan som är felet.

Tala om för försäkringsbolaget hur det ligger till, försäkringsbolag har resurser att dra detta vidare så det svider ordentligt om dom inte följer sina egna utlovade löften vid försäljning.

Förstår inte varför kunder generellt inte verkar googla efter omdömen när man köper så pass yra saker via näthandlare.

Skojare klarar sig länge för att dom flesta kunder inte orkar/har tid att få rätt och stoppar huvet i sanden och köper nytt.

Hoppas inte Richard tar bort företagsnamnet då det högst troligen varit fler som hamnat i samma sits som ni och kanske kan forumet "rädda" några från att göra ett dåligt köp.

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Säkring går
« Svar #12 skrivet: juli 12, 2017, 18:31:04:04 »
Försäkringsbolaget kommer ersätta vad pumpen kostade minus självrisken så nu blir det till att leta en ny pump.

Har ni några tips på pumpar som inte Outl1 säljer så vore jag tacksam. Poolen är en ovanmark pool på 43kvm.

Utloggad TommyC

SV: Säkring går
« Svar #13 skrivet: juli 12, 2017, 19:26:21:21 »
Vi som hoppas att man får vad man betalar för har köpt Gullberg & Jansson. Vill man betala mindre så kanske Brilix kan vara ett alternativ.  <dontkn>
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad nyburjare

SV: Säkring går
« Svar #14 skrivet: juli 12, 2017, 19:32:22:22 »
Haft en Gullberg i snart 23 år, funkar perfekt fortfarande, efter byte av gummidämpare under kompressorn, dom var så utslitna att den kom emot plåten och gav ljud, nu går den igen, som ny... jag tror inte Brilix hade stått där i drift år 2040 om jag köpt en sådan idag ... det är ofta ( inte alltid!) dyrt att köpa billigt

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Säkring går
« Svar #15 skrivet: juli 12, 2017, 20:28:23:23 »
Försäkringsbolaget rekommenderar folkpool eftersom bolaget som felsöker vår pump även reparerar deras pumpar.

Skulle ni som ha koll tro att någon av deras pumpar skulle fungera? Om inte så kikar jag närmre på GJ pumparna.

Utloggad Erica

SV: Säkring går
« Svar #16 skrivet: juli 12, 2017, 20:29:08:08 »
Ofta är det väl ett samband mellan pris och kvalitet, men man råkar allt oftare ut för överraskningar, åt båda hållen. Vi har själva råkat på båda delarna - typ att vi köpte en verklig kvalitetsmaskin och efter ett par år fanns det ändå inga reservdelar - eller att ett budgetmärke visade sig hålla mycket bättre än vad man vågat hoppas på. Tyvärr är väl verklig genuin kvalitet en bristvara numera. Men kvalitet handlar ju inte bara om hur länge apparaten håller. Köper man en kvalitetsprodukt förväntar man sig att t.ex. slippa irriterande skrammel och vibrationer och man förväntar sig god service och att reservdelar finns att få när det behövs göras någon service eller reparation. Gäller det mera komplicerade saker så skall man kunna få vettig support och inte bara hänvisas till någon datoröversatt minimal instruktionsfolder.

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Säkring går
« Svar #17 skrivet: juli 13, 2017, 14:42:17:17 »
Hmm....

Enligt reparatören sitter det en kompressor i värmepumpen som heter Copeland Scroll Modell ZW28KWF-PFZ-58E. Enligt hemsidan och kvittot vi fått så ska det vara en Panasonic kompressor.

Vi lär nog to detta via ARN nu.

Håll er undan från Outl1!

Poolvärme

  • Gäst
Poolvärme
SV: Säkring går
« Svar #18 skrivet: juli 13, 2017, 15:32:31:31 »
Ja det är ett väldans påpekande att det är en Panasonic kompressor och att det skulle vara en stor anledning att man väljer just deras modell  O0

Nu är Copeland en stor drake bland kompressortillverkarna men dom verkar ha noll koll på vad dom säljer och hur man behandlar garantier!!!

Dock så är det inte bara märket som bör vara av erkänt bra tillverkare utan resten ska vara rätt dimensionerat ihop med kompressorns förutsättningar för att få ut bra effekt/effektivitet.

Utloggad Emilia

SV: Säkring går
« Svar #19 skrivet: juli 30, 2017, 10:05:26:26 »
På vår kompressor finns iaf en namnskylt som anger att det är en panasonic, var det lika på er? Tänker eftersom er tekniker uppdagade att det var fel kompressor kanske de har falskskyltat en billigare kompressor och satt i.

Utloggad Henr73

SV: Säkring går
« Svar #20 skrivet: juli 30, 2017, 13:11:38:38 »
Som outl1 (outl1.se) håller på så känns det som att allt är möjligt, hur otroligt det än låter.

Dom får Pettersson & Bendel att framstå som rena rama korgossarna.

Finns det någon form av rättvisa i kosmos så kan inte den här typen av bolag existera alltför länge. Upp som en sol och ner som en pannkaka.

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Säkring går
« Svar #21 skrivet: juli 30, 2017, 20:58:28:28 »
Håller med föregående talande.

På vår kompressor stod det dock tydligt Copeland med modellnummet och allt. Inget spår av Panasonic alls, vilket outl1 inte kunde neka till.

Jackejanne

  • Gäst
Jackejanne
SV: Säkring går
« Svar #22 skrivet: juni 24, 2021, 16:34:50:50 »
Jag bör ut kondensatorn CBB65A och nu funkar den igen.
~100 spänn
Den silverfärgade cylindern

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan