CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Douglaslindevall

Sidor: [1] 2 3
1
Markpooler. / Sharkbite, farligt för vattnet?
« skrivet: augusti 04, 2021, 01:47:04:04  »
Hej, som många andra har vår liner börjat gulna lite ovan vattenlinjen. Läste om sharkbite (som bl.a. innehåller oxalsyra) men osäker på om innehållet kan rubba balansen i vattnet? Bättre att testa askorbinsyra, klorin eller annat? Vad säger ni?

2
Vatten och kemi / Minimaster Co2
« skrivet: maj 15, 2020, 23:48:41:41  »
Hej, har precis kört igång vår nya minimaster och på 2 veckor har den sugit i sig hela flaskan med Co2. Den kalibrerades vid uppstart mätkulan låg på stadigt 1.0. (Ligger kulan där konstant eller bara vid dosering?)
Värdena i poolen har varit ok men PH gick ner till 6.87 nu när Co2 tog slut.
Problematik som känns igen någon?

Ha de fint!

3
Markpooler. / SV: Nytt poolprojekt - Aqvis
« skrivet: maj 14, 2020, 13:09:43:43  »
Nu för vi äntligen klara! Tack för allt bra stöd i forumet! Mycket jobb men oj så värt det!  O0

Aqvis pool, 8.30 x 4, gaveltrapp i tre steg, Alukov tak med skena på en sida, minimaster, uv-lampa, 2 st ledlampor, allt från Pahlen.
Liner persian grey, kantsten i kolmårdsmarmor, trädäck 147x34 (ska vitoljas).

Byggtid ca 5 månader.
Kostnad 820’

Plus
Otroligt seriös leverantör av poolen
Duktiga snickare/poolbyggare
Taket!
Minimaster

Minus
Allt blev dyrare förstås
Krångligt grävjobb (stora stenar, trångt)
Kräver en hel del kunnande om kemi, men det vet ni ju!  ;D

Fråga gärna eller tyck till!

4
Markpooler. / SV: Persia sand eller grå?
« skrivet: januari 23, 2020, 10:36:08:08  »
Tycker du ska tänka (vilket du är inne på) att det ska lira med omgivningen, ton i ton. Alltså Grey i ditt fall. Vi valde Grey av den anledningen, vitt hus, grå detaljer, grått däck osv. Lite som att ha en snygg grå kostym med en sandfärgad slips...blir inte så bra. Vattnet kommer få en fin turkos färg även med grå liner!  O0

5
Markpooler. / SV: Poolen läckage vinter
« skrivet: januari 09, 2020, 13:58:50:50  »
Skulle nog inte riskera att låta den stå tom under vintern. Vi har en hyfsat bärande stomme men fick ändå rekommendationen att stämpa upp poolen då det är mycket som kan röra på sig vid te x tjäle. Se bild.

6
Markpooler. / SV: Nytt poolprojekt - Aqvis
« skrivet: januari 09, 2020, 13:54:14:14  »
Ser fint ut det där.
Hur fungerar det med ett tak som det där vid storm t.ex. - finns det någon gräns där det kan flyga iväg om det blåser tillräckligt?
Något sätt att förankra det vid storm?
Har svårt att tänka mig att det kommer röra på sig vid storm. Taket väger en hel del och vindfånget är minmalt med den låga maxhöjden 80 cm. Sen är vår tomt ganska skyddad också. Har aldrig hört talas om pooltak som blåst sönder, har det hänt?

7
Markpooler. / SV: Nytt poolprojekt - Aqvis
« skrivet: januari 02, 2020, 11:33:29:29  »
Gott nytt poolår! Trist med mild vinter men onekligen bra för poolbygget. Nu ligger taket på plats och hela pooldäcket blev klart innan julhelgen. Ska börja sätta lite marksten och fortsätta med finlir så länge vädret tillåter. Så här långt känns pooltaket gediget (Alukov Viva) och monterades på några timmar. Vi valde ett tak med skena på en sida för att undvika stukade tår och förstås rent visuellt.

8
Markpooler. / SV: Nytt poolprojekt - Aqvis
« skrivet: december 09, 2019, 08:43:34:34  »
För att kunna sova gott i vinter stämpade vi upp poolen. Då slipper vi vara nervösa för ev tryck mot poolväggen vi tjäle. Än så länge är det plusgrader så bara att kötta på med pooldäcket.
På onsdag kommer pooltaket från Termatec.

9
Markpooler. / SV: Nytt poolprojekt - Aqvis
« skrivet: november 28, 2019, 21:07:35:35  »
Projektet rullar på trots skitvädret. Siktar på att komma så långt vi kan med däcket innan snön kommer. Fråga där, vi la ingen markduk nu för växtlighet, behövs det? (1 m packat grus)

10
Markpooler. / SV: Nytt poolprojekt - Aqvis
« skrivet: oktober 23, 2019, 15:21:18:18  »
Man ser inte skarvarna på min Aqvis-pool på de raka sidorna. Man kan dock känna dem om man trycker fingertopparna mot väggen och drar längs med sidorna. Däremot så syns de på hörnlagunen där spånten är vänd åt andra hållet för att kunna få till en svängd yta. Nu fyllde jag min pool i somras och kan inte svara för hur det kommer att se ut efter några år när den mjuka mattan under linern som ingår har plattats till. Viktigare är nog att se till att det inte blir några glipor i skarvarna på mattan. Jag fick en liten glipa på bottenmattan på någon mm och den kan man känna tydligt med tårna. Men eftersom skarvarna på väggmattan läggs i hörnen är den risken liten att det ska hända på väggen.
Vi har bara raka vinklar vilket kanske minimerar det hela men blev lite nyfiken på att testa att foga. Kanske värt jobbet för att få en helt slät yta. Ska bevaka så att mattan sitter som den ska, bra tips!  :)

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag